Μοντέλο και η Ράπτη;

05.12.2001
Αγαπημένη μου Γεωργία, το πρωί πέρασα από το περίπτερο της Μαρίτσας η οποία προέβη στην καθιερωμένη press conference. "Η Έλενα Ράπτη θα γίνει μοντέλο" μου είπε και για να συνέλθω από το αρχικό σοκ χρειάστηκε να μου ρίξει ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό και να με κεράσει μια σοκολάτα ΙΟΝ αμυγδάλου.
Αγαπημένη μου Γεωργία,


Το πρωί πέρασα από το περίπτερο της Μαρίτσας η οποία προέβη στην καθιερωμένη press conference. "Η Έλενα Ράπτη θα γίνει μοντέλο" μου είπε και για να συνέλθω από το αρχικό σοκ χρειάστηκε να μου ρίξει ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό και να με κεράσει μια σοκολάτα ΙΟΝ αμυγδάλου. Όταν συνήλθα της ζήτησα να επαναλάβει, μπας και δεν κατάλαβα καλά. "Η Έλενα Ράπτη σκέφτεται να ασχοληθεί με το modeling". Είχα ακούσει σωστά, η δημοτική σύμβουλος της Θεσσαλονίκης έχει πέσει σε μεγάλο προβληματισμό βασανίζοντας τη σκέψη της αν είναι καλό για το συμφέρον της να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο χώρο.

"Μη νομίζεις ότι το κορίτσι ξύπνησε ένα πρωί και είπε: Τι να κάνω για να σκοτώνω την ώρα μου, όταν δε θα είμαι στα δημοτικά βρεφοκομεία και σε γκαλά της πόλης; Δεν πάω να γίνω μοντέλο;" σχολίασε η Μαρίτσα η οποία στο πρόσωπο της Έλενας βλέπει το πρότυπο της κόρης που πάντα ονειρευόταν. Η αλήθεια είναι πως η Ράπτη δέχτηκε πρόταση από γνωστό σχεδιαστή να συμμετάσχει ως guest σε επίδειξη της νέας του κολεξιόν. Η δημοτική σύμβουλος δεν απαντήσει ακόμη, όμως πολύ δύσκολα θα πει το "Όχι". "Εδώ, άλλες κάνουν αμάν και πως, να πάρουν μέρος σε επίδειξη κι εμένα που με παρακαλάνε να πω όχι;" σκέφτηκε η Έλενα, στης οποίας - μετά την πρόταση αυτή - μπήκαν άλλα στο μυαλό.

" Λες να αρέσω και να μου γίνουν κι άλλες προτάσεις; Δεν θα ήταν κι άσχημα να ασχοληθώ με το modeling. ’σε, που θα δώσω έναν άλλο αέρα στο χώρο και θα ανατρέψω το κλισέ: τα μοντέλα είναι χαζά" σκέφτηκε κι ένα χαμόγελο ικανοποίησης ζωγραφίστηκε στο πρόσωπό της. Η, δε, Μαρίτσα δεν είναι αρνητική στην προοπτική αυτή, καθότι θεωρεί ότι η Ράπτη συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα μοντέλο. "Είναι ψιλή, λεπτή, με ωραίο πρόσωπο και βαμμένα ξανθά μαλλιά" επισημαίνει. Ανάλογη, πάντως, πρόταση της είχε ξαναγίνει, όμως η Έλενα την είχε απορρίψει αμέσως, διότι τότε είχε κατά νου της πολιτικά σχέδια. Τώρα, αναθεώρησε τη θέση της και είπε να πράξει, όπως οι περισσότεροι πολιτικοί της χώρας: να κάνει πετυχημένη καριέρα πρώτα σε άλλο τομέα και μετά να ασχοληθεί με τα κοινά.