Εσπασαν τα νεύρα της Βανδή

13.12.2001
Αγαπημένη μου Αγγελική, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση έχει περιέλθει η Δέσποινα Βανδή τις τελευταίες μέρες και αφορμή είναι τι άλλο; Το περιβόητο κόκκινο...Λα - αντιγραφουά φόρεμα τύπου Λακρουά. Ο ντόρος που δημιουργήθηκε έχει κατατρομάξει την αοιδό, της οποίας τα νεύρα είναι ολίγον τι τσιτωμένα.
Αγαπημένη μου Αγγελική,


Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση έχει περιέλθει η Δέσποινα Βανδή τις τελευταίες μέρες και αφορμή είναι τι άλλο; Το περιβόητο κόκκινο...Λα - αντιγραφουά φόρεμα τύπου Λακρουά. Ο ντόρος που δημιουργήθηκε έχει κατατρομάξει την αοιδό, της οποίας τα νεύρα είναι ολίγον τι τσιτωμένα. Τα ξεσπάσματα της είναι πια επί καθημερινής βάσεως και "ουαί κι αλίμονο" στους δύσμοιρους που βρίσκονται κοντά της. Κλαίει, φωνάζει, χτυπιέται, και τραβάει τα μαλλιά της κεφαλής της κάθε φορά που κάτι δεν της κάθεται καλά.

"Κόβω το χέρι μου, ότι κάποιος της έχει κάνει...βουντού. Δεν δικαιολογείται να τη βρίσκουν μαζεμένα όλα τα κακά που μπορούν να τύχουν σε μία καλλιτέχνιδα του βεληνεκούς της", σχολίασε η θεία. Κι έχει δίκιο. Δε φτάνει που - κατά μια διαβολική σύμπτωση - αγόρασε από το Λονδίνο ίδιο φόρεμα με εκείνο του Λακρουά που - επίσης κατά σατανική τύχη - φόρεσε η Άννα Βίσση στη φωτογράφηση της Vogue, πήρε και δύο ολόκληρα κιλά! "Από τη στεναχώρια της. Το έριξε στο φαΐ και τις σοκολάτες για να αποβάλει το άγχος και ιδού τα αποτελέσματα". Ωστόσο, η Δέσποινα δεν έχει την ίδια άποψη, καθότι έχει να φάει γλυκό από τα φοιτητικά της χρόνια στη Θεσσαλονίκη, τότε που κατασπάραζε τα κρουασάν του Βαγγέλη του περιπτερά, δίπλα στην Εστία. Θεωρεί, λοιπόν, ότι υπαίτιος για την "παχυσαρκία" της είναι ο προσωπικός της γυμναστής, ο οποίος δε μερίμνησε ως επιστήμονας που είναι να της δώσει σωστό πρόγραμμα διατροφής.

Έτσι, εκτός από τον λόγο που έχει να προετοιμάσει για την απολογία της στον Οίκο Λακρουά για το copy φουστάνι, κάνει εντατική γυμναστική για να χάσει τα περιττά κιλά. "Ολημερίς κι ολοβραδίς είναι πάνω στο διάδρομο. Σταματάει μόνο για να πάει τουαλέτα. Άμα βάλεις τα χιλιόμετρα σε απόσταση έχει διανύσει Αθήνα - Καβάλα με τα πόδια", επεσήμανε η θεία. Το άγχος της Βανδή είναι απολύτως δικαιολογημένο, καθότι πλησιάζει η πρεμιέρα στο REX και πρέπει να έχει, λέει, σιλουέτα χελιού, διότι το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει απαιτεί λίγα κιλά. Στο μεταξύ, η αοιδός έχει κι άλλο ένα επιπλέον άγχος για το τι ρούχα θα φορέσει. Θέλει να βάλει κάτι το ανεπανάληπτο, που θα κάνει έκπληξη και δεν θα κινδυνεύει με την κατηγορία της αντιγραφής. " Μία καλή ιδέα είναι να στραφεί στην αγορά της Ανατολής που είναι ¨παρθένα¨ από Έλληνες αγοραστές" πρότεινε η θεία και ευθύς μου ήρθε στο μυαλό η Δέσποινα με μπούργκα να λέει το "Υποφέρω".