Ψάχνει τον προδότη η Βίσση

13.12.2001
Αγαπημένη μου Γεωργία, ιδιαίτερα προβληματισμένη είναι η Άννα Βίσση από το σάλο που ξέσπασε με το κόκκινο φουστάνι της Βανδή. Μπορεί, η Αννούλα να ήταν αυτή που φόρεσε το αυθεντικό Λακρουά και να ένιωσε πως είναι να είσαι μέσα σε ένα υψηλής ραπτικής ρούχο, όμως τη βασανίζει ένα ερώτημα.
Αγαπημένη μου Γεωργία,


ιδιαίτερα προβληματισμένη είναι η Άννα Βίσση από το σάλο που ξέσπασε με το κόκκινο φουστάνι της Βανδή. Μπορεί, η Αννούλα να ήταν αυτή που φόρεσε το αυθεντικό Λακρουά και να ένιωσε πως είναι να είσαι μέσα σε ένα υψηλής ραπτικής ρούχο, όμως ένα ερώτημα βασανίζει το μυαλό της και δε μπορεί να ησυχάσει. "Ποιος ρουφιάνος πήγε και κάρφωσε τα σχέδια μου στη Βανδή" ρωτάει και ξαναρωτάει το Νίκο Καρβέλα κι απάντηση δεν παίρνει καμιά. Κι όταν η αοιδός λέει "ρουφιάνος" εννοεί τη λέξη με την πραγματική της σημασία.

Κάποιος από τους συνεργάτες της έχει μεγάλο στόμα, κάποιος δεν τιμάει το ψωμί που του δίνεται, κάποιος τα έχει κάνει πλακάκια με τη Βανδή, κάποιος τα παίρνει από τη Βανδή, κάποιος είναι "Ιούδας Ισκαριώτης" και τέλος πάντως πρέπει να...πάρει πόδι. Η αναζήτηση είναι πολύ δύσκολη και η Άννα μέχρι να τον βρει τους κοιτάζει όλους καχύποπτα. Εξάλλου, είναι πεπεισμένη ότι η αντίζηλος έμαθε για την περιβόητη φωτογράφηση με το φόρεμα από κάποιον δικό της. "Γιατί μη μου πεις Νίκο μου ότι με την ακατονόμαστη έχουμε τηλεπάθεια; Θα τρελαθώ μα το Θεό" λέει στον Καρβέλα, τον οποίο βρίσκει απολύτως σύμφωνο. Άπαξ και βρεθεί το "καρφί" η τιμωρία θα είναι ανάλογη της πράξης του. Ποια ακριβώς θα είναι αυτή; Θα σε γελάσω.

Μέχρι να συμβεί αυτό, η Βίσση και ο Καρβέλας ετοιμάζονται εντατικά για την πολυξακουσμένη όπερα "Μάλα" που ως γνωστών μετονομάστηκε σε "Το τραγούδι του ανέμου". Η πρεμιέρα υπολογίζεται - καλός εχόντων των πραγμάτων και συνεργατών θελόντων - γύρω στις 15 Ιανουαρίου. Άμα, δηλαδή, δεν αποχωρήσει κάποιος άλλος από το θίασο. Να τις προάλλες, ας πούμε αποχώρησε ο Χάρης Ανδρεάδης - είχε αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια - επειδή διαφωνούσε σε πολλά σημεία με τον Καρβέλα.