Κλίμα Χριστουγέννων στο Σπίτι του Big

20.12.2001
Αγαπημένε μου Σωτήρη, τρεις μέρες έχουν απομείνει από τη μεγάλη μέρα της αποχώρησης και οι υποψήφιοι είναι μες στην καλή χαρά. Ούτε άγχος, ούτε αγωνία για το αποτέλεσμα, ούτε κλάματα του τύπου "Κλαψ, σνιφ, ο Τσάκας μου συμπεριφέρεται λες και δεν υπάρχω στο Σπίτι".
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Τρεις μέρες έχουν απομείνει από τη μεγάλη μέρα της αποχώρησης και οι υποψήφιοι είναι μες στην καλή χαρά. Ούτε άγχος, ούτε αγωνία για το αποτέλεσμα, ούτε κλάματα του τύπου "Κλαψ, σνιφ, ο Τσάκας μου συμπεριφέρεται λες και δεν υπάρχω στο Σπίτι", ούτε προγνωστικά του τύπου "εγώ βλέπω να βγαίνει άνδρας την Κυριακή". Οι πέντε το έχουν ρίξει στο τραγούδι και το κάλαντο και ωσάν λαϊκοί βάρδοι και μικροί τυμπανιστές μας παίρνουν τα αυτιά από το πρωί ίσαμε το βράδυ με το "μάλιστα κύριε" και την "Άγια Νύχτα". Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι τις τελευταίες μέρες έχουν έρθει πολύ κοντά και δεν ανταλλάσσουν κακή κουβέντα ούτε για τα προσχήματα "Α, παράτα μας ρε Κώστα εσύ και ο γρύλος σου". Είναι μονιασμένοι, αγαπημένοι και το στόμα τους στάζει μέλι.

Ο Τσάκας αποχωρίστηκε τον κουμπάρο του και κόλλησε με τα κορίτσια, ενώ ο Προ βρήκε έναν ώμο φιλικό στο πρόσωπο του Κώστα. Για να μη χαλάσουν δε, το κλίμα "είμαστε μια ευχάριστη...ατμόσφαιρα" ελάττωσαν κατά πολύ τους αγώνες τάβλι και πλέον μιλούν μόνο για πράγματα του εαυτού τους. Το παγωμένο βράδυ της Τετάρτης, ας πούμε, κάθισαν όλοι στον καναπέ και διηγόντουσαν στιγμές από τα παιδικά τους χρόνια. Η μόνη που δε συμμετείχε στην οικογενειακή συνεστίαση ήταν η Δώρα, επειδή είχε να καθαρίσει τη λάντζα της κουζίνας. Όταν δε, η Θεσσαλονικιά δεν πλένει τα πιάτα, κουρεύει το μουσάκι του Τσάκα. Αυτός, μάλιστα, είναι τόσο ικανοποιημένος από τη δεξιοτεχνία της, που το στόμα του στάζει μέλι.

"Αχ, Δωράκι και τι ωραία που κουρεύεις το μουσάκι. Ω, Δωράκι άμα βγεις, να ανοίξεις στούντιο αισθητικής. Και τι απαλά χέρια που έχεις, δεν με πόνεσες καθόλου". Η Δώρα ακούγοντας τον καταιγισμό κομπλιμέντων χαμογελάει απλά διότι μέσα της μία φωνή λέει: " Α, καημένε, ταμπλάς θα σου έρθει μόλις μάθεις ότι σε καταψήφισα με δύο βαθμούς. Μετά να δούμε αν θα εξακολουθήσεις να με λες Δωράκι, η...διπροσωπάκι". Τη Νικόλ πάλι δεν την απασχολεί τίποτε και κανένας. Απόδειξη; Σταματάει να γελάει δυνατά... μόνο όταν κοιμάται, διότι ακόμη και τότε στο πρόσωπο της είναι ζωγραφισμένο ένα τεράστιο χαμόγελο. Ο "Νικολάκης" εκτός των άλλων είναι κι ευσυγκίνητος. Μη δει άνθρωπο να χορεύει και να τραγουδάει, μπήζει τα κλάματα και τρέχει στο δωμάτιο και καλά για να μη δει κανείς το ξέσπασμα της. Χθες για παράδειγμα, όταν ο Τσάκας ήρθε μετά από - κι εγώ δεν ξέρω πόσα χρόνια - σε κέφι, η αφάνα δεν άντεξε την τόση χαρά κι έκλαψε. "Ρε συ, κοίτα τι ωραία που περνάμε. Αχ, μ' αρέσει, μ' αρέσει, τρελαίνομαι", έλεγε ουρλιάζοντας κι άρχισε να φιλάει τη Δώρα, δηλαδή, να την κατσιάζει.