And the winner is...Τσάκας

01.01.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, Ένα Big Brother έλαβε τέλος και ο Τσάκας είναι ο μεγάλος νικητής. Το γεγονός δε σου κρύβω πως με χαροποίησε κομμάτι καθότι ένα σημαντικό μέρος από το ποσό των 50 εκατομμυρίων θα πάει σε...ιερό σκοπό. Την εξόφληση των χρεών προς το μισό λαό της Βέροιας που είχε την τιμή να "φεσωθεί" από το πρόσωπο του μήνα, αν όχι της νέας χρονιάς, τον Γιώργο Τριανταφυλλίδη.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Ένα Big Brother έλαβε τέλος και ο Τσάκας είναι ο μεγάλος νικητής. Το γεγονός δε σου κρύβω πως με χαροποίησε κομμάτι καθότι ένα σημαντικό μέρος από το ποσό των 50 εκατομμυρίων θα πάει σε...ιερό σκοπό. Την εξόφληση των χρεών προς το μισό λαό της Βέροιας που είχε την τιμή να "φεσωθεί" από το πρόσωπο του μήνα, αν όχι της νέας χρονιάς, τον Γιώργο Τριανταφυλλίδη. Ένα επίσης σεβαστό ποσό θα δοθεί δωρεά στην "Σκοπελοβεροιώτικη κουμπαριά" και δη στον ταμία, Πρόδρομο, ο οποίος με την πίστη και την αφοσίωση που έδειξε είναι άξιος να λέγεται φίλος καρδιακός του Τσάκα.
Η βαρυσήμαντη δήλωση που έκανε ο Προ στον Μικρούτσικο όταν βγήκε έξω "Θα ένιωθα μισός αν έπαιρνα εγώ τα λεφτά και όχι ο κουμπάρος που τα χρειάζεται" συγκίνησε τον Ανδρέα αλλά και σύσσωμο τον ελληνικό λαό που έκανε Πρωτοχρονιά με τον Big. Ο Τσάκας ως άνθρωπος που ξέρει να εκτιμά όσους τον αγαπούν, εμμέσως πλην σαφώς, δήλωσε ότι θα αποκαταστήσει τον κουμπάρο κατά τα...συμφωνηθέντα. Στη μεγάλη φιέστα παραβρέθηκαν και οι "δώδεκα μικροί ήρωες της καθημερινότητας μας" στους οποίους ο νικητής δεν έταξε κάποια δωρεά, αλλά σίγουρα θα τους βγάλει για έναν καφέ, να πουν τα δικά τους. Αν, δηλαδή, αυτοί δεχτούν διότι ακούγεται πως οι υπόλοιποι δεν έχουν και τις καλύτερες εντυπώσεις για τους κουμπάρους.
Αυτό φάνηκε άλλωστε και πάνω στην Big εξέδρα που είχε στηθεί, όπου τα πηγαδάκια που είχαν δημιουργηθεί έφερναν κάτι από δεξίωση με τα πιατάκια με τα μπουρεκάκια ανά χείρας να συζητούν περί ανέμων και υδάτων. Εκεί να δεις στρας και κακό για τις κοπέλες από τις οποίες είναι αλήθεια ότι την παράσταση έκλεψε η Δώρα. Η Θεσσαλονικιά απέταξε μια και καλή την "καλογρεϊκή", έκανε το μαλλί της μπούκλα, έβαλε χρυσόσκονη στο μάτι και βγήκε να πει την επιτυχία που δημιούργησε γι αυτήν ο Μικρούτσικος. Μη με ρωτήσεις πως ήταν το άσμα, διότι κινδυνεύω να χαρακτηριστώ ως ο θηλυκός...Ιάσωνας Τριαννταφυλλίδης. Τον Τσάκα υποδέχτηκε σύσσωμη η οικογένεια του, που παίρνει επάξια τον τίτλο "Η οικογένεια με τις μεγαλύτερες φαλάκρες". Εκεί ήταν και η Άννια πάνω στην οποία ο καλός της έβγαλε ένα μέρος από το άχτι του για της 113 μέρες εγκλεισμού κι ασκητικής μέσα στο Σπίτι. Ο Ανδρέας καθόταν παραδίπλα και ήλεγχε την κατάσταση μήπως και υπερβεί τα όρια. Λες να ερχόταν ο Δαφέρμος, τελευταία μέρα;
Κατά τα άλλα, η γιορτή κύλησε ομαλά και για πρώτη φορά δεν άλλαξα χρόνο με τον Αβραμόπουλο. Που εκείνα τα χρόνια που άκουγα τον δήμαρχο να μετράει αντίστροφα και να λέει "Ευτυχισμένο το νέο Έτος"; Φέτος, άκουσα τον Big να μετράει "3, 2, 1, Τσάκα αποχωρείς από το σπίτι" και μέχρι να συνειδητοποιήσουμε ότι πάει ο παλιός ο χρόνος, αρχίσαμε να ανταλάσσουμε εγκάρδιες ευχές "Χρόνια Πολλά", "Ευτυχισμένος ο νέος Big Brother". Ωραία πράγματα!