Εχει φέσι ο μίστερ Τσάκα- φέσι

03.01.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, προβληματισμένος είναι σύσσωμος ο ελληνικός λαός από το θέμα που έχει προκύψει με τα χρέη του Τσάκα. Εκεί που τον είχαμε γνωρίσει ως το "εθνικό μας Φέσι" έρχεται μία δήλωση του πατέρα του και αναιρεί τα πάντα.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Προβληματισμένος είναι σύσσωμος ο ελληνικός λαός με το θέμα που έχει προκύψει με τα χρέη του Τσάκα. Εκεί που τον είχαμε γνωρίσει ως το "εθνικό μας Φέσι", έρχεται μία δήλωση του πατέρα του και αναιρεί τα πάντα. "Ο γιος μου είχε ρυθμίσει τα χρέη του πριν μπει στο Σπίτι", είπε ο Τσακοπατέρας και τίναξε τα πάντα στον αέρα. Θες να μας έπιασε κότσους ο Γιωργάκης με την ιστορία του νεαρού γεωπόνου από το χωριό που άνοιξε μία επιχείρηση που ναυάγησε και ο ίδιος χρεώθηκε ίσαμε το λαιμό;

Η Ελίνα, η οποία είναι μανούλα στο να ψυχολογεί ανθρώπους και να καταλαβαίνει ποιος της λέει ψέματα ή όχι, επιμένει ότι ο Γιώργος ήταν πνιγμένος στα χρέη και για το λόγο αυτό άφησε πίσω αρραβωνιάρα, μάνα, αδέλφια και ξαδέλφια και μπήκε στο Σπίτι. Την ίδια άποψη ωστόσο δε φαίνεται να έχουν όλοι οι συγκάτοικοι μερικοί εκ των οποίων - ονόματα δε λέμε οικογένειες δε θίγουμε - κόβουν το κεφάλι τους ότι ο Τσάκας έπλασε την ιστορία αυτή δημιουργώντας έναν σύγχρονο Νίκο Ξανθόπουλο στην "Οδύσσεια ενός χρεωμένου" μόνο και μόνο για να συγκινήσει τον ελληνικό λαό. Η μάνα Τσάκα από την άλλη παραδέχεται ότι ο γιος της όπως ... όλα τα παιδιά της ηλικίας του είχε τις ατυχίες του και χρωστούσε εκεί πέρα κάποια λίγα λεφτά. Για περισσότερες όμως λεπτομέρειες μας παραπέμπει στον πατριάρχη της φαμίλιας Τριανταφυλλίδη.

Εκεί, λοιπόν, που το πήρα απόφαση "πάει μας την έφερε ο Τσάκα - μαν" έρχεται μία αποκλειστική είδηση που θέλει πολυεθνική εταιρεία να είναι διατεθειμένη να ρυθμίσει τα χρέη του αρκεί να διαφημίσει το προϊόν της. Μη νομίζεις ότι θα διαφημίζει τίποτε καθαριστικά ή απορρυπαντικά. Το προϊόν έχει άμεση σχέση με το λουκ που έχει προωθήσει και δεν πρόκειται για σκόνη ντεκαπάζ. Κατά τα άλλα, ο Γιώργος τις τελευταίες μέρες μετά της Άννιας του πηγαίνει από φωτογράφιση σε φωτογράφιση και από συνέντευξη σε συνέντευξη. Στο δρόμο όσοι τον συναντούν σταματούν να τον χαιρετήσουν, ενώ αν τύχει και περάσει έξω από κάνα σούπερ μάρκετ οι θείες αφήνουν τις τσάντες με τα ψώνια και τρέχουν να ευχηθούν στο ζευγάρι τα καλύτερα: "Η ώρα η καλή", "Καλούς απογόνους" και άλλα τέτοια.

Ο Τσάκας είναι κομμάτι τρακαρισμένος, αλλά όπως του είπε και η Θεοδωρίδου στο Γκάζι που είχε πάει με τον Πρόδρομο, "Θα συνηθίσεις". Ο ίδιος δηλώνει ότι θέλει να επιστρέψει πίσω στην αθάνατη ελληνική επαρχία όπου και ανήκει και να ασχοληθεί με την εντατική καλλιέργεια της γης του. Το χέρι μου στη φωτιά δεν το βάζω, αν το εννοεί, όμως αν ο Τσάκας ασχοληθεί με την αγροτιά τότε ο Μπούτας θα πρέπει να φοβάται για τη συνδικαλιστική του θέση!