Γιατί δεν άφησαν την Μπιγιονσέ να ανέβει στην Ακρόπολη;

09.11.2009
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Στην Αθήνα βρέθηκε η Μπιγιονσέ για τη συναυλία της την Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Και είπε η ντίβα με την ευκαιρία αυτή να επισκεφθεί την Ακρόπολη, που τόσα πολλά έχει ακούσει.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Στην Αθήνα βρέθηκε η Μπιγιονσέ για τη συναυλία της την Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Και είπε η ντίβα με την ευκαιρία αυτή να επισκεφθεί την Ακρόπολη, που τόσα πολλά έχει ακούσει. Κάτι οι υποχρεώσεις της λόγω συναυλίας, κάτι το τζετ λανγκ, η Μπιγιονσέ βρήκε ελεύθερο χρόνο για την επίσκεψη κάπως αργοπορημένα. Για την ακρίβεια, αυτή και η συνοδεία της πήγαν στην Ακρόπολη ένα τέταρτο πριν κλείσουν οι πόρτες.

«Ωραία, θα πεις εσύ. Και τι με αυτό»; Μα αγαπημένε μου, εξαιτίας τούτου, ο φύλακας απαγόρευσε την είσοδο της ντίβας στον «ιερό» χώρο. Σε 15 λεπτά θα έκλεινε και η διάσημη παρέα δεν θα προλάβαινε να επισκεφθεί τον «ιερό βράχο». Προφανώς, ο φύλακας έκανε έναν πρόχειρο υπολογισμό και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μέσα σε ένα τέταρτο η Μπιγιονσέ και οι φωτογράφοι που την ακολουθούσαν, δεν θα προλάβαιναν να φθάσουν ούτε μέχρι την είσοδο.

Εξάλλου, μία καλή περιήγηση (βάλε και τις φωτογραφίες που θα τις τραβάνε και την ώρα που θέλουν για να της βγάλουν την καλή πόζα) θέλει ώρα στο νερό και οι υπάλληλοι εκεί δεν είχαν χρόνο για χάσιμο... Κυριακάτικα. Αμ το άλλο, που το πας; Αν έπαιρναν χαμπάρι οι Γιαπωνέζοι τουρίστες ότι η Ακρόπολη κάνει υπερωρίες, τρέχοντας θα πήγαιναν. Κι άντε να ξεμπερδέψεις νωρίς με Γιαπωνέζους τουρίστες και τις φωτογραφικές τους μηχανές.

Το θέμα με την απαγόρευση εισόδου της Μπιγιονσέ στην Ακρόπολη έχει γίνει θέμα συζήτησης και όλοι μιλάνε για μέγιστο λάθος, διότι η επίσκεψη της στον «Ιερό βράχο» θα ήτο η καλύτερη διαφήμιση ανά τον κόσμο. Δε θα συμφωνήσω με αυτό. Η Ακρόπολη δεν περίμενε την Μπιγιονσέ για να διαφημιστεί. Μην τρελαθούμε κιόλας. Ωστόσο, το σκηνικό αυτό ήτο η χειρότερη δυσφήμιση για τον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα στην Ελλάδα. Της απαγόρευσαν την είσοδο γιατί σε ένα τέταρτο θα έκλεινε ο χώρος! Ποιος θα το ακούσει και δεν θα ψηφήσει στα γέλια.