Η άγνωστη κόντρα Ελίνας - Δώρας

14.01.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, δύο εβδομάδες έχουν περάσει από τότε που στο Σπίτι του Big έσβησαν τα φώτα και οι συγκάτοικοι δεν έχουν ακόμη καταφέρει να βρεθούν όλοι μαζί. Η μοναδική καλή ευκαιρία που είχαν να ξαναβρεθούν ήταν στα γενέθλια της Ελίνας όπου πήγαν όλοι πλην του Τσάκα, Πρόδρομου και της Δώρας.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Δύο εβδομάδες έχουν περάσει από τότε που στο Σπίτι του Big έσβησαν τα φώτα και οι συγκάτοικοι δεν έχουν ακόμη καταφέρει να βρεθούν όλοι μαζί. Τελευταία φορά που ήταν μαζεμένοι και οι "δώδεκα" ήταν την Πρωτοχρονιά, τότε που ο Ανδρέας σε ρόλο μέγα φωτογράφου απαθανάτιζε "τους ήρωες της καθημερινότητας μας σε πόζα "τραβάτε με κι ας κλαίω". Έκτοτε, ο καθένας πήρε το σκληρό δρόμο της επιτυχίας, ενώ μερικοί από αυτούς συναντώνται σε κάνα πάρτι, κλαμπ ή δεξίωση. Η μοναδική καλή ευκαιρία που είχαν να βρεθούν και να τα πουν σαν καλοί φίλοι από τα παλιά ήταν στα γενέθλια της Ελίνας.

Το χάπενινγκ έλαβε χώρα στο Prime και για τα "Χρόνια Πολλά" πήγαν όλοι πλην του Τσάκα, Πρόδρομου και της Δώρας. Μέχρι το βράδυ του Σαββάτου δικαιολόγησα πλήρως τις άνωθεν απουσίες διότι οι συγκεκριμένοι νέοι είχαν πάει στα σπίτια τους να δουν τους δικούς τους. Την ίδια άποψη είχε και η εορταζόμενη, η οποία όμως τη μόνη που δε συγχώρεσε ήταν τη Δώρα. Η απουσία της Θεσσαλονικιάς δεν ήταν καταλυτική για την έκβαση των γενεθλίων, αφού ούτως ή άλλως τα 24 χρόνια της Ελίνας παρήλθαν και η νεαρά γλέντησε το γεγονός με την ψυχή της. Αυτό που τη δυσαρέστησε είναι η γενικότερη στάση που κρατά απέναντι της η πρώην συγκάτοικός της η οποία - αν είναι δυνατόν - δεν μπήκε στον κόπο να την πάρει ένα τηλέφωνο να της πει έστω ένα "Να ζήσεις, να ευτυχήσεις, να σε χαίρονται αυτοί που σ' έχουν".

Ο λόγος είναι απλός και δεν έχει να κάνει με την τηλεκάρτα που ενδεχομένως να μη διέθετε η Δώρα, αλλά με τον Χρήστο. Η "μούσα" του Μικρούτσικου όσο έμεναν στο Σπίτι της είχε καρφωθεί η άτιμη ιδέα ότι η Ελίνα λιμπίζεται το νεαρό τον οποίο - κατά την ίδια πάντα - τον έβλεπε ωσάν ξερολούκουμο. Για το λόγο αυτό άλλωστε την είχε καταψηφίσει με δύο ψήφους στο "δωμάτιο του καταδότη". Τώρα που είναι έξω και οι δύο, οι σχέσεις τους είναι ανύπαρκτες και άμα τύχει να βρεθούν στον ίδιο χώρο προσπερνά η μία την άλλη, ωσάν η Βίσση τη Βανδή. Την Πρωτοχρονιά, ας πούμε, που ήσαν όλοι μαζί, ενώ αντάλλαζαν μεταξύ τους τις καθιερωμένες ευχές "Χρυσέ μου Καλή χρονιά", "Αχ, να έχεις καλή επιτυχία στη ζωή σου" και άλλα τέτοια που συνοδεύονταν με ασπασμούς του τύπου...ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα, η Δώρα δεν έκανε ούτε αυτό. Προσπέρασε την Ελίνα λες και ήταν ο αόρατος άνθρωπος. Η Βολιώτισα το πήρε απόφαση ότι δεν πρόκειται να γίνουν φίλες δηλώνοντας "πως άμα αυτή δε θέλει μία να μου μιλήσει, εγώ δε θέλω δέκα μία". Η Δώρα από την άλλη δηλώνει άγνοια και ως η νέα version της Μαρίας Αλιφέρη τονίζει: "Τους αγαπάω όλους"! Πάντως, στο πάρτι γενεθλίων ο Χρήστος έδωσε κανονικά το "παρόν" και όλη τη βραδιά ήταν σούξου, μούξου μανταλάκια με την Ελίνα και όχι μόνο...