Στο σκαμνί ο "Μπομπ Σφουγγαράκης"!

20.11.2007
Αγαπημένε μου Σωτήρη,«Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες» και ο Μπομπ Σφουγγαράκης θα καθίσει γι’ ακόμη μία φορά στο σκαμνί. Αν τη σκαπουλάρει κι αυτή τη φορά το «σκληροτράχηλο» αγόρι - σφουγγάρι
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


«Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες» και ο Μπομπ Σφουγγαράκης θα καθίσει γι’ ακόμη μία φορά στο σκαμνί. Αν τη σκαπουλάρει κι αυτή τη φορά το «σκληροτράχηλο» αγόρι - σφουγγάρι, θα δείξει. Πάντως, μετά από πολλά ραδιοτηλεοπτικά συμβούλια σε διάφορες χώρες ήρθε η σειρά και της Ελλάδας να κατηγορήσει τον Μπομπ για «βλαπτικό υλικό για την πνευματική και ηθική ανάπτυξη των ανήλικων».

Η ηρεμία στον βυθό του Μπικίνι ταράσσεται γι’ ακόμη μία φορά και το φυλλοκάρδι του Πάτρικ τρέμει ξανά, μήπως ο Μπομπ βρεθεί στο τέλος ένοχος. Άλλωστε, πως θα μεγαλώσει μόνος του το υιοθετημένο τους σαλιγκάρι; Η ιστορία των δύο φίλων, που μένουν μαζί και τα διάφορα υπονοούμενα που αφήνουν, έχουν απασχολήσει πολλούς κι έχουν γίνει αντικείμενο συζήτησης. Είναι ο Μπομπ ομοφυλόφιλος και ο Πάτρικ αγαπημένος του; Στην Αμερική, κυρίως, έχει γίνει πολλή κουβέντα για το θέμα αυτό και πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η εν λόγω σειρά κινούμενων σχεδίων περνάει μηνύματα ομοφυλοφιλίας.

Ο σκηνοθέτης της σειράς υποστηρίζει ότι ο «Μπομπ Σφουγγαράκης» δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά, αλλά και σε μεγάλους. Και κάποια πράγματα δεν μπορούν να τα κατανοήσουν οι μικροί φίλοι του Μπομπ, για τον οποίο ακόμη κι εμείς οι μεγάλοι δεν έχουμε καταλάβει αν... γυαλίζει τον αστερία! Όπως και να έχει το ΕΣΡ τον στέλνει στο «σκαμνί» κι εκεί να δούμε τι έχει να πει... το αγόρι. Στην Ελλάδα, η σειρά προβάλλεται από Channel 9.


Αν ξέρεις κάτι που δεν ξέρω, πες το μου με ένα e-mail:
[email protected]