Προβλήματα για το Σφακιανάκη

21.01.2002
Αγαπημένη μου Όλγα, xαρτορίχτρες, καφετζούδες, γυναίκες για να του διαβάσουν το αυγό, μέχρι ξεματιάστρες έχει επιστρατεύσει ο Σφακιανάκης προκειμένου να μάθει για ποιο "σατανικό" λόγο η φετινή σεζόν πάει από το κακό στο χειρότερο.
Αγαπημένη μου Όλγα,


Χαρτορίχτρες, καφετζούδες, γυναίκες για να του διαβάσουν το αυγό ... μέχρι ξεματιάστρες έχει επιστρατεύσει ο Σφακιανάκης προκειμένου να μάθει για ποιο "σατανικό" λόγο η φετινή σεζόν πάει από το κακό στο χειρότερο. Ο "Notis, the King of bouzoukia tis Elladas" διανύει μία από τις χειρότερες περιόδους της "παντοκρατίας" του στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας.

Το "Kosmos" όπου εμφανίζεται, πολύ σπάνια γεμίζει το μισό κι όποτε συμβαίνει αυτό αρχίζουν τα...κεράσματα. Ωστόσο, υπάρχει η δικαιολογία ότι είναι ένας χώρος τεράστιων διαστάσεων (χωράει περίπου 4 χιλιάδες άτομα) που δύσκολα γεμίζει στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε.
Το άνωθεν, ως φαίνεται, αποτελεί "παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του" και δεν πιάνει με τον επιχειρηματία του κέντρου, Θανάση Παπαγεωργίου ο οποίος κάθε φορά που φέρνει στο νου του τη περσινή σεζόν, του έρχεται μια μελαγχολία καθώς τότε με τη Βίσση και την Γαρμπή οι ουρές έφταναν μέχρι τη Συγγρού.

Ο Νότης φυσικά κι έχει δυσαρεστηθεί από τις εξελίξεις, με αποτέλεσμα από τη στεναχώρια να του ανέβει πυρετός. Ήταν, δε, τόσο χάλια που δεν εμφανίστηκε ούτε στο μαγαζί. Κι εκεί - ως είθισται - άρχισαν τα ανάλογα σενάρια. Το μαγαζί θα κλείσει πριν την ώρα του, ο Σφακιανάκης αποχωρεί. Η αλήθεια, ωστόσο, βρίσκεται κάπου στη μέση. Ο μέγας αοιδός, ωσάν τον καπετάνιο που εγκαταλείπει τελευταίος το καράβι, θα είναι αυτός που θα κλείσει τελευταίος την πόρτα του κέντρου. Τώρα αυτό θα είναι, αύριο, σε ένα μήνα, το Πάσχα, δεν το γνωρίζω. Η επίσημη πάντως ανακοίνωση αναφέρει ότι οι εμφανίσεις θα σταματήσουν τέλη Φεβρουαρίου.
Είναι, δε, τόσο σίγουρο ότι το πρόγραμμα θα τελειώσει πριν την ώρα του, που ο Παπαγεωργίου ήδη ξεκίνησε την αναζήτηση νέου σχήματος. Ωσάν τον τρελό θέλει να κλείσει τον Πλούταρχο με την Καιτούλα, όμως δύσκολα ο Πλούταρχος θα πει το "ναι" . Με όλα αυτά ο Νότης εννοείται πως θα τα έχει "πάρει" κομμάτι, αλλά κρατά μια ουδέτερη σχέση, τονίζοντας πως όλα είναι ωραία και καλά και πως μέχρι τέλους θα υπηρετήσει το κοινό του. Όσο κι αν είναι αυτό που κάθε βράδυ τον...προσκυνάει.