Κι, όμως, πρέπει να ανησυχούμε με τα μοντέλα του "Next Top Model"

24.11.2009
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Η Τζένη Μπαλατσινού θέλει να πιστεύει ότι το «Next Top Model» είναι μία «Ακαδημία Μόδας», όπου νεαρά κορίτσια διδάσκονται πώς να γίνουν καλύτερα μοντέλα. Από τα σχόλια της ως μέλος της επιτροπής
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Η Τζένη Μπαλατσινού θέλει να πιστεύει ότι το «Next Top Model» είναι μία «Ακαδημία Μόδας», όπου νεαρά κορίτσια διδάσκονται πώς να γίνουν καλύτερα μοντέλα. Από τα σχόλια της ως μέλος της επιτροπής και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα κορίτσια, μπορούμε να πούμε ότι πράγματι η Μπαλατσινού πιστεύει ότι απέναντί της έχει επίδοξα μοντέλα, εκκολαπτόμενες Σίφερ και Κρόφορντ, που έχουν πάρει στα σοβαρά τη δουλειά.

Έλα, όμως, που η πραγματικότητα απέχει από τα όνειρα της κυρίας Μπαλατασινού, αφού οι «μαθήτριες» στην «Ακαδημία Μόδας» μέχρι σήμερα δεν μας έχουν δείξει το ταλέντο τους στο catwalk, αλλά στο ξε-κατίνιασμα. Αν η παραγωγή του παιγνιδιού προσπαθεί να περάσει στον κόσμο την άποψη ότι δεν πρόκειται για ριάλιτι, αλλά για σχολή μόδας, δυστυχώς τα κορίτσια έχουν αντίθετη άποψη. Τέτοια κατινιά δεν είχαμε ούτε στο Big Brother, που οι παίκτες όλοι μέρα έχαφταν μύγες και δεν ήξεραν τι να κάνουν.

Στο Next Top Model υποτίθεται ότι όλη μέρα διδάσκονται και κάνουν πράγματα. Αλλά, καμία από τις wanna be Κρόφορντ και Σίφερ δε δίνει σημασία σε αυτό. Η μία θάβει την άλλη, μετράει τα γραμμάρια που έχει πάρει η άλλη, τις μπουκιές που τρώει.... Είπαμε, η κατινιά σε όλο της το μεγαλείο. Και το ριάλιτι σε όλο του το μεγαλείο και φευ, η κυρία Μπαλατσινού μάλλον το κατάλαβε μόλις το βράδυ της Δευτέρας. Όταν η παίκτρια Ανθή πρόσταξε στήθη και καμπύλες και ζήτησε να αποχωρήσει, επειδή ο Χριστόφορος Κοτέντος τής είπε ότι έχει άσχημα πόδια.

Με ανοιχτό το στόμα έμεινε η Μπαλατσινού, η οποία προσπάθησε να της εξηγήσει ότι το άλλος μέλος της επιτροπής δεν εννοούσε ότι είχε άσχημα πόδια, αλλά στη συγκεκριμένη φωτογράφηση έδειχναν άσχημα. Άλλο λόγια να αγαπιόμαστε. Η εν λόγω παίκτρια δεν ήθελε να καταλάβει, αφού η μπίλια στο μυαλό της έκατσε εκεί... έχω άσχημα πόδια, άσχημα πόδια. Αγαπημένε μου, σε αυτό το παιγνίδι είναι ανησυχητικό το κόμπλεξ που βγάζουν οι κοπέλες.

Ούτε η κατινιά τους (που μπορείς να την αποδώσεις στο νεαρό της ηλικίας τους), ούτε η μαγκιά του τύπου: «Μη μου αντιμιλάς εμένα, γιατί ξέρω να σου αντιμιλήσω περισσότερο». Το ανησυχητικό είναι ότι το παραμικρό αρνητικό σχόλιο που τους γίνεται για την εμφάνιση τους, εκείνες το εκλαμβάνουν ως τη συντέλεια του κόσμου. Το σχόλιο ενός κριτή: «Αυτή η πόζα σου τονίζει τις καμπύλες. Πρόσεξε το την επόμενη φορά» για αυτές σημαίνει: «Είσαι μία φοράδα και μισή. Κοίτα να λιμοκτονήσεις, μπας και αδυνατίσεις. Φοράδα, ε φοράδα». Εξάλλου, το είδαμε κι αυτό. Αποχώρησε παίκτρια επειδή της είπαν ότι στη φωτογράφηση δεν φαίνονται ωραία τα πόδια της. Ήμαρτον.

Αν, η κυρία Μπαλατσινού και οι υπόλοιποι της επιτροπής εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το Next Top Model είναι «Ακαδημία Μόδας», τότε αντί να μαθαίνουν σε αυτά τα κοριτσάκια να ξεπερνούν την υψοφοβία τους και να σκαρφαλώνουν στους τοίχους, ας τους μάθουν πώς να ξεπεράσουν τα κόμπλεξ τους. Γιατί, ανησυχητικό δεν είναι αν δείχνει αντί - επαγγελματισμό, επειδή σιχαίνεται να φωτογραφηθεί με τον πατσά, αλλά ότι νιώθει ότι η ίδια είναι σαν πατσάς και σπάλα από μοσχάρι!