Η επιχειρηματίας ... Ρέα

15.02.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, σκληρή μάχη να περάσει στην Ιστορία ως η "μαγείρισσα του 21ου αιώνα" δίνει η Ρέα του Big, η οποία αφού εξέδωσε το βιβλίο με τις συνταγές, αποφάσισε να ανοίξει ένα εστιατόριο προκειμένου ο κόσμος να τις γνωρίσει και από κοντά.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Σκληρή μάχη να περάσει στην Ιστορία ως η "Μαγείρισσα του 21ου αιώνα" δίνει η Ρέα του Big Brother. Η εν λόγω νέα που τα όνειρα της από μικρή είχαν γεύση κανέλας και αβοκάντο προσπαθεί να καταξιωθεί στο χώρο της μαγειρικής και όλοι να λένε αντί "είσαι πολύ καλή μαγείρισσα", "Είσαι μία Ρέα". Αφού, λοιπόν, εξέδωσε το βιβλίο με τις συνταγές της αποφάσισε να ανοίξει ένα εστιατόριο προκειμένου ο κόσμος να τις γνωρίσει και από κοντά.

Η ιδέα του εστιατορίου δεν έχει μείνει ως ένα σχέδιο στο μυαλό της καθώς ήδη ο χώρος έχει βρεθεί και έχουν ξεκινήσει οι εργασίες. Απ' ότι μας καθησυχάζει η ίδια, το μαγαζί θα είναι έτοιμο στις αρχές Μαρτίου και τώρα οι εργάτες φτιάχνουν τη διακόσμηση που σημειωτέον θα είναι τω όντι πρωτοποριακή. Τίποτε πίνακες με ντολμαδάκια γιαλαντζί και μπακαλιάρο σκορδαλιά υποψιάζομαι πως θα κρεμάσει ώστε να σου ανοίγει η όρεξη με το που θα κάθεσαι στο τραπέζι. Εξίσου, πρωτοποριακό θα είναι και το όνομα που θα φέρει το εστιατόριο - υπόψη θα είναι χωρητικότητας 100 ατόμων οπότε ενδείκνυται για κοινωνικές συνεστιάσεις - που κατόπιν βασανισμού της σκέψης η ιδιοκτήτρια το ονόμασε "Ρέας Γεύσεις". Έπαιζε κι ένα δεύτερο όνομα το "Ω Ρέα Γεύση" αλλά ήταν κομμάτι δύσκολο να κατανοηθεί από το ευρύ κοινό μια και παραπέμπει στο "Ωραία που ναι την Κυριακή".

Στην επιχειρηματική της αυτή προσπάθεια η Big έχει άξιο αρωγό ένα φίλο της καρδιακό, ο οποίος την ενθάρρυνε να προχωρήσει στην υλοποίηση της. "Μη μασάς είσαι η βασίλισσα της κουζίνας" της είπε και όποιος ενδοιασμός υπήρχε της έφυγε. Βέβαια, η Ρέα ούτε και τώρα πρόκειται να εγκαταλείψει τη δουλειά της στο Intercontinental αφού σου λέει άλλη τέτοια τηλεφωνήτρια δεν κυκλοφορεί στην πιάτσα. Ασε, δηλαδή, που και η ίδια δεν επιθυμεί να σταματήσει μια και μπορεί να τα βγάλει όλα εις πέρας.