Η επανεμφάνιση των κουμπάρων

11.03.2002
Αγαπημένη μου Γεωργία, κατά το "πάει ο παλιός ο χρόνος ας γιορτάσουμε παιδιά, ήρθε ο νέος με τα δώρα με τραγούδια με χαρά", οι...παλαίουροι Τσάκας και Πρόδρομος έκαναν μία σπέσιαλ εμφάνιση το βράδυ της Κυριακής, στο Big Brother.
Αγαπημένη μου Γεωργία,


Κατά το "πάει ο παλιός ο χρόνος ας γιορτάσουμε παιδιά, ήρθε ο νέος με τα δώρα με τραγούδια με χαρά", οι...παλαίουροι Τσάκας και Πρόδρομος έκαναν μία σπέσιαλ εμφάνιση το βράδυ της Κυριακής, στο Big Brother. Οι πάλαι ποτέ "κουμπάροι" έκλεισαν τρόπο τινά την πόρτα του Big, δείχνοντας τον δαφνοστολισμένο δρόμο της δημοσιότητας στους διαδόχους. Εννοείται πως δεν τους προσφώνησαν ωσάν άλλοι αρχαίοι Σπαρτιάτες "Ίτε παίδες Big" κι εννοείται πως δεν εξέφρασαν τη σφοδρή επιθυμία να μπουν μέσα στο Σπίτι κι αγκαλιάζοντας τους να τους πουν ένα "Μη μασάτε ρε. Γερά με τσαμπουκά πάρτε τα λεφτά".

Το αντίθετο, ήταν συγκρατημένοι στις εκδηλώσεις τους αναφορικά με τους νέους, ενώ θα πρέπει να ήσουν πολύ καλόβουλος άνθρωπος για να μη δεις ένα έστω ίχνος ζήλιας που υπήρχε στην ατμόσφαιρα. Για να πω όμως και του στραβού το δίκιο, οι "κουμπάροι" δε θύμιζαν σε τίποτε τους άλλοτε αθάνατους επαρχιώτες με τη βαριά προφορά, τα ρεψίματα, που πέρδονταν κι έξυναν τη μύτη και τα μέλη τους εκείνα που τους διαφοροποιούν από μία γυναίκα. Αυτή τη φορά - αν και χειρίζονταν καλά το φακό - ήταν σοβαροί μέσα στα κοστούμια τους (ναι αυτό που φορούσε ο Τσάκας είναι το πρωτοχρονιάτικο) και πάνω απ' όλα ευαισθητοποιημένοι σε κοινωνικά ζητήματα.

Ο Γιώργος με τα 50 εκατομμύρια, αφού έκλεισε κάτι "τρύπες" που είχε, αφιερώθηκε ψυχή τε και σώματι στην αθάνατη βεροιώτικη γη. Είναι πια ένας τιμημένος αγροτοπατέρας - μετά τον Μπούτα - και ασχολείται με την οικολογική καλλιέργεια της γης του. Επίσης, έχει αναλάβει διευθυντικά καθήκοντα στην επιχείρηση του πεθερού του. Ο Πρόδρομος από την άλλη, έχει τραβήξει το σκληρό δρόμο για την καταξίωση στο ελληνικό πεντάγραμμο. Ο νέος ρόλος είναι δύσκολος, αλλά η εικόνα του ατσαλάκωτου με το ύφος του χαμένου στο διάστημα που πλασάρει του πάει. Μέχρι το Πάσχα θα έχει κυκλοφορήσει και το νέο του cd, ενώ ο ελληνικός λαός έζησε τη μεγάλη στιγμή να ακούσει ακαπέλα ένα στίχο από το δίσκο. "Από τη Σκόπελο ξεκίνησα και ήρθα στην Αθήνα" είναι λίγα από τα λόγια που περιγράφουν την "οδύσσεια" του Πρόδρομου από τα χρόνια στο νησί του μέχρι το παιχνίδι του Big.