Οι πρώτοι υποψήφιοι για αποχώρηση

12.03.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, δεν πρόλαβαν να περάσουν τρεις μέρες αρμονικής συνύπαρξης στο Σπίτι του Big και οι...σειρήνες από το "δωμάτιο του καταδότη" άρχισαν να χτυπούν. Η καταραμένη εκείνη μέρα που τα "14 μαναράκια του Ανδρέα Μικρούτσικου" θα καλούνταν να δώσουν εν ψυχρώ δύο συγκάτοικους έφθασε.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Δεν πρόλαβαν να περάσουν τρεις μέρες αρμονικής συνύπαρξης στο Σπίτι του Big και οι...σειρήνες από το "δωμάτιο του καταδότη" άρχισαν να χτυπούν. Η καταραμένη εκείνη μέρα που τα "14 μαναράκια του Ανδρέα Μικρούτσικου" θα καλούνταν να δώσουν εν ψυχρώ δύο συγκάτοικους έφθασε. Η "ιερή" αυτή αποστολή γέμισε με άγχος όλους, οι οποίοι από το πρωί έκοβαν προβληματισμένοι βόλτες στο σαλόνι. "Τι να ψηφίσω μάνα μου;" ήταν το ερώτημα που βασάνισε τη σκέψη τους.

Τελικά, την ώρα που κάθισαν στην καινούργια αναπαυτική γκρι πολυθρόνα του Big, χαλάρωσαν κι έφεραν εις πέρας με επιτυχία το έργο τους. Πρώτος στις προτιμήσεις για να πάρει το βαλιτσάκι του να φύγει είναι ο Πάνος. Ο ξανθός μπρατσαράς, ο οποίος τυγχάνει σφόδρα ερωτευμένος με τη Μελίνα ( μια εκ των δύο μελαχρινών γυναικών). Ο Πάνος συγκέντρωσε το τιμητικό αριθμό των 11 ψήφων, ενώ μόλις άκουσε για τη...δόξα που του απέδωσαν οι "φίλοι" του, έπαθε ένα κάποιο...ταράκουλο. Δεύτερος στις προτιμήσεις ήρθε ο Σάκης, ο tarifas, συγκεντρώνοντας 6 ψήφους, όλες από την τριανδρία Αλέξανδρος, Πάνος, Γιώργος

. Ο Σάκης πήρε πολύ ψύχραιμα τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, εκπλήσσοντας τους υπόλοιπους με τη στάση του. Μα δεν έβγαλε ούτε ένα δάκρυ, δεν έσκυψε το κεφάλι του και δεν είπε ένα "Βόηθα Παναγιά". Το αντίθετο, συνέχισε την τακτική "Εδώ είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα κι εγώ ο καλό παιδί χαρά γεμάτο". Χόρεψε, πείραξε τις κόρες του Σπιτιού και γέλασε μόνος του με τα αστεία του. Από την άλλη πάλι, ο Πάνος έφερε βαρέως τα αποτελέσματα. Μόλις άκουσε ότι είναι υποψήφιος και πως υπάρχει η περίπτωση την Κυριακή να φύγει αυτός και το βαλιτσάκι του, περιήλθε σε... μαύρη μαυρίλα πλάκωσε, μαύρη σαν καλιακούδα. Βλέπεις, στο Σπίτι είναι το...αίσθημα και δε θέλει με τίποτε να την χάσει. Η Μελίνα - το αίσθημα γαρ - κατανόησε την ψυχολογική σύγχυση που βρίσκεται ο Πανούλης και προσφέρθηκε να του δώσει ένα χέρι βοηθείας. Απομονώθηκαν από το γλεντζέδικο πλήθος και αφού κοιτάχτηκαν στα μάτια για κάμποση ώρα, ο Πάνος πήρε την πρωτοβουλία να ανοίξει την καρδιά του και να εκφράσει τα αισθήματα του γι αυτήν. Εκείνη, που είχε πιάσει το νόημα, ποίησε τη νησαν (κοινώς έκανε την πάπια) εκφράζοντας τη σφοδρή επιθυμία να πάνε στο σαλόνι με τους υπόλοιπους. Το ήθελε, δε, τόσο πολύ μέχρι που τον παρακάλεσε σχεδόν...νιαουριστά "Θέλω να σε παρακαλέσω να πάμε στο σαλόνι". ’ντε μετά να βγει ο άνθρωπος από το Σπίτι και να μην πάθει...κατάθλιψη.