Αποχώρησε οικειοθελώς ο Μαρίνος

19.03.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, επειγόντως τον πάπα - Τσάκαλο πρέπει να πάνε στο Bar, να κάνει έναν αγιασμό και να διαβάσει την ευχή στα παιδιά, μπας και φύγει το "κακό" μάτι που τους έχει χτυπήσει. Λες κι έπιασαν οι... κατάρες του Alpha, του Alter, μαζί και του Tempo, σα να έπεσε περονόσπορος ένα πράγμα, ο ένας μετά τον άλλον παίκτη παίρνει το βαλιτσάκι του κι εγκαταλείπει μιαν ώρα αρχύτερα.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,

επειγόντως τον πάπα - Τσάκαλο πρέπει να πάνε στο Bar, να κάνει έναν αγιασμό και να διαβάσει την ευχή στα παιδιά, μπας και φύγει το "κακό" μάτι που τους έχει χτυπήσει. Λες κι έπιασαν οι... κατάρες του Alpha, του Alter, μαζί και του Tempo, σα να έπεσε περονόσπορος ένα πράγμα, ο ένας μετά τον άλλον παίκτη παίρνει το βαλιτσάκι του κι εγκαταλείπει μιαν ώρα αρχύτερα.

Έτσι, που το πάνε, σε λίγο θα λένε "Τηλεφωνήστε στο 090... και ψηφίστε: Ποιος νομίζετε πως θα είναι ο επόμενος που θα αποχωρήσει για τους γνωστούς - άγνωστους προσωπικούς λόγους;".

Βλέπεις, τόσο ο Γιώργος - τρελός είμαι ο, τι θέλω κάνω κι άμα λάχει θα σπάσω ένα ποτήρι παραπάνω - Νάιδας, όσο και τώρα ο Μαρίνος - όταν μεγαλώσω θέλω να μοιάσω στους αγαπημένους μου Ρήγα Φεραίο, Ελευθέριο Βενιζέλο και Μακάριο - Κλεάνθους εγκατέλειψαν Bar και συμπαίκτες για... προσωπικούς λόγους.

Ο Κύπριος, λοιπόν, έκανε τη μεγάλη έκπληξη στο ζωντανό show της Δευτέρας κλέβοντας την παράσταση από τους υποψήφιους Αρη και Μαργαρίτα.
Εκεί, δηλαδή, που το πανελλήνιο καθηλωμένο περίμενε με αγωνία να δει τι θα κάνει η Στέλλα σε περίπτωση που έφευγε ο Αρης (θα τα έμπηζε; Θα έσκιζε τα ρούχα της για τη συμφορά που τη βρήκε; Θα χόρευε έναν αμανέ για την πάρτη του;), παίρνει το λόγο ο Μαρίνος.
Προτού αρχίσουν τα πρώτα χασμουρητά (δε φημίζεται για τη λακωνικότητα του ) ρίχνει τη... βόμβα. "Αποχωρώ από το παιχνίδι επειδή δεν αντέχω άλλο".

"Ωπ, εδώ είμαστε" σκέφτηκαν και άνοιξαν γαρίδα το μάτι. Ο Κύπριος από το... βήμα του Bar εξήγησε πως έδωσε όσα είχε να προσφέρει και τώρα που "στέγνωσε η ψυχή του" αποχωρεί. Απαντες πάγωσαν, ενώ οι πιο ευαίσθητοι της παρέας έμπηξαν τα κλάματα. Πρώτη και καλύτερη η Κρίστα, η οποία δεν άντεξε στην ιδέα ότι ο συμπατριώτης και επί χρόνια φίλος της την αφήνει μόνη στη "ζούγκλα" της Αθήνας.
Με δάκρυα πλυμμήρησαν και τα μάτια του Ανδρέα, ειδικά στο σημείο που ο Μαρίνος αναφέρθηκε στο μικρό τους όνειρο: να ανοίξουν ένα ξενοδοχείο πολλών αστέρων στην... ελεύθερη Κύπρο.

Σοκ έπαθε και η Στέλλα, η οποία σε ένα ρεσιτάλ οδυρμού άνευ κλαυθμού προσπάθησε να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ο συγκάτοικος έφυγε. "Δεν μπόρεσε να σηκώσει τα βάρη του leader" είπε αποκαλύπτοντας μία άγνωστη κοινωνική πτυχή. Τα "ολέθρια" αποτελέσματα που μπορούν να έρθουν όταν κάποιος δεν είναι γεννημένος για να καθοδηγεί μία ομάδα: "Πλύνε κάνα σφηνοπότηρο", "Μη βάζεις πάγο με τα χέρια", "Κράτα καλά το δίσκο". Οι υπόλοιποι ακούγοντας την, προτίμησαν να χασμουρηθούν, παρά να σχολιάσουν.

Όπως και να έχει, ο Μαρίνος έφυγε και απέμειναν 11 οι "μικροί ήρωες" καθώς η αποχώρηση έγνε κανονικά και ο Αρης αποτελεί παρελθόν.

Δήμητρα Ζάρκου