Η αγωγή της Δημητρίου στον Ζαχαράτο

16.04.2002
Αγαπημένη μου Αγγελική, το alter ego της αποφάσισε να δείξει η Άντζελα Δημητρίου. και ο πρώτος άνθρωπος που βρέθηκε μπροστά της ήταν ο Τάκης Ζαχαράτος, από τον οποίο ζητά, για ένα νούμερο του που την προσέβαλε, το ποσό - βάλσαμο των 730 χιλιάδων ευρώ.
Αγαπημένη μου Αγγελική,


Το δυναμικό της χαρακτήρα και το τσαγανό που διαθέτει το alter ego της αποφάσισε να δείξει η Άντζελα Δημητρίου. Μπουχτισμένη από τα λόγια του κόσμου της show biz είπε ένα "Φθάνει ως εδώ, δεν πάει άλλο, έχω κουραστεί. Είμαι πια ένα ταλαιπωρημένο κορμί" κι αμέσως ανέλαβε δράση. Ο πρώτος άνθρωπος που βρέθηκε μπροστά της ήταν ο Τάκης Ζαχαράτος, ο οποίος - φευ - έπιασε στο πρόγραμμά του την Άντζελα. Θα θυμάσαι τη γνωστή ιστορία με το εξώδικο που του είχε κάνει, προκειμένου να βγάλει από το show του το νούμερο "Άντζελα Δημητρίου σε πλήρη δράση".

Η "Λαίδη" είχε όλη την καλή διάθεση να του δώσει άφεση αμαρτιών για το παραστράτημα του - μέχρι που σκεφτόταν να του στείλει δώρο βιντεοκασέτα από συναυλία της στην Τουρκία - αρκεί αυτός να υπάκουε στην επιθυμία της. Ο Ζαχαράτος, όμως (που δυστυχώς γι αυτόν δεν είχε γνωρίσει το alter ego της) ακολούθησε την τακτική "ποιώ τη νησαν" και συνέχισε το νούμερο του. Η αμαρτία ήταν τόσο μεγάλη, που ακόμη και η μεγαλόψυχη αοιδός δεν μπορούσε να την αγνοήσει. Έτσι, μιαν ωραία πρωία, προ ημερών, του έκανε αγωγή ζητώντας του το ποσό - βάλσαμο για την ψυχή της, 730 χιλιάδες ευρώ (ήτοι σε δραχμές περίπου 250 εκατομμύρια).

Ο γνωστός μίμος, μόλις πληροφορήθηκε τα καθέκαστα, έσπευσε στην πλησιέστερη τράπεζα προκειμένου να δει τι λεφτά έχει στον λογαριασμό του. Οι οικονομίες του μετά βίας πλησίαζαν στο επιθυμητό νούμερο και προκειμένου να βρεθεί στης φυλακής τα σίδερα που ναι για τους λεβέντες, προτίμησε να κάνει κάτι πιο δραστικό. Μάζεψε τους συνεργάτες του, πήρε ένα ψάθινο καλάθι, από εκείνα που βάζουμε το ψωμί, και όλοι μαζί έκατσαν κατάχαμα έξω από το μαγαζί, όπου εμφανίζεται, ζητώντας λίγη ελεημοσύνη. Επειδή στο στόμα του είχε βάλει μια ταινία που αναγραφόταν το ποσό - βάλσαμο της Άντζελας, δεν ήταν δυνατό να φωνάξει συνθήματα του τύπου "Ελεήστε το φτωχό γιατί θα τον φάει η Άντζελα ζωντανό" και άλλα τέτοια. Ο κόσμος, πάντως, που περνούσε από εκεί ανταποκρίθηκε πλήρως κι ας πίστευε ότι ο άνωθεν αριθμός είναι η τιμή κάποιου κουστουμιού που ήθελε να αγοράσει ο Ζαχαράτος για το show του, αλλά δεν είχε λεφτά να το πάρει...