Η επιστροφή του Τσάκα στο Σπίτι

21.05.2002
Αγαπημένη μου Γεωργία, γιορτινά χτυπούν από το βράδυ της Δευτέρας οι "καμπάνες" στο Σπίτι του Big, που είναι παντού στολισμένο με μικρές σημαιούλες κι ένα τεράστιο πανό να γράφει "Welcome, μεγάλε νικητή Τσάκα". Το άνωθεν σκηνικό μπορεί να μην είναι έτσι στην πραγματικότητα, όμως οι εναπομείναντες στο Σπίτι υποδέχτηκαν τον Τσάκα με νταβαντούρια.
Αγαπημένη μου Γεωργία,


Γιορτινά χτυπούν από το βράδυ της Δευτέρας οι "καμπάνες" στο Σπίτι του Big, που είναι παντού στολισμένο με μικρές σημαιούλες κι ένα τεράστιο πανό να γράφει "Welcome, μεγάλε νικητή Τσάκα". Το άνωθεν σκηνικό μπορεί να μην είναι έτσι στην πραγματικότητα, όμως οι εναπομείναντες στο Σπίτι υποδέχτηκαν τον Τσάκα με νταβαντούρια. Πως, υποδέχονταν οι χήρες μάνες και οι αρραβωνιαστικιές τα τέκνα και συζύγους από το Αλβανικό μέτωπο; Ε, κάπως έτσι ήταν και αυτό το καλωσόρισμα. Η επιστροφή του Τσάκα, λοιπόν, στην Παιανία είναι γεγονός και ο εν λόγω νέος δε βρέθηκε εκεί, επειδή έχει οικονομικά στενέματα λόγω του επικείμενου γάμου του με την Αννια.

Επέστρεψε, διότι η νέα αποστολή των παικτών έχει θέμα την "βουκολική ζωή" και ποιος καλύτερος από τον Γιώργο για να μυήσει τους αστούς νέους στα μυστικά της αθάνατης ελληνικής επαρχίας. Θα αναρωτιέσαι "τόσο δύσκολο είναι το άρμεγμα της γίδας" που θέλει και φροντιστήριο; Ή πρέπει να καθίσεις στο "θρανίο" για να μάθεις πως να ρίχνεις το αραποσίτι στις κότες; Ακόμη κι έτσι να ήταν - πάλι θα αναρωτιέσαι - γιατί δεν προτίμησαν μία μέθοδο γρήγορης εκμάθησης κάτι σε...τσοπάνοφον (από το Linguaphone) ή να τους στείλουν σε βίντεο καμιά εικοσαριά επεισόδια από το "Μικρό σπίτι στο λιβάδι". Ε, λοιπόν, τα φώτα που θα τους δώσει ο Τσάκας είναι άλλο πράγμα, ενώ με την παρουσία του ευελπιστούν να δουν οι ίδιοι το...Φως το αληθινό, να λάβουν τηλεθέαση υψηλότατη.

Η είσοδος του Γιώργου χαιρετίστηκε θερμά από τους παίκτες, οι οποίοι σαν τον είδαν έκαναν σα να τους επισκέφθηκε τουλάχιστον ο...Αβραμόπουλος. Αυτός (ο Τσάκας) συγκινήθηκε από τις εκδηλώσεις αγάπης των "νέοπων" και χωρίς ίχνος βεντετισμού κάθισε μαζί τους και τους διηγήθηκε στιγμές από τον πολυτάραχο βίο του. Εκείνοι κρεμόντουσαν από τα χείλη του "παλιού", ενώ με τον ίδιο ενθουσιασμό τον παρακολουθούν και στα μαθήματα που τους παραδίδει. Ο Κώστας για παράδειγμα ακολουθεί κατά γράμμα τις συμβουλές του για το πως να αρμέξει τη γίδα χωρίς το ζώο να αγανακτήσει. Ο Αλέξανδρος και ο Γιώργος τον συμβουλεύονται στον αργαλειό και τα δύο κορίτσια... άστα να πάνε. Η Φραντζέσκα δεν αποκλείεται να έμαθε στην αποστολή ότι οι κότες δε μοιάζουν με τα...καναρίνια, ενώ η Αμαλία έχει περάσει το πόνυ με το αθάνατο εκείνο παιγνίδι "Μικρό μου πόνυ στάβλο σπιτάκι". Ο Τσάκας πήρε παράταση και θα παραμείνει στο Σπίτι κάνα δυο μέρες. Αντε να φέρουν και τον Πρόδρομο να τους συνοδεύει με το τουμπερλέκι και τα σουξεδάκια του στο βόσκημα των ζώων.