Ντύθηκε τσιγγάνα και η Βανδή...

24.05.2002
Αγαπημένη μου Γεωργία, τι κοινό έχουν η Τζένιφερ Λοπέζ και η Δέσποινα Βανδή; Εκτός από το ότι είναι νέες, ωραίες, πλούσιες, τραγουδίστριες και με υποκριτικές...καταβολές, ερωτεύθηκαν σφόδρα έναν...τσιγγάνο. Πρώτη η Τζένιφερ στο video clip της μπάνισε σε ένα καταυλισμό το τεκνό της φυλής και προσπάθησε με θέλγητρα μέσα και λάτιν χορό να τον σαγηνεύσει.
Αγαπημένη μου Γεωργία,


Τι κοινό έχουν η Τζένιφερ Λοπέζ και η Δέσποινα Βανδή; Εκτός από το ότι είναι νέες, ωραίες, πλούσιες, τραγουδίστριες και με υποκριτικές...καταβολές, ερωτεύθηκαν σφόδρα έναν...τσιγγάνο. Πρώτη η Τζένιφερ στο video clip της μπάνισε σε ένα καταυλισμό το τεκνό της φυλής και προσπάθησε με θέλγητρα μέσα και λάτιν χορό να τον σαγηνεύσει και ακολούθως η Δέσποινα έπαθε το ίδιο...χουνέρι. Η διαφορά είναι ότι η Ελληνίδα αοιδός προκειμένου να σαγηνεύσει τον τσιγγάνο έριξε ένα τσιφτετέλι, τραγουδώντας του "Ανάβεις φωτιές".

Όπως κατάλαβες, αυτό είναι το καινούργιο video clip της Βανδή, το οποίο όπως είπε η ίδια και ο σκηνοθέτης Κώστας Καπετανίδης είναι εμπνευσμένο από τον "Καιρό των Τσιγγάνων" του Κουστουρίτσα. Στην εν λόγω ταινία ο Εμίρ δεν είχε την ωραία της φυλής να χορεύει τσιφτετέλι πάνω από μία φωτιά και με "τσαχπινογαργαλιές" να την πέφτει στον γόη της φυλής. Ούτε η νέα αυτή είχε βάλει extensions στα μαλλιά και στο τέλος, αφού πέτυχε το στόχο της, έκανε το σήμα της νίκης και καλά ότι φυσάει το όπλο της, όπως έκανε κάποτε ο Ντέμης μετά από κάθε γκολ. Αυτή είναι η ελληνική version και το μόνο που εμπνεύστηκαν από τον Κουστουρίτσα ήταν οι... τσιγγάνοι.

Πάντως, για να γυριστεί το video clip, αντιμετώπισαν πολλές αντιξοότητες. Στην αρχή ήθελαν η ιστορία να εξελιχθεί σε ένα πραγματικό καταυλισμό και για το λόγο αυτό πήγαν στη Θήβα για να κανονίσουν να γίνουν εκεί τα γυρίσματα. Οι Τσιγγάνοι, όμως, τους έδιωξαν κακήν κακώς και μήνυσαν να μην τολμήσει η Δέσποινα να πάει προς τα μέρη τους, επειδή η παραγωγή έδωσε χρήματα μόνο στον αρχηγό της φυλής και τους υπόλοιπους τους άφησε στην απ' έξω. Τελικά, μετά από διαβουλεύσεις αποφάσισαν να στήσουν έναν δικό τους καταυλισμό στην παραλία του Σχοινιά. Για το σκοπό αυτό επιστρατεύτηκαν πολλοί κομπάρσοι, ενώ πάνω στην παραλία στήθηκαν τα τσαντίρια. Η προετοιμασία ήταν κουραστική, αλλά απ' ότι λένε το διασκέδασαν τα δύο βράδια που έγιναν τα γυρίσματα. Παρόλο, το ψοφόκρυο η Βανδή, ως σωστή επαγγελματίας που είναι και με... υποκριτικές καταβολές, φόρεσε το αραχνοΰφαντο κι άρχισε να χορεύει στους ρυθμούς του "Ανάβεις φωτιές". Το αποτέλεσμα είναι τω όντι πολύ καλό και η αοιδός νιώθει ιδιαίτερα περήφανη για την... τέχνη που παράγει μέσω των video clip της.