Ο γάμος του Κορκολή

11.06.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, με τα ιερά δεσμά του γάμου ενώθηκαν χθες το βράδυ ο συνθέτης - τραγουδιστής Στέφανος Κορκολής και η εκλεκτή της καρδιάς του Βικτορία Καϊμαντζόγλου. Το πολυσυζητημένο μυστήριο έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας στην Εκάλη.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,

με τα ιερά δεσμά του γάμου ενώθηκαν χθες το βράδυ ο συνθέτης - τραγουδιστής Στέφανος Κορκολής και η εκλεκτή της καρδιάς του Βικτορία Καϊμαντζόγλου. Το πολυσυζητημένο μυστήριο έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας στην Εκάλη και πλήθος κόσμου έσπευσε να συγχαρεί από κοντά τον αγαπημένο φίλο και αξιόλογο καλλιτέχνη.

Δεν ξέρω αν θυμάσαι πως γίνονται οι γάμοι -θα έχουν περάσει άλλωστε αρκετά χρόνια από τότε που έκανες κι εσύ εκείνο το βήμα- αλλά συνηθίζεται οι νύφες και καθυστερούν λίγο, έτσι για να έχουν να λένε ότι ταλαιπώρησαν έστω για μια στιγμή τον σύντροφο της ζωής τους... Η Βικτορία, όμως, φαίνεται να άργησε λίγο παραπάνω και η ψυχή του Στέφανου είχε φτάσει στην κούλουρη. Ο ίδιος είχε άλλωστε φτάσει ένα τέταρτο πριν την κανονική ώρα έναρξης του γάμου και, όπως και να το κάνουμε, ανησύχησε κομματάκι... Και είναι λογικό πιστεύω. Ποιος δεν θα σκεφτόταν εκείνη την ύστατη ώρα ''μήπως το μετάνιωσε; μήπως μου κάνει πλάκα;''. 'Ετσι και ο Στέφανος άναβε το ένα τσιγάρο μετά το άλλο και όλο ρωτούσε ''Μα τι έγινε;''. Μέχρι και τηλέφωνο την πήρε για να δει αν ζει σε ένα ψέμα ή όντως σε λίγα λεπτά θα την δει νυφούλα μπροστά του...

'Ετσι και έγινε. Η Βικτορία αφίχθη στην εκκλησία στις 9 παρά τέταρτο (ο γάμος ήταν προγραμματισμένος για τις 8) και όλα τα βλέμματα στράφηκαν πάνω της! Πανέμορφη (προσωπικά δεν την είχα ξαναδει), με ένα καταπληκτικό νυφικό σχεδιασμένο από τον Μιχάλη Ασλάνη, παραδόθηκε εκ χειρός του πατρός της στον μέλλοντα σύζυγό της και το μυστήριο ξεκίνησε...

Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν η Σοφία Βόσσου, η Μαρινέλλα, ο Κώστας Χαρδαβέλλας μετά της συζύγου του, ο Θάνος Καλλίρης, ο Πασχάλης με τη σύζυγό του, η Αγγελική Νικολούλη, ο Μίμης Πλέσσας και πολλοί άλλοι φίλοι και συνεργάτες του γαμπρού.

Κατά τη διάρκεια του γάμου, ο Στέφανος δεν μπορούσε να σταματήσει να γελάει (σαν να του καθάριζαν αυγά ένα πράγμα, ή μήπως ήταν από την υπερβολική ευτυχία;), ενώ την ώρα που ο παπάς έλεγε το γνωστό ''η δε γυνή να φοβήται τον άντρα'' σύσσωμοι οι καλεσμένοι φώναζαν ''πάτα τον!''.

Κουμπάροι του ζεύγους ήταν ο διευθύνων σύμβουλος του Alter Κώστας Γιαννίκος, ο δικηγόρος του Στέφανου Μάκης Τζίφρας και ο διευθυντής δισκογραφικής εταιρείας Πέτρος Ξανθόπουλος. Η δεξίωση έγινε σε παραλιακό κέντρο, ενώ το μόνο που επισκίασε την καθ' όλα λαμπερή βραδιά ήταν μια μίνι λιποθυμία της μητέρας του γαμπρού (από συγκίνηση εννοείται), η οποία όμως διήρκησε λίγο.

Μετά το τέλος του γάμου, ο Στέφανος Κορκολής δεν αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους: ''Δεν περίμενα ότι θα ήμουν τόσο αγχωμένος''... ''Η Βικτορία ήταν ο άνθρωπος που ένιωθα ότι με καταλάβαινε. Η ψυχή της είναι πιο όμορφη από την εξωτερική της εμφάνιση. Αυτό ήταν που με έφερε να την περιμένω εδώ. Ξεκίνησε σαν μια πολύ καλή φιλία και αργότερα εξελίχτηκε σε μια πολύ όμορφη αγάπη χωρίς εξάρσεις. Γι' αυτό και είμαστε τόσο δεμένοι, με την έννοια ότι αυτές οι αγάπες που δεν είναι μεγάλοι έρωτες που στη συνέχεια ξεφουσκώνουν αποτελούν τα ευτυχισμένα ζευγάρια που κρατάνε μια ζωή''. 'Οσο για το ταξίδι του μέλιτος, ο γαμπρός δήλωσε ότι, λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν θα μπορέσουν να το πραγματοποιήσουν ακόμα, αργότερα όμως θα πάνε κάπου στην Ελλάδα.

Τι να σου πω τώρα εσένα Σώτο μου; Και στα δικά σου; 'Οχι, προτιμώ να μην κάνεις ξανά ένα τέτοιο λάθος. Ας πούμε και στα δικά μας γενικότερα και στο ζευγάρι κάθε ευτυχία και φυσικά καλούς απογόνους!