Η κοσμική Μύκονος

13.06.2002
Είναι γνωστό τοις πάσι πως στη Μύκονο μπορεί να συναντήσει κανείς κάθε "καρυδιάς καρύδι". Από...διασημίσκους μέχρι original κοσμικούς. Ευτυχώς, δηλαδή, που υπάρχουν οι τελευταίοι και το νησί μπορεί και δικαιολογεί - ενίοτε - τον τίτλο "κοσμοπολίτικο"!
&00 Μύκονος, το μεγαλείο σου! Πού να φανταζόσουν ότι έπειτα από τις δόξες του '50, '60, '70, όπου όλοι οι μεγιστάνες, οι εστεμμένοι και οι απανταχού VΙΡs γέμισαν τις πλαζ σου, τα καλντερίμια σου και τα Ματογιάννια, ότι θα φιλοξενούσες στα σοκάκια σου τα "τσόκαρα" και τα "ψηλοτάκουνα" της καινούριας αφρόκρεμας!

"Τα πάντα ρει και ουδέν μένει", έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Έτσι και στο όμορφο αυτό κυκλαδίτικο νησί δεν έμεινε τίποτα από την αίγλη της εποχής, όπου τα σκάφη του Ωνάση, του Νιάρχου, του Γουλανδρή, του Καρρά ή του Ανιέλι με διάσημους καλεσμένους δημιουργούσαν μια μαγική, σχεδόν κινηματογραφική, εικόνα. Σήμερα όλο αυτό έχει αντικατασταθεί από ένα διαφορετικό κοινό, φτηνής κομψότητας και τρίτης διαλογής, ως επί το πλείστον. Οι γυναίκες, θέλοντας να συναγωνιστούν η μία την άλλη, φορούν ό,τι βρίσκουν σε παγιέτες, φτηνά σατέν και μουσελίνες σε ένα συνδυασμό αλαλούμ με τζιν, μιουλς και κοσμήματα. Η chic γυναίκα δεν φοράει κοσμήματα στην εξοχή ή στο νησί. Αλλωστε, αυτές που τα έχουν, τις γνωρίζουμε. Ξεκουράστε τα λίγο κούκλες μου!


Ντίμης Κρίτσας