Οι "μαϊντανοί" ανθίζουν στη Μύκονο

13.06.2002
Κάθε φέρελπις "μαϊντανός" που σέβεται τον εαυτό του, κάνει πάντα ένα πέρασμα από τη Μύκονο. Αγαπημένη του χρονική περίοδος το Πάσχα, όπου πέρα του ταλέντου του που επιδεικνύει στο χορό και την...τεκίλα, μπορεί να αποκαλύψει και την άλλη του πλευρά, αυτού του...βαθιά θρησκευόμενου Χριστιανού!
&00 Παλαιότερα γίνονταν έντονα παράπονα για το μπαρ του Ρierros, που συγκέντρωνε "ανεπιθύμητους και τραβεστί". Σήμερα, αν ρίξετε μια ματιά γύρω σας, είναι πολλές οι γυναίκες που έχουν αναλάβει πια αυτό τον ρόλο! Διορθωμένα πρόσωπα με πρησμένα χείλια, με το στήθος να ξεχειλίζει από το φόρεμα. Τα σούπερ μίνι, τα διάφανα με ψηλοτάκουνα και κορδόνια μέχρι το γόνατο δίνουν μια εικόνα παρακμής. Βέβαια, μην τρελαθούμε. Ευτυχώς, υπάρχουν και πιο "νοικοκυρεμένοι" άνθρωποι που ζουν εκεί ή επισκέπτονται για λίγες μέρες, αλλά αυτοί είναι η μειονότης.
Στις πλαζ γίνεται πλέον το αδιαχώρητο. Οπίσθια με οπίσθια και στήθος με στήθος. Μόνον τα σκάφη έχουν άνεση κινήσεως. Το "πηγαιν' έλα" με αεροπλάνο είναι από χρόνια δύσκολο (εκτός αν έχεις μέσον), ενώ υπάρχει και το...ελικόπτερο! Από θαλάσσης ο Ποσειδών τούς τα χαλάει 3 στις 4 φορές. Δεν είναι λίγοι, όμως, εκείνοι που προτιμούν να γίνουν σαρδέλες μέσα στα ταχύπλοα και ταραμοσαλάτα από το χτύπημα, προκειμένου να πουν ότι πέρασαν τις διακοπές τους στο "Μykonos les bains", όπως λένε οι Γάλλοι.


Ντίμης Κρίτσας .