Οι αποστολές του Big

13.06.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, οι...πρωτότυπες αποστολές του Big καλά βαστούν και η σειρά του Αλέξανδρου και του Κώστα ήρθε. Τον Αλέξανδρο τον έστειλε για φωτογράφηση στο "TV Ζαπινγκ" και τον Κώστα στα βουνά της Πελοποννήσου.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Οι...πρωτότυπες αποστολές του Big καλά βαστούν και η σειρά του Αλέξανδρου και του Κώστα ήρθε. Τον Αλέξανδρο τον έστειλε για φωτογράφηση στο "TV Ζαπινγκ "καθώς θεώρησε πως τέτοια...βαθυστόχαστα μάτια δε δύναται να μην απαθανατιστούν από το φακό. Κι αφού δεν υπάρχει περίπτωση οι συγκάτοικοι να τον βγάλουν έστω μία αναμνηστική φωτογραφία, τον έστειλε ο ίδιος να παίξει το...μοντέλο. Μεταξύ μας, πάντως, αλλά στην αποστολή αυτή του έφεξε για τα καλά. Πέρα από τις φωτογραφίες και τη συνέντευξη που έδωσε, οι άνθρωποι του περιοδικού του χάρισαν τα ρούχα της φωτογράφησης. Έτσι, μέχρι να βγει από το Σπίτι θα έχει ο άνθρωπος να αλλάζει, που λίγο ακόμα κι εκείνη η μαύρη φόρμα και το τζιν παντελόνι θα γίνονταν ένα με το πετσί του.

Ο Κώστας, πάλι, αν και στην ταυτότητα του στο επάγγελμα αναγράφεται: μανεκένε, ο Big δεν τον έστειλε για φωτογράφηση. Βλέπεις, στο πρόσωπο του είδε τον Χίουι, το μικρό προσκοπάκι και ανιψάκι του Ντόναλντ Ντακ και τον πήγε στα βουνά της Πελοποννήσου για μία διανυκτέρευση. Εκεί, ο νέος έστησε τη σκηνή του, έκανε τις γύρες του με το τζιπ και γενικά πέρασε μια νύκτα ωσάν...λυκόπουλο. Μετά σαν επέστρεψαν από τις αποστολές κλήθηκαν για τις απαραίτητες ερωτήσεις παρατηρητικότητας του τύπου "Αλέξανδρε τι ρούχα φορούσε ο φωτογράφος;" ή "Τι σε κέρασαν εκεί που πήγες;". Τον Κώστα πάλι θα τον ρωτήσει: "Πόσα πεύκα είχε το δάσος;" ή " Το βράδυ τι άκουγες α. Μια κουκουβάγια, β. Ένα καναρίνι, γ. το ροχαλητό μιας αρκούδας".

Η απουσία του για μία ολόκληρη νύχτα στοίχισε τα μάλα στα κορίτσια και δη στην Φραντζέσκα, η οποία σαν πλησίαζε η ώρα για την επιστροφή του, αντί να...κατουρηθεί από τη χαρά της, προτίμησε να του μαγειρέψει γεμιστά. Είναι αλήθεια πως η Κύπρια μας έχει μπερδέψει πολύ με τη μαγειρική, διότι εκεί που δεν ήξερε να βράζει ένα μπρίκι νερό, τώρα προσπαθεί να φτιάξει ένα ομολογουμένως δύσκολο φαγητό. Που πας ρε Καραμήτρο; Σα να κάνεις μαθήματα οδήγησης με νταλίκα. Γίνεται δεν γίνεται. Ο Κώστας, πάντως, δεν πτοείται και με αυτές τις κινήσεις της Φραντζέσκας συγκινείται σε μεγάλο βαθμό.