Ασφαλιστικά μέτρα κατά Πλούταρχου

20.06.2002
Αγαπημένη μου Αγγελική, μέγας μπελάς βρήκε τις τελευταίες μέρες τον Γιάννη Πλούταρχο. Η σύζυγος του αείμνηστου Αλέκου Σακελλάριου, Τίνα κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του αοιδού και του σκηνοθέτη του video clip "Αν είσαι η αγάπη".
Αγαπημένη μου Αγγελική,


Μέγας μπελάς βρήκε τις τελευταίες μέρες τον Γιάννη Πλούταρχο. Η σύζυγος του αείμνηστου Αλέκου Σακελλάριου, Τίνα κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του αοιδού και του σκηνοθέτη του video clip "Αν είσαι η αγάπη". Κι αυτό, διότι θεωρεί πως το εν λόγω clip είναι ένα σωστό...clopyright από την ταινία του συζύγου της, "Διπλοπενιές".

Όπως θα έχεις δει στο οπτικοποιημένο άσμα του Πλούταρχου, αυτός ωσάν άλλος Δημήτρης Παπαμιχαήλ άδει επί σκηνής όταν ξαφνικά στο καπηλειό που δουλεύει μπαίνει μία πλούσια μαντάμ με το γουναρικό και το χρυσαφικό της. Αυτός με το που τη βλέπει τα χάνει. Θες γιατί πρώτη φορά βλέπει στη ζωή του πλούσια γυναίκα; Θες γιατί είναι "μπουκιά και συχώριο"; Όπως και να έχει, όλο το βράδυ τη μονοπωλεί, ενώ πίσω από την κουρτίνα της κουζίνας η φτωχιά πλην τίμια κοπέλα του παρακολουθεί τη σκηνή και μαραζώνει.

Το όλο story, μεταξύ μας, παραπέμπει στη γνωστή ταινία, μόνο που ανάμεσα τους υπάρχουν ορισμένες διαφορές. Η "Αλίκη" εδώ είναι μία μελαχρινή νέα που αντί να διεκδικήσει τον καλό της ανεβαίνοντας στο τραπέζι τραγουδώντας το "Λευτέρη, Λευτέρη σε έχω γραμμένο στο παλιό μου το τεφτέρι" την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια. Αυτός πάλι την κυνηγάει από πίσω, ενώ δε μας δείχνει αν της αραδιάζει ένα τσούρμο παιδιά, όπως καλή ώρα έκανε ο Παπαμιχαήλ. Η "Ρίκα" από την άλλη είναι ξανθιά και ουχί μελαχρινή σαν την original. Όταν σηκώνεται για να σαγηνεύσει τον αοιδό δεν χορεύει το περίφημο τσιφτετέλι με το τρέμουλο του στήθους, αλλά ένα μίγμα ζεϊμπέκικου, καρσιλαμά και πάτημα των σταφυλιών.
Τέλος πάντων, η κυρία Σακελλαρίου επιμένει πως έχουν αντιγράψει την ταινία του συζύγου της και για το λόγο αυτό ζητά να εφαρμοσθούν τα δικαιώματα της πνευματικής περιουσίας. Η αντίδικη πλευρά απαντά πως δεν "έκλεψαν" την ταινία και πως το όλο story ήταν εντελώς τυχαίο. Ασε, που ανάμεσα τους υπάρχουν σοβαρές διαφορές.