Άκυροι λόγοι για να πεις το "Σ΄αγαπώ''

21.02.2014
Mπορεί να έχεις παράπονα για τον τρόπο που εκφράζει ή όχι την αγάπη του αλλά κι εσύ μην νομίζεις πως λες ''το σ' αγαπώ'' για τους σωστούς λόγους.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η φίρμα βοηθημάτων για ενήλικες Lovehoney σε 1800 ζευγάρια, 1/3 των γυναικών αποκάλυψε πως λέει το σ'αγαπώ στο σύντροφό του χωρίς να το εννοεί ενώ μόλις το 1/5 των ανδρών ακολουθεί αυτή την πρακτική.

Οι αριθμοί μιλάνε:

*1/3 των γυναικών έχει εκφράσει την αγάπη του χωρίς να το εννοεί απλά γιατί ο σύντροφος τους ανοίχτηκε πρώτος ή γιατί ένιωσε την πίεση να το κάνει.

*Κάποιες από τις συμμετέχουσες στην έρευνα τόνισαν πως προέβησαν σε εκδήλωση αγάπης χωρίς να το νιώθουν 100% απλά γιατί πίστεψαν πως είναι το σωστό πράγμα.

Και μπορεί οι γυναίκες να λένε με μεγαλύτερη ευκολία το σ΄αγαπώ αλλά οι άντρες είναι εκείνοι που τείνουν να πουν τις τρεις μαγικές λέξεις πρώτοι.

*Μόλις το 5% των αντρών υποστηρίζει πως περιμένει τη σύντροφό του να εκδηλωθεί πρώτη συναισθηματικά ενώ το 1/5 των γυναικών παραδέχεται πως περιμένει από το αρσενικό να κάνει την πρώτη δήλωση αγάπης.

Περίπου το 50% όσων άκουσαν το σ'αγαπώ για πρώτη φορά από τα χείλη του συντρόφου τους, παραδέχεται πως δεν ανταπέδωσε (59% ήταν άκαρδες γυναίκες και 41% άντρες).

Ο πιο απλός λόγος που δεν λέει κάποιος ''κι εγώ σ'αγαπώ'' είναι γιατί δεν το νιώθει με τις γυναίκες να επιλέγουν αυτή την απάντηση σε ποσοστό 74% ενώ οι άντρες σε ποσοστό 62%.

Φυσικά, το άνωθι φαινόμενο έχει την εξής εξήγηση: το 59% εκείνων που είπαν πρώτοι σ'αγαπώ, το έκαναν σε διάστημα ενός μήνα μόλις ενώ υπάρχει και ένα 13% που το έκανε μέσα στην πρώτη εβδομάδα (το 3% στο πρώτο ραντεβού- άκουσον ακουσον).

Φυσικά, 4 στα 10 ζευγάρια, λένε σ' αγαπώ πολλές φορές μέσα σε μια μέρα, ειδικά σε μακροχρόνιους δεσμούς.

Ειδικά σε ευτυχισμένες σχέσεις, τα ζευγάρια δεν νιώθουν καμία απολύτως ενοχή στην εκδήλωση αγάπης. 36% των ζευγαριών λένε τις τρεις πολύτιμες λέξεις τουλάχιστον 1 φορά την ημέρα και 14% πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα.

Πάντως, το πολύ το Κύριε Ελέησον, το βαριέται και ο παπάς. Περίπου οι μισοί όσων συμμετείχαν στην έρευνα, παραδέχεται πως δεν είναι πραγματικά τα λόγια αγάπης όταν εκφράζονται πολύ συχνά. Σχεδόν το ίδιο ποσοστό υποστηρίζει πως η φράση είναι κλισέ και πως υπάρχουν άλλοι τρόποι έκφρασης αγάπης πέραν του σ'αγαπώ.

Οι υπεύθυνοι της φίρμας σεξουαλικών βοηθημάτων τονίζουν πως οι άντρες είναι πιο σοβαροί και υπεύθυνοι στον τρόπο έκφρασης της αγάπης τους.

Γιατί οι άνθρωποι λένε σ'αγαπώ χωρίς να το εννοούν:

1. Το έκανε ο σύντροφός μου κι έπρεπε να το ανταποδώσω.

2. Μου φάνηκε σωστό

3. Ένιωσα πίεση.

4. Κάναμε σεξ

5.Ήμασταν πολύ καιρό μαζί.

6. Πίστευα πως μπορεί να κάνουμε σεξ αν το έλεγα.

7.Ήταν ατύχημα, δεν ήθελα να το πω.

8. Ήθελα να ευχαριστήσω τους φίλους και την οικογένεια.

Κ.Π