Αυτός, εσύ & η τρελή του κολλητή

15.07.2015
Τι κάνεις όταν ο άντρας των ονείρων σου περιστοιχίζεται από μια στρατιά «φιλενάδων» που φαίνονται αποφασισμένες να διατηρήσουν τον στενό δεσμό τους μαζί του απειλώντας την ευτυχία σου; Από την Ελεονώρα Γαλάτη

Γνωρίζοντας πόσο δύσκολο είναι να βρεις έναν άντρα που να σου ταιριάζει, όταν διαπιστώσεις ότι ο καλός σου έχει κάποιες κολλητές με τις οποίες κρατάει τακτική επαφή, μάλλον δεν θα χαρείς καθόλου. Μάλιστα, η αντανακλαστική αντίδραση σου μπορεί να είναι να κηρύξεις τον πόλεμο σε κάθε δυνητική εχθρά -με κίνδυνο να χάσεις και τον άντρα και τον πόλεμο. Καλύτερα λοιπόν να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και να ακολουθήσεις αυτές τις σοφές συμβουλές που είναι βγαλμένες μέσα από τη ζωή και σίγουρα θα αποφέρουν ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα:

Μάθε τι τους συνδέει

Η φιλική σχέση ενός άντρα με μια γυναίκα μπορεί να έχει εντελώς διαφορετική ποιότητα ανάλογα με την προϊστορία της -δεν είναι αλήθεια ότι είναι όλες τσ**λες όπως μπορεί να νιώθεις. Όλα εξαρτώνται από τον τρόπο που γνωρίστηκαν αλλά και τη διάρκεια φιλία τους. Π.χ. η φιλία με μια ζευγαρωμένη συμμαθήτρια του από το νηπιαγωγείο, με την οποία δεν είχαν ποτέ κανενός είδους φλερτ είναι εντελώς άλλη υπόθεση απ' ότι η φιλία του με μια εργένισσα πρώην, η οποία θα μπορούσε να του ξυπνήσει παλιά συναισθήματα.

Πες του τι σε ανησυχεί

Το να του ζητήσεις να κόψει κάθε σχέση μαζί της απλά και μόνο γιατί δεν σου αρέσουν τα μούτρα της, δεν είναι αρκετά πειστική ως δικαιολογία. Όμως αν η παρουσία της στη ζωή του σε φέρνει σε δύσκολη θέση επειδή εκείνη κάνει ή λέει συγκεκριμένα πράγματα, θα πρέπει να το μοιραστείς μαζί του ώστε να καταλάβει πώς σκέφτεσαι. Το να κουκουλώσεις τα αρνητικά συναισθήματα σου για εκείνη απλά θα τα κάνει να συσσωρευτούν και να διογκωθούν, με αποτέλεσμα αργά ή γρήγορα να ξεσπάσεις επάνω του, μπορεί και με ασήμαντη αφορμή. Εκφράσου λοιπόν -εγκαίρως!

%PHOTO1%

Βάλε όρια

Όσο φίλοι κι αν είναι οι δυο τους κι όσο αθώα κι αν είναι η φιλία τους θα πρέπει να θέσεις κάποιες απαραβίαστες κόκκινες γραμμές ανάμεσα στη σχέση σας και την κάθε είδους φίλη του. Φυσικά πρέπει να δείξεις ελαστικότητα στα περισσότερα πράγματα, αλλά πρέπει να υπάρχουν και κάποιες συμπεριφορές που απλά δεν θα πρέπει να ανεχτείς και θα πρέπει να του το ξεκαθαρίσεις.

Μπορεί π.χ. να μιλάει μαζί της για τα συναισθήματα του αλλά δεν επιτρέπεται να της λέει τα μυστικά σου. Ή μπορεί να λένε τα νέα τους στο τηλέφωνο αλλά δεν επιτρέπεται να τον παίρνει κάθε δύο λεπτά μετά τις δέκα το βράδυ και για ψύλλου πήδημα. Ή ακόμα χειρότερα, να την επισκέπτεται μόνος του στο σπίτι της.

Μην του κάνεις σκηνές

Οι μπηχτές και τα ειρωνικά σχόλια μπορεί να σου βγαίνουν αυθόρμητα όποτε έρχεται το όνομα της στην κουβέντα αλλά αυτή είναι μία από τις περιπτώσεις που καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς, γιατί κινδυνεύεις να κατηγορηθείς για ζηλιάρα -και δικαίως. Μάλιστα κάνοντας καυστικά σχόλια εν τη απουσία της, αντί να κάνεις τον καλό σου να μπει στη θέση σου και να σε καταλάβει θα τον εξωθήσεις να την υπερασπίζεται ακόμη πιο σθεναρά.

Αν νιώθεις να σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι, καλύτερα να πας μια σύντομη βόλτα και να επανέλθεις στη συζήτηση όταν θα είσαι σε θέση να συγκρατήσεις καλύτερα τον εαυτό σου.

Φίλη με την εχθρά σου

Ανεξάρτητα από το πόσο απειλητική νιώθεις την παρουσία της κολλητής του, έχε την από κοντά. Καλύτερα να κάνετε παρέα, έστω και μόνο επιφανειακά, παρά να τη σνομπάρεις ή να υποκρίνεσαι ότι την αγνοείς. Έτσι έχεις περισσότερες πιθανότητες να αντλήσεις χρήσιμες πληροφορίες για τον αγαπημένο σου ή να του περάσεις έμμεσα κάποια μηνύματα που θα ήθελες να ξέρει.

Στο κάτω-κάτω μπορεί και να τη συμπαθήσεις πραγματικά στο τέλος και ν' αποκτήσεις μια ειλικρινή σύμμαχο στη σχέση σου. Θυμήσου: οι γέφυρες σε προστατεύουν καλύτερα από τα τείχη.

%PHOTO1%

Όλα στο φως

Μια από τις βασικές προϋποθέσεις της ευτυχισμένης σχέσης είναι η ειλικρίνεια και η διαφάνεια. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν μυστικά μεταξύ σας και ιδιαίτερα ως προς τις συναναστροφές του καθενός σας με το άλλο φύλλο.

Αν λοιπόν εκείνος επιμένει να διατηρεί μια στρατιά από κολλητές θα πρέπει να είναι απόλυτα ευθύς για το είδος, το περιεχόμενο και τη συχνότητα των επαφών τους. Άλλωστε, εφόσον πρόκειται για αγνή φιλία δεν θα έχει κανένα πρόβλημα μ' αυτό.

Έχε του εμπιστοσύνη

Όσο δύσκολο κι αν σου είναι, θα πρέπει να πάρεις απόφαση ότι δεν μπορείς να ελέγχεις τα πάντα στη ζωή και ότι πρέπει να εμπιστευτείς τον σύντροφο σου. Αν παρόλα τα προληπτικά μέτρα που περιγράψαμε και που οφείλεις να πάρεις, δεν μπορείς να τον εμπιστευτείς τότε το πρόβλημα σου δεν είναι μόνο οι κολλητές του, αλλά συνολικότερα η σχέση σου μαζί του και θα πρέπει να αναθεωρήσεις πολλά.

Πέρα απ' αυτό μπορείς να είσαι σίγουρη ότι αν κάποια στιγμή προκύψει κάποιο θέμα που θα έπρεπε να ξέρεις, θα το μάθεις ούτως ή άλλως, αφού τίποτα δεν μένει κρυφό για πολύ.