10 πράγματα που θα σου λείψουν από την εργένικη ζωή σου

19.01.2016
Είσαι ερωτευμένη, είσαι ευτυχισμένη, είσαι εδώ και καιρό με τον αγαπημένο σου, οδεύεις προς το γάμο (αν δεν έχεις παντρευτεί ακόμα) και πολύ σου αρέσει που βρήκες το λιμάνι σου.

Εύλογα θα αναρωτιέσαι: «Τι έκανα τόσα χρόνια»;

Ωραία πράγματα έκανες και πιθανότατα θα σου λείψουν κάποια πράγματα από την εργένικη ζωή σου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα ήθελες να επιστρέψεις σε αυτή.

1. Τότε που ήσουν μόνη και ζούσες μόνη, μπορούσες να αράζεις στο σαλόνι 5 ώρες για να βγάζεις φρύδια, να ξυρίζεις πόδια και να κάνεις μάνι- πέντι.

2. Τότε που ήσουν εργένισσα δεν χρειαζόταν να τρως με τα πεθερικά, να πηγαίνεις σε βαρετά οικογενειακά σουαρέ και να κάνεις την καλή στα σόγια.

3. Τότε που ήσουν μόνη αγόραζες δώρα για τον εαυτούλη σου ενώ πια, σπας το κεφάλι σου τι δώρο (ευφάνταστο, ωραίο, οικονομικό, εξωγήινο) να κάνεις στον αγαπημένο σου.

4. Τότε που ήσουν μόνη, μπορούσες να αφήσεις αξύριστα τα πόδια σου για μήνες, πολλούς μήνες, μέχρι να έρθει το καλοκαίρι.

5. Στα εργένικα χρόνια σου, μπορούσες να αράζεις για ώρες και ώρες και ώρες με τις κολλητές, να κουτσομπολεύεις και να μην σου λείπει κανείς!

6. Τότε που ήσουν μόνη, απλωνόσουν στο κρεβάτι και γύριζες σαν σβούρα στον ύπνο σου χωρίς να ενοχλείς κανένα.

7. Τότε που ήσουν μόνη, είχες δράμα στη ζωή σου: θα μου τηλεφωνήσει ξανά εκείνο το αγόρι, τι εννοούσε με εκείνο το μήνυμά του εκείνος ο τύπος, γιατί δεν με γουστάρει ο άλλος.

8. Στα εργένικα χρόνια σου, μπορούσες να τρως μια πίτσα μόνη σου και να κλαίγεσαι στον εαυτό σου που θα πάρεις 10.000 θερμίδες (χωρίς ο εαυτός σου να σου λέει, τα ήθελες και τα έπαθες ή να σου τρώει τη μισή πίτσα) Φυσικά, ταυτόχρονα μπορούσες και να πίνεις 10 κοκτέιλ χωρίς έλεγχο και στρες.

9. Στα εργένικα χρόνια σου, μπορούσες να ξοδέψεις μισό μισθό σε ένα ζευγάρι γοβάκια, να μείνεις ταπί, να κλαίγεσαι και κανείς να μην σου κάνει παρατήρηση για το που ξόδεψες πάλι τα λεφτά σου.

10. Όταν ήσουν μόνη, ήσουν μόνη, κι αυτή η αίσθηση μοναξιάς, κάποιες φορές είναι ανεκτίμητη.

Παρόλα αυτά, δεν θα άλλαζες με τίποτα τη ζωή σου μαζί του και την αγκαλιά του φυσικά!

Από την Κατερίνα Πατούλια