4 πράγματα που έχουν αλλάξει στις σχέσεις από την εποχή των γονιών σου

27.04.2017
Φυσικά και το Facebook και το Tinder δεν είναι τα μόνα που έχουν αλλάξει από την εποχή των γονιών σου αναφορικά με τις σχέσεις αφού οι διαφορές στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε τις σχέσεις μας σήμερα δεν σχετίζονται μόνο με την τεχνολογία. Από το πόσες φορές κάνουμε έρωτα, μέχρι το πότε τελικά αποφασίζουμε να ανέβουμε τα σκαλιά της εκκλησίας, πολλά έχουν αλλάξει από τότε που η μητέρα σου και ο πατέρας σου πρωτογνωρίστηκαν και δεν μένει παρά να μάθεις ποια είναι αυτά!

Τελικά δεν κάνουμε έρωτα τόσο συχνά:

Γενικά σύμφωνα με έρευνες έχουμε λιγότερο σεξουαλικό ενδιαφέρον από παλιότερα αλλά και λιγότερους συντρόφους και γενικά το όλο θέμα είναι στις μέρες μας σε ...ύφεση.

Είμαστε πιο "ανοιχτοί" στο να κάνουμε έρωτα πριν τον γάμο:

Μέχρι την περασμένη δεκαετία η πλειοψηφία των Αμερικανών δεν πίστευε πως το σεξ πριν τον γάμο ήταν λάθος. Μόνο το 29% το έκανε την δεκαετία του '70 ενώ το 2000 το ποσοστό αυτό έφτανε το 49% και το 2012 το ποσοστό αυτό έφτανε το 58% σύμφωνε με έρευνα.

Παντρευόμαστε αργότερα από ότι παλιότερα.

Η συγκατοίκηση ανάμεσα σε ένα ζευγάρι είναι πλέον κάτι συνηθισμένο ανάμεσα σε ένα ζευγάρι που θέλει να περάσει στο επόμενο βήμα σε σχέση με παλιότερα αλλά πλέον ο αριθμός των ζευγαριών που ανεβαίνουν τελικά τα σκαλιά της εκκλησίας έχει μειωθεί. Οπότε δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που μένουν μαζί αλλά τελικά δεν παντρεύονται.

Η δημιουργία οικογένειας ... αναβάλλεται για αργότερα:

Αν και πλέον είναι περισσότερα τα ζευγάρια που δεν αποφασίζουν τα ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας , τα ζευγάρια εκείνα που κάνουν το βήμα καθυστερούν λιγάκι το να μεγαλώσουν την οικογένειά τους και το αφήνουν για αργότερα. Ο αριθμός των γυναικών που γίνονται μητέρες στα 20 τους χρόνια έχει μειωθεί κατά πολύ σε σχέση με παλιότερα ενώ γενικά το οικονομικό θέμα είναι αυτό που "καθυστερεί" τα ζευγάρια και δεν αποφασίζουν εύκολα να κάνουν παιδιά.