Μήπως δεν είσαι στη σωστή σχέση; Τολμάς να κάνεις το τεστ των δύο ερωτήσεων;

28.05.2018
Μήπως δεν είσαι στη σωστή σχέση; Τολμάς να κάνεις το τεστ των δύο ερωτήσεων;
Πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί αν ο άνθρωπος που έχεις στο πλευρό σου είναι ο κατάλληλος για σένα; Αν ανταποκρίνεται στα «θέλω» σου και αν σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένη;

Οι περισσότερες γυναίκες έχουμε την τάση να υπεραναλύουμε τις καταστάσεις και πολλές φορές να χάνουμε την ουσία. Δεν είναι άγνωστο πως ο γυναικείος εγκέφαλος διαφέρει κατά πολύ από τον ανδρικό.

Να που, όμως, υπάρχει επιστημονικός τρόπος να καταλάβεις αν πράγματι βρίσκεσαι στη σωστή σχέση, εκείνη που σε «γεμίζει» και σε κάνει να αισθάνεσαι ωραία με τον εαυτό και τη ζωή σου.

Τολμάς, λοιπόν, να κάνεις το τεστ των δύο ερωτήσεων; Η απάντηση που θα δώσεις σε καθεμία από αυτές λέει πολλά για τη σχέση με τον άνθρωπο που έχεις επιλέξει να έχεις στο πλευρό σου.

Ιδού λοιπόν τα δύο βασικά ερωτήματα:

1. Ποιες αλληλεπιδράσεις σε αυτή τη σχέση με εμπνέουν περισσότερο;

2. Ποιες αλληλεπιδράσεις σε αυτή τη σχέση με βλάπτουν περισσότερο;

Το «μυστικό» των ερωτήσεων αυτών βρίσκεται στο ότι τα πράγματα που μας εμπνέουν και εκείνα που μας φοβίζουν περισσότερο σε σχέση με τον σύντροφό μας είναι τελικά αυτά που σε μεγάλο ποσοστό καθορίζουν τη σχέση μας.

Βάσει των απαντήσεων που θα δώσεις μπορείς να καταλάβεις κατά πόσο ο σύντροφός σου είναι εκεί για σένα, κάθε φορά που τον χρειάζεσαι.

Σε εμπνέει να κάνεις τα πάντα μαζί του; Να συζητήσεις, να σκεφτείς, να λάβεις τις συμβουλές που χρειάζεσαι; Αν ναι, ξέρεις πως όλα βαίνουν καλώς.

Από την άλλη, αν τα στοιχεία που σε εκφράζουν ως απάντηση στη δεύτερη ερώτηση είναι περισσότερα από εκείνα της πρώτης, μπορείς να καταλάβεις ότι υπάρχει πρόβλημα.

Ένα πρόβλημα που πιθανότατα ξεκινά από την έλλειψη συναισθηματικής επικοινωνίας…