6 τρόποι για να κρατήσεις το ενδιαφέρον του ζωντανό μετά το πρώτο ραντεβού

09.08.2018
6 τρόποι για να κρατήσεις το ενδιαφέρον του ζωντανό μετά το πρώτο ραντεβού
Ο dating expert Matthew Hussey μοιράζεται τα έξι βήματα για εγγυημένη επιτυχία

Σε πηγαίνει στο σπίτι σου, του λες καληνύχτα, κλείνεις την πόρτα, αφήνεις τα κλειδιά σου στον πάγκο και χαμογελάς.

Είναι ένας τύπος για τον οποίο πραγματικά ενδιαφέρεσαι. Η συνομιλία σας ήταν ευχάριστη, σε έκανε να γελάσεις, και μοιραστήκατε ένα παθιασμένο φιλί. Σύντομα όμως αρχίζεις να ανησυχείς για το πώς να διατηρήσεις ζωνανό το ενδιαφέρον του...Θα πρέπει να του στείλεις αμέσως μήνυμα; Πόσο διαθέσιμη θα πρέπει να δείξεις ότι είσαι;

Μια από τις πιο τρομακτικές στιγμές στα ραντεβού είναι εκείνη κατά την οποία αποφασίζεις ότι πραγματικά σου αρέσει ένας άντρας, γιατί το μυαλό σου φοβάται ότι θα τον χάσει και να αρχίζεις να νιώθεις ότι πρέπει να διατηρήσεις την προσοχή του με κάθε κόστος.

Ο ειδικός dating και σχέσεων Matthew Hussey μοιράζεται τα απαραίτητα βήματα για να κρατήσεις το ενδιαφέρον του μετά το πρώτο ραντεβού:

1. Δείξε του ότι πέρασες καλά

Θα πρέπει να το παίξεις cool ή όχι; Εξαρτάται. Γενικά όμως, είναι προτιμότερο να του δείξεις με τον δικό σου τρόπο ότι διασκέδασες στο ραντεβού σας, χωρίς όμως να το παρακάνεις. Πες απλά κάτι σαν: "Μόλις ξάπλωσα και είμαι έτοιμη για ύπνο. Πέρασα πολύ ωραία. Ευχαριστώ για την όμορφη βραδιά."

2. Κράτησε την ατμόσφαιρα ζεστή, αλλά μην το παρακάνεις

Είναι σημαντικό να πετύχεις την ισορροπία μεταξύ του να δείξεις ότι ενδιαφέρεσαι και του να μην φανείς σαν απελπισμένη. Αν σου στείλει μήνυμα μετά από μερικές ημέρες, μην αφήσεις να περάσει καιρός μέχρι να απαντήσεις, γιατί θα υποθέσει ότι δεν ενδιαφέρεσαι.

Ανταλλάξτε μερικά μηνύματα, φλέρταρε λίγο, αλλά μην παρασυρθείς σε μια ατέλειωτη συζήτηση γιατί θα χάσετε το μυστήριο. Άφησε του έναν λόγο να επικοινωνήσει ξανά ή να προγραμματίστε μια άλλη μέρα για να τα πείτε από κοντά. Επίσης, παρ'όλο που δεν πρέπει να φοβάσαι να είσαι εσύ εκείνη που θα στείλει πρώτη, μην το κάνεις κάθε φορά γιατί θα μπεις στη θέση του κυνηγού. Άφησε τον να κάνει την πρώτη κίνηση μερικές φορές - θα καταλάβεις αν τον ενδιαφέρεις πραγματικά ή όχι.

3. Χτίσε αναμονή

Όταν μιλάτε με μηνύματα, είναι καλό να μιλήσετε για τα διασκεδαστικά πράγματα που θα θέλατε να κάνετε μαζί (όχι με σεξουαλικό τρόπο - και αν πάτε προς αυτό το μονοπάτι, κράτησε τα πράγματα υποδηλωτικά, και όχι ωμά). Αν μιλάτε για όσα θέλετε να κάνετε, θα είναι πιο εύκολο να προγραμματίσετε το επόμενο ραντεβού.

Διάβασε ακόμη: Μόλις ερωτεύτηκες; Τόσες φορές πρέπει να συναντιέστε σύμφωνα με την επιστήμη

4. Μην παγιδευτείς στη λάθος νοοτροπία

Είναι εύκολο να παρασυρθείς, και να αρχίσεις να ελέγχεις το τηλέφωνό σου κάθε πέντε λεπτά. Είναι μια εντελώς καταστρεπτική νοοτροπία που θα εξαντλήσει την αυτοπεποίθηση σου και θα σε κάνει να φέρεσαι περίεργα γύρω του, και εκείνος θα νιώσει ότι προσπαθείς υπερβολικά.

Βρες άλλους τρόπους για να κάνεις τη ζωή σου ενδιαφέρουσα. Επένδυσε στους φίλους σου, βρες δραστηριότητες που αγαπάς, αφιέρωσε χρόνο στη δουλειά σου, την οικογένειά σου, την τέχνη, τη γυμναστική ή οτιδήποτε σε ενθουσιάζει.

Το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να επενδύσεις όλη την ευτυχία σου σε έναν άγνωστο που μόλις γνώρισες. Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά αν δεν βλέπει το πόσο καταπληκτική είσαι και πρέπει συνεχώς να προσπαθείς και να προσποιείσαι, μάλλον δεν είναι ο τύπος σου.

5. Κινήσου σταδιακά

Ένας από τους κρίσιμους τρόπους με τους οποίους μπορείς να κρατήσεις το ενδιαφέρον του είναι να μην τρέξεις παρακάτω πολύ γρήγορα.

Απλώς και μόνο επειδή τα πράγματα πήγαν καλά την πρώτη φορά, μην υποθέσεις ότι είστε επίσημα μαζί σαν ζευγάρι. Κράτησε τις επιλογές σου ανοιχτές, τουλάχιστον για αρχή. Μην ξεκινήσεις να ακυρώνεις άλλα σχέδια για να τον βάλεις γρήγορα στη ζωή σου. Αν μπορείς να τον δεις μόνο ένα βράδυ την εβδομάδα, ας είναι. Υπάρχει πάντα χρόνος για να εξελιχθούν τα πράγματα αν πηγαίνουν καλά, οπότε μην νιώθεις την ανάγκη να τρέξεις. Μπορεί να θέλει να περάσετε όλο το Σαββατοκύριακο μαζί, αλλά εσύ ήδη να έχεις κάνει σχέδια για ποτά με τους φίλους σου. Τότε, θα πρέπει να περιμένει - δες τους φίλους σου και κανόνισε μαζί του για την επόμενη εβδομάδα.

6. Δείξε ότι έχεις περισσότερες από μία ταχύτητες

Αν θέλετε να κρατήσεις το ενδιαφέρον του, θα πρέπει να δείξεις ότι έχεις πολλές πλευρές στην προσωπικότητά σου.

Κάντε διαφορετικά είδη ραντεβού. Πηγαίντε για κοκτέιλ τη μια νύχτα, ενώ την επόμενη φορά κάντε κάτι πολιτιστικό, όπως να επισκεφθείτε μια γκαλερί. Όσο περισσότερο εναλάσσεις τις καταστάσεις, τόσο περισσότερο θα δει ότι είσαι κάποια με την οποία μπορεί να κάνει πολλά διαφορετικά πράγματα. Θέλει να δει ότι μπορείς να είσαι διασκεδαστική και ενεργητική, αλλά και χαλαρή. Λαμπερή και σέξι, αλλά και casual.