Μόλις ερωτεύτηκες; Τόσες φορές πρέπει να συναντιέστε σύμφωνα με την επιστήμη

07.08.2018
Μόλις ερωτεύτηκες; Τόσες φορές πρέπει να συναντιέστε σύμφωνα με την επιστήμη
Όταν ο έρωτας είναι φρέσκος το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείς μόλις ξυπνήσεις και το τελευταίο πριν κοιμηθείς, σίγουρα θα είναι η νέα σου κατάκτηση.

Είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους μας και μόνο ως απολύτως φυσιολογικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Η επιστήμη, όμως, παρά το φυσιολογικό του όλου πράγματος, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και μας εφιστά την προσοχή.

Ποιο είναι το λάθος μας σύμφωνα με τους ειδικούς;

Το ότι τον πρώτο καιρό έχουμε την τάση να «κολλάμε» στον σύντροφό μας, πολλές φορές «πνίγοντας» τόσο εμάς τις ίδιες όσο και εκείνον. Συμπεριφορά που σύμφωνα με τον ψυχίατρο και συγγραφέα Scott Carroll, μόνο σε καλό δεν μας βγαίνει στο τέλος.

Όπως αναφέρει στο βιβλίο του «Don’t Settle: How to Marry the Man You Were Meant For» υπάρχει ένας πολύ συγκεκριμένος αριθμός συναντήσεων που θα πρέπει να λαμβάνουν χώρα μέσα στην εβδομάδα. Θέλεις να βλέπεις τον αγαπημένο σου καθημερινά και να περνάς όσες περισσότερες ώρες μπορείς μαζί του; Ο Dr. Carroll στο απαγορεύει ρητά.

Διαβάστε ακόμη: Ούτε έρωτας, ούτε σεξ: Έρευνα αποκαλύπτει το σημαντικότερο πράγμα σε μία σχέση

Και οι λόγοι είναι πολύ σημαντικοί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δυο συναντήσεις την εβδομάδα είναι αρκετές για να χορτάσεις το νέο σου ταίρι, χωρίς να θέσεις σε κίνδυνο τη σχέση που μόλις ξεκίνησες:

«Είναι ζωτικής σημασίας να περιοριστείτε στο να βρίσκεστε δύο φορές την εβδομάδα. Με αυτό τον τρόπο δίνετε χρόνο στα βαθύτερα συναισθήματά σας για το ταίρι σας να φιλτραριστούν και να επεξεργαστούν από το υποσυνείδητό σας. Με αυτό τον τρόπο θα εντοπίσετε τι σας αρέσει και τι δεν σας αρέσει πραγματικά στον άνθρωπο που έχει εγείρει το ερωτικό σας ενδιαφέρον.

Με το να βρίσκεστε μαζί του κάθε ημέρα παίρνετε το ρίσκο να βιώσετε έντονα συναισθήματα πολύ σύντομα, τα οποία ίσως να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα κι έτσι πολύ σύντομα να πάψουν να υφίστανται», εξηγεί ο ίδιος.

Μήπως λοιπόν να μην ενθουσιάζεσαι τόσο πολύ και τόσο σύντομα; Μήπως να δώσεις λίγο περισσότερο χρόνο στον εαυτό σου να επεξεργαστεί τα συναισθήματά του;

Ο Dr. Carroll λέει «ναι» και όσο να πεις… κάτι παραπάνω θα ξέρει.