Μήπως έχεις συμβιβαστεί στη σχέση σου;

14.11.2019
Μήπως έχεις συμβιβαστεί στη σχέση σου;
Πώς θα καταλάβεις αν η σχέση σου βασίζεται στο συμβιβασμό - και πώς θα το σταματήσεις

Το ζήτημα του συμβιβασμού σε μια σχέση είναι αμφισβητούμενο - και κανείς δεν μπορεί να συμφωνήσει εντελώς στο τι ακριβώς σημαίνει. Είναι συμβιβασμός εάν αποφασίσεις να είσαι με κάποιον που δεν είναι ο συνηθισμένος σου "τύπος"; Κάποιος που είναι μικρότερος, πιο ντροπαλός ή έχει διαφορετικό γούστο και lifestyle από εκείνον με τον οποίο νόμιζες ότι θα καταλήξεις; Ή μήπως ο πραγματικός συμβιβασμός είναι όταν αποφασίζεις να μείνεις με κάποιον τον οποίο δεν θέλεις πραγματικά;

Δες και αυτό: Δε σου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο φιλάει; Ιδού τι πρέπει να κάνεις

Γιατί συμβιβάζονται οι άνθρωποι; Υπάρχουν πολλοί λόγοι, αλλά ένας από τους πιο κοινούς είναι η επιθυμία μας να αποφύγουμε να είμαστε μόνοι μας. Εάν νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε μια κατάσταση συμβιβασμού, μπορείς να αναρωτηθείς:

Νιώθω ανώτερη από τον σύντροφό μου;

"Δεν θέλετε να επιλέξεις έναν άντρα από απελπισία, λέει η ειδικός Diana Kirschner. Το πρώτο ερώτημα που λέει η Kirschner να θέσεις στον εαυτό σου είναι: "Νιώθω ανώτερη από τον σύντροφό μου;" Αν η απάντηση είναι ναι, σκέψου γιατί. Εάν είναι κάτι αρκετά επιφανειακό - για παράδειγμα, θεωρείς ότι η ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο είναι αδιάφορη - σκέψου το γιατί αισθάνεσαι έτσι και θα μπορούσες να καταλάβεις γιατί νιώθεις ότι συμβιβάζεσαι. Αν είναι όμως μια πραγματική ανησυχία - για παράδειγμα, φέρεται στους με σκληρό τρόπο - τότε αξίζει να ρίξεις φως στη σχέση.

Πώς αισθάνομαι όταν είμαι μόνη μαζί του;

Αισθάνεσαι ικανοποιημένη όταν περνάτε χρόνο μόνοι σας σα ζευγάρι ή ενοχλείσαι εύκολα; Τα συναισθήματα περιφρόνησης από τις μεγαλύτερες κόκκινες σημαίες πως είναι καιρός να χωρίσεις, λέει η θεραπεύτρια ζευγαριών Angela Skurtu. Αν νιώθεις περιφρόνηση, σημαίνει ότι δεν τον σέβεσαι καν πια. Δεν έχει απομείνει αγάπη και υπάρχει μια σταθερή και βαθιά πικρία.

Αυτό το είδες; 4 σημάδια που δείχνουν ότι έχεις θέματα εμπιστοσύνης με τον σύντροφό σου και πώς να τα αντιμετωπίσεις

Υπάρχει έλλειψη χημείας με τον σύντροφό μου;
Η θεραπεύτρια σχέσεων Esther Perel λέει ότι ενώ το κακό σεξ μπορεί να βελτιωθεί με την πρακτική, μια βασική ασυμβατότητα συνήθως δεν πρόκειται να εξαφανιστεί. "Αν έχεις μια θεμελιώδη έλλειψη έλξης για το άλλο άτομο, είναι ένα σοβαρό πρόβλημα", λέει.

Τι συμβιβάζω σε αυτή τη σχέση;
Κάθε σχέση απαιτεί κάποιους συμβιβασμούς, αλλά είναι πολύ διαφορετικό αν αλλάζεις τις αξίες σου ή τους στόχους της ζωής σου σε σημαντικό βαθμό - για παράδειγμα, εάν θέλεις να αποκτήσεις παιδιά και εκείνος όχι.

Διάβασε επίσης: Έρευνα αποκαλύπτει: Τόσες φορές ερωτεύεται κάποιος στη ζωή του

Τι μου αρέσει σε αυτή τη σχέση;
Εάν οι απαντήσεις σου θα ταίριαζαν στον οποιονδήποτε σύντροφο - το ότι, για παράδειγμα, έχεις κάποιον να σε συνοδεύει σε γάμους, ή το ότι έχεις κάποιον με τον οποίο να περνάς τα βράδια σου - είναι κάτι που πρέπει να εξετάσεις.

Φοβάμαι να μείνω μόνη μου;
Ας είμαστε ειλικρινείς: υπάρχει μεγάλη πίεση προς τους ανθρώπους, ιδιαίτερα τις γυναίκες, να βρίσκονται σε σχέσεις. Μπορεί να είναι δύσκολο να είσαι μόνη σου. Αλλά αν το μόνο πράγμα που σε κρατά μαζί του είναι ο φόβος να είσαι μόνη σου, η σχέση δεν είναι χτισμένη πάνω σε ισχυρά θεμέλια.