Πώς τα συνηθισμένα θέματα διαφωνίας με τον σύντροφο σου αλλάζουν μετά τον γάμο

15.11.2019
Πώς τα συνηθισμένα θέματα διαφωνίας με τον σύντροφο σου αλλάζουν μετά τον γάμο
Όλοι έχουν διαφορετική άποψη για το αν η σχέση σου αλλάζει μετά το γάμο. Μερικοί είναι της άποψης ότι «Ενίσχυσε τον δεσμό μας». Και άλλοι λένε, «Είναι απλά ένα κομμάτι χαρτί». Επομένως, λοιπόν, το ερώτημα που τίθεται είναι: αν διαφωνείς με τον σύντροφο σου για ορισμένα πράγματα πριν παντρευτείτε, αυτά τα πράγματα - εάν δεν έχουν επιλυθεί - θα γίνουν, άραγε, πολύ μεγαλύτερα μετά το γάμο; Ή μήπως θα γίνουν ασήμαντα και θα εξαφανισθούν όταν περάσετε τα δαχτυλίδια;

Δες παρακάτω τι δήλωσαν στο reddit 6 γυναίκες, οι οποίες εξηγούν πώς άλλαξαν οι διαφωνίες τους με τους συντρόφους τους μετά το γάμο τους.

1. «Γενικά, πριν ήταν μικρές παρεξηγήσεις. Μετά έγιναν καθαρά πείσματα και έλλειψη επικοινωνίας. Χρειάστηκαν λίγα χρόνια με πραγματικά δύσκολες περιόδους και κατανόηση της προσωπικής ψυχικής υγείας και της υγείας της σχέσης μας. Τώρα έχουμε δύο παιδιά, είμαστε πραγματικό ζευγάρι και δεν μαλώνουμε.Μπορεί να ενοχλούμαστε από κάτι και να χρειαζόμαστε χώρο για να επιλύσουμε το θέμα, αλλά τότε μιλάμε για αυτό ήρεμα και χωρίς επικρίσεις και αναγνωρίζει ο ένας αυτό που αισθάνθηκε ο άλλος».

Διάβασε και αυτό: Αυτά είναι τα 5 σημάδια ότι βρήκες τον άντρα της ζωής σου

2. «Πριν παντρευτούμε, οι μεγαλύτεροι καυγάδες μας εστιάζονταν στο πόσο αντίθετοι είμαστε. Ενδιαφερόμουν για τα χόμπι του, αλλά δεν έδειχνε ενδιαφέρον για τα δικά μου και αυτό με ενοχλούσε. Πίστευε ότι ήμουν ψώνιο και εγώ ότι ήταν ανώριμος. Προσπαθούσαμε συνεχώς να ισορροπήσουμε μεταξύ μας με τα ενδιαφέροντα μας. Από τότε που παντρευτήκαμε, μάθαμε να αποδεχόμαστε τις διαφορές μας. Θα πάω στον κινηματογράφο ενώ αυτός παρακολουθεί πάλη. Θα πάω μόνη μου για να δω τον Damien Rice, θα πάει σόλο για να δει τους Mastadon. Αλλά και οι δύο προσπαθούμε συντονισμένα να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο για τα πράγματα που απολαμβάνουμε και οι δύο.

Αλλά το πιο σημαντικό, έχουμε μάθει ότι, ακόμη και αν δεν απολαμβάνουμε αυτό που αρέσει στον άλλον, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βλέπουμε τον σύντροφο μας να είναι ευτυχισμένος και ενθουσιασμένος γι 'αυτό. Απλώς θέλουμε να δούμε τον άλλον ευτυχισμένο και αυτό είναι σημαντικότερο από το να μοιραζόμαστε όλα τα ίδια ενδιαφέροντα».

Αυτό το διάβασες; Έρευνα αποκαλύπτει: Τόσες φορές ερωτεύεται κάποιος στη ζωή του

3. «Είμαστε παντρεμένοι 22 χρόνια και 24 χρόνια μαζί.Αυτά τα μικρά πράγματα που είναι νωρίς απλά μια μικρή ενόχληση, γίνονται τεράστιες ενοχλήσεις αργότερα. Αν σας ενοχλούν τώρα, μιλήστε για αυτά τώρα. Επίσης, όλοι μιλούν για τον έρωτα αλλά η πραγματική ομορφιά είναι να μεγαλώνεις μέσα σε αγάπη. Να γερνάς μαζί του. Είναι ένας καλύτερος τύπος αγάπης».

4. «Πριν παντρευτούμε, οι διαφωνίες μας ήταν για το ότι δεν με σεβόταν και ότι του άρεσε να φλερτάρει με άλλες γυναίκες. Αφού παντρευτήκαμε, συμβαίνει το ίδιο πράγμα. Δεν κάνω πολλά στο σπίτι γιατί δουλεύω και μεγαλώνω τα παιδιά. Δεν εκπλήσσομαι πραγματικά που είμαστε στη μέση ενός διαζυγίου».

5. «Έχω παντρευτεί και έχω χωρίσει δύο φορές. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι οι άνθρωποι δεν αλλάζουν και τα πράγματα για τα οποία μαλώνετε τώρα, πιθανότατα θα εξακολουθούν να είναι οι καυγάδες μετά τον γάμο. Μόλις παντρευτείτε θα υπάρξουν και νέες διαμάχες ανάλογα με τη σχέση σας. Έχω καυγαδίσει για τα χρήματα, τις δουλειές του σπιτιού, την επικοινωνία, την ειλικρίνεια και άλλα πράγματα.Αν ελπίζεις ότι οι καυγάδες θα τελειώσουν μετά το γάμο, πιθανότατα δεν θα πρέπει να παντρευτείς αυτό το πρόσωπο ή αν το κάνεις, να μην περιμένεις να αλλάξουν πολλά».

6. «Ήταν οι ίδιοι καυγάδες πριν και μετά. Παρεξηγήσεις, προσδοκίες μεταξύ μας, που αποτύχαμε να επικοινωνήσουμε (εκνευριζόμασταν μεταξύ μας και στη συνέχεια αγανακτούσε ο ένας με τον άλλον λόγω ακατάλληλων μορφών επικοινωνίας). Λάβαμε τελικά κάποια πολύ αναγκαία θεραπεία, η οποία βοήθησε τρομερά τη σχέση μας. Και οι δύο μας, αναγνωρίσαμε ότι έπρεπε να δουλέψουμε με τους εαυτούς μας. Αυτό άλλαξε το γάμο μας».