Οι 4 τρόποι με τους οποίους η ενασχόληση με το κινητό σου μπορεί να βλάψει τη σχέση σου

03.01.2020
Οι 4 τρόποι με τους οποίους η ενασχόληση με το κινητό σου μπορεί να βλάψει τη σχέση σου
Ο ρόλος που παίζουν τα smartphones στη ζωή μας είναι τεράστιος δεδομένου ότι ο μέσος άνθρωπος ξοδεύει πάνω από τέσσερις ώρες την ημέρα στη συσκευή του. Και φυσικά δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το τηλέφωνό σου έχει τεράστια επίδραση σε πολλές πτυχές της ζωής σου και η σχέση σου δεν αποτελεί εξαίρεση. Σε αυτό το κείμενο θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τη σημασία των συνηθειών σου όσον αφορά στη χρήση του τηλεφώνου σου και να δούμε σε ποιες περιπτώσεις αυτές μπορούν να βλάψουν τη σχέση σου.

1. Δεν δείχνεις στον σύντροφό σου για ποιο πράγμα χαμογελάς όταν κοιτάς το τηλέφωνο σου

Μπορεί να αισθανθεί αμήχανα και άσχημα ο σύντροφός σου όταν σε βλέπει να απολαμβάνεις κάτι στο smartphone σου χωρίς να του δίνεις σημασία. Επιπλέον, ο σύντροφός σου μπορεί να ξεκινήσει να αισθάνεται ανασφαλής και να ζηλεύει εάν χαμογελάς με κάτι στο τηλέφωνό σου.

Ωστόσο, η κατάσταση μπορεί να αλλάξει εύκολα αν απλά μοιραστείς αυτό που βλέπεις, με τον σύντροφό σου. Μια πρόσφατη μελέτη επιβεβαίωσε ότι τα ζευγάρια που γελούν μαζί, μένουν μαζί πιο πολύ καιρό, γι 'αυτό μην γίνεσαι τόσο αγενής και μοιράσου αυτό που σου αρέσει με τον αγαπημένο σου.

2. Παίρνεις πάντα το τηλέφωνο μαζί σου

Το έχουμε κάνει όλοι, όταν φεύγουμε από ένα δωμάτιο να παίρνουμε μαζί μας το smartphone χωρίς κανένα λόγο. Μερικές φορές αισθάνεσαι σαν να είναι κολλημένο στα χέρια σου. Αυτή η συνήθεια έχει πολλές συνέπειες, η πρώτη από τις οποίες είναι ότι ο σύντροφός σου μπορεί να αισθάνεται ότι μπορεί να κρύβεις κάτι, με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης, ζήλια και αυξημένη ένταση μεταξύ των δυο σας.

Δεύτερον, αν έχεις πάντα ένα τηλέφωνο μαζί σου, είναι πιθανό να απαντάς αμέσως στις ειδοποιήσεις, ξεχνώντας τον πραγματικό κόσμο και τον σύντροφό σου, ο οποίος είναι εκεί μαζί σου ως φυσική παρουσία. Αντί να ξοδεύεις χρόνο με αυτούς που έχουν μεγαλύτερη σημασία, είσαι πάντα αποσπασμένη, ελέγχοντας τι συμβαίνει στο Facebook, το Instagram και το Twitter.

3. Η επιθυμία να ελέγχεις αμέσως όλες τις ειδοποιήσεις

Η ποσότητα των διαθέσιμων πληροφοριών με τη βοήθεια των συσκευών είναι απεριόριστη και νομίζεις ότι εάν δεν τις ελέγξεις εκείνη τη στιγμή, ίσως να χάσεις κάτι σημαντικό.

Προσπάθησε να δίνεις προτεραιότητα μόνο σε σημαντικές ειδοποιήσεις, καθώς δεν χρειάζεται να ελέγχεις αμέσως όλες τις ειδοποιήσεις και βάλε τις πιο ασήμαντες στην αθόρυβη λειτουργία.

4. Ελέγχεις το τηλέφωνό σου κατά τη διάρκεια του δείπνου

Στον σύγχρονο κόσμο οι άνθρωποι βρίσκονται σε συνεχή βιασύνη, έτσι το δείπνο είναι μια σπάνια ευκαιρία να περάσεις λίγο ποιοτικό χρόνο με τον άλλον. Είναι σημαντικό να σιγουρευτείς ότι θα παραμείνεις μακριά από τη συσκευή σου κατά τη διάρκεια του δείπνου. Είναι αστείο το πώς οι άνθρωποι, που ζουν κάτω από την ίδια στέγη, μπορούν να γίνουν απόλυτα ξένοι μόνο και μόνο εξαιτίας της έλλειψης επικοινωνίας και του χρόνου που περνούν μαζί.