Οι στόχοι που θα κάνουν τη σχέση σου πιο δυνατή το 2020

02.01.2020
Οι στόχοι που θα κάνουν τη σχέση σου πιο δυνατή το 2020
Δώσε προτεραιότητα στη σχέση σου και δες την να ανθίζει

Ενώ οι single φίλοι σου κάνουν στόχους να βρουν το άλλο τους μισό μέσα στο 2020, εσύ είσαι σε μονογαμική σχέση και νομίζεις ότι δε χρειάζεται να στοχεύσεις κάπου, σωστά; Η απάντηση είναι πως οι μακροχρόνιες σχέσεις χρειάζονται προσοχή, και καλό θα ήταν να κάτσεις με τον σύντροφό σου και να θέσετε μαζί μερικούς στόχους για το 2020, τους οποίους μπορείτε να δουλέψετε μαζί ως ζευγάρι.

Δες και αυτό: 5 ρομαντικές χειρονομίες που θα κάνουν τη σχέση σου πιο δυνατή από ποτέ

Δες παρακάτω μερικές είναι μερικές ιδέες για να ξεκινήσετε:

Δώσε προτεραιότητα στα ραντεβού σας
Τα ραντεβού σας δεν πρέπει να τελειώσουν μόνο και μόνο επειδή είστε σε σχέση - είναι ένα κλισέ, αλλά είναι αλήθεια. «Συμφωνήστε πως θα περνάτε ένα βράδυ την εβδομάδα βγαίνοντας ραντεβού», συνιστά η ειδικός σχέσεων Maria Sullivan. "Είναι σημαντικό να δώσετε ο ένας στον άλλο όλη σας την προσοχή, να γνωρίσετε ο ένας τον άλλον περισσότερο και να δείξετε πόσο ενδιαφέρεστε".

Κάντε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο
Είτε πρόκειται για διακοπές σε μια μακρινή χώρα, για το σχεδιασμό του γάμου σας, είτε για την υιοθεσία ενός σκύλου, ο στόχος θα πρέπει να είναι κάτι που απαιτεί συνεργασία και δουλειά. "Ορίστε έναν μακροπρόθεσμο στόχο και συνεργαστείτε για να τον πραγματοποιήσετε", λέει η Sullivan. "Για παράδειγμα, καταλήξτε σε ένα μέρος διακοπών που θα θέλατε και οι δύο να πάτε και να προσπαθήσετε να εξοικονομήσετε χρήματα για να κλείσετε το ταξίδι. Αυτό δείχνει ότι είστε αφοσιωμένοι στον στόχο σας και θα έχετε και ένα διασκεδαστικό ταξίδι να περιμένετε".

Αυτό το είδες; Αυτά είναι τα 5 σημάδια ότι βρήκες τον άντρα της ζωής σου

Σταματήστε μια κακή συνήθεια
Επιλέξτε μια συνήθεια που θέλετε να σταματήσετε από κοινού και στη συνέχεια ορίστε μια νέα ρουτίνα. "Ο καθένας έχει κακές συνήθειες, είτε επιλέγει να παρακολουθεί τηλεόραση παρά να περάσει ποιοτικό χρόνο με τη σχέση του ή να μην ακούει τον σύντροφό του όσο μπορεί", λέει η Sullivan. "Στο νέο έτος, τόσο εσύ όσο και ο σύντροφός σου μπορείτε να επιλέξετε τη χειρότερη συνήθειά σας και να προσπαθήσετε να την σπάσετε, για να ενισχύσετε τη σχέση σας".

Μην ξεχνάτε την ευγνωμοσύνη
Κάθε μέρα, πες στο σύντροφό σου ένα πράγμα που εκτιμάς σε αυτόν. Ακούγεται κλισέ και κάπως χαζό, αλλά λειτουργεί. "Όσοι εκφράζουν την εκτίμηση τους για τον ή την σύντροφο τους σε καθημερινή βάση έχουν μια πιο θετική αντίληψη της σχέσης και αισθάνονται πιο άνετα εκφράζοντας τις ανησυχίες για τη σχέση τους", λέει η ειδικός σχέσεων Samantha Burns.

Διάβασε επίσης: Μήπως έχεις συμβιβαστεί στη σχέση σου;

Θέστε έναν στόχο για το σεξ
Ίσως θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, ή απλώς το να κάνετε σεξ πιο συχνά. Ορίστε ένα στόχο για το σεξ με το σύντροφό σου και κάντε βήματα για να τον πετύχετε. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να κάνετε σεξ συχνά, ξεκινήστε να προγραμματίζετε το σεξ μερικές φορές το μήνα. "Η ρύθμιση των στόχων που σχετίζονται με το σεξ είναι ένας πολύ καλός τρόπος να βγείτε έξω από τη ζώνη σεξουαλικής άνεσής σας", λέει η ειδικός σχέσεων και καθηγήτρια ανθρώπινης σεξουαλικότητας Zhana Vrangalova.

Ό, τι κι αν αποφασίσετε, αν επικεντρωθείτε στην βελτίωση της σχέσης σας, το 2020 ίσως να είναι η καλύτερη χρονιά σας σα ζευγάρι.