3 αποτελεσματικοί τρόποι για να ξεπεράσεις τον πρώην σου

25.01.2020
3 αποτελεσματικοί τρόποι για να ξεπεράσεις τον πρώην σου
Είναι πολύ σημαντικό πράγμα να θέτεις στόχους. Όταν εστιάζεις την ενέργεια και τις προσπάθειές σου σε έναν συγκεκριμένο στόχο, το πιο πιθανό είναι να τον πετύχεις, ειδικά εάν προσδιορίζεις τον τρόπο και έχεις υποστήριξη και ενθάρρυνση σε κάθε βήμα. Εάν ο στόχος που έχεις θέσει για τη νέα χρονιά, είναι να ξεπεράσεις τον πρώην σου, ίσως χρειάζεσαι δουλειά. Ανεξάρτητα από τη φύση της σχέσης σου ή τη λόγο του χωρισμού, είναι οδυνηρό να παίρνεις χωριστούς δρόμους με κάποιον που αγάπησες. Αν όμως καταφέρεις και διατηρήσεις μια ισορροπημένη και ρεαλιστική νοοτροπία για τις κινήσεις σου, είναι πιο πιθανό να το πετύχεις. Διάβασε παρακάτω μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να θυμάσαι καθώς προχωράς.

Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος

Όπως λένε, η υπομονή είναι μια αρετή. Έτσι, αν σκοπεύεις να ορίσεις μια προθεσμία για να ξεπεράσεις τον πρώην, να έχεις υπόψη ότι οι προσδοκίες σου μπορεί να μην είναι ρεαλιστικές και το τελευταίο πράγμα που χρειάζεσαι είναι να προσθέσεις πίεση στην κατάσταση. Όπως λέει στο Εlite Daily η Marline Francois-Madden, ψυχοθεραπεύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Κέντρου Συμβουλευτικής Hearts, θα πρέπει να δώσεις στον εαυτό σου τουλάχιστον τρεις μήνες για να ξεπεράσεις έναν πρώην. Αλλά λάβε υπόψη ότι αυτό είναι ένα ελάχιστο καθώς μερικοί άνθρωποι μπορεί να χρειαστούν ένα χρόνο, ή ακόμα περισσότερο.

Το θέμα είναι ότι είναι εντάξει αν χρειαστεί λίγο περισσότερο από όσο πίστευες για να ξεπεράσεις έναν χωρισμό και αν σεβαστείς τον δικό σου ρυθμό θα κάνεις τα πράγματα ευκολότερα.

Μόνο εσύ ξέρεις πότε είσαι έτοιμη να ξανακάνεις σχέση

Ακριβώς όπως δεν υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα για το πόσο καιρό χρειάζεσαι για να ξεπεράσεις τον πρώην σου, δεν υπάρχει και κανένα για το πότε είσαι έτοιμη για να ξαναβγείς με κάποιον. Έτσι, ενώ οι φίλοι σου μπορεί να προσπαθούν να σε παροτρύνουν να μη χάνεις τις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται, μόνο εσύ ξέρεις πότε είσαι έτοιμη να βρεις κάτι καινούργιο. Κανείς άλλος δεν μπορεί να επιβάλλει το τι πρέπει να κάνεις όταν πρόκειται για μια νέα σχέση.

Σίγουρα, μια σχέση με κάποιον καινούργιο μπορεί να σου αποσπάσει την προσοχή από τον πρώην σου, αλλά αν δεν είσαι πραγματικά σε τέτοια φάση, αυτή η κίνηση το μόνο που θα κάνει είναι να καθυστερήσει τα οδυνηρά συναισθήματα (όπως τη μοναξιά ή την κενότητα) που προσπαθείς να αποφύγεις.

Κράτα μια απόσταση στα social media

Kανείς δεν μπορεί να σου πει ποιον μπορείς και ποιον δεν μπορείς να ακολουθήσεις. Μόνο εσύ γνωρίζεις το είδος του περιεχομένου που θέλεις να βλέπεις στα social media. Ωστόσο, o γενικός κανόνας είναι ότι καθημερινές ή ακόμα και εβδομαδιαίες οπτικές υπενθυμίσεις ενός πρώην, σίγουρα θα καταστήσουν πιο δύσκολο να τον ξεπεράσεις. Έτσι, οι ειδικοί συμφωνούν ότι το «unfollow» στους λογαριασμούς social media του πρώην σου είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική στρατηγική για να τον ξεπεράσεις.

Η Elle Huerta, ειδική στους χωρισμούς και ιδρύτρια της εφαρμογής Mend, ανέφερε στο Elite Daily ότι συμβουλεύει να κάνεις ένα διάλειμμα από την ψηφιακή επικοινωνία για τουλάχιστον 60 ημέρες.

Λογικά, αν σταματήσεις να ακολουθείς του πρώην σου μπορεί να περιορίσεις τον πειρασμό να δεις πού είναι και να έρθεις σε επαφή μαζί του. Μετά από αυτές τις 60 ημέρες, μπορείς να επαναξιολογήσεις τα συναισθήματά σου και να αποφασίσεις αν το έχεις ξεπεράσει ή αν προτιμάς τα feeds σου να συνεχίσουν να είναι απαλλαγμένα από τον πρώην σου.