"Μα δεν τελειώσαμε": μήπως να ξεκολλήσεις;

23.04.2009
Τον γνώρισες ένα ζεστό μεσημέρι καλοκαιριού καθώς περίμενες να ανάψει το φανάρι μεταξύ Κηφισίας και Πανόρμου. Ίσως πάλι να ήταν ο συμμαθητής σου στο δημοτικό με τα σιδεράκια και τα γυαλιά που στο λύκειο και κατά θαυμαστό τρόπο έγινε παίδαρος. Οι ανεκπλήρωτοι έρωτες, το απωθημένο, το "κόλλημα" ή όπως αλλιώς το ονομάζεις μπορεί να πάρει διάφορες μορφές και να κάνει τη ζωή σου να σταματήσει. Πώς θα αναγνωρίσεις έναν τέτοιο έρωτα και γιατί πρέπει να τον προσπεράσεις... γρήγορα.

Τον γνώρισες ένα ζεστό μεσημέρι καλοκαιριού καθώς περίμενες να ανάψει το φανάρι μεταξύ Κηφισίας και Πανόρμου. Ίσως πάλι να ήταν ο συμμαθητής σου στο δημοτικό με τα σιδεράκια και τα γυαλιά που στο λύκειο και κατά θαυμαστό τρόπο έγινε παίδαρος. Οι ανεκπλήρωτοι έρωτες, το απωθημένο, το "κόλλημα" ή όπως αλλιώς το ονομάζεις μπορεί να πάρει διάφορες μορφές και να κάνει τη ζωή σου να σταματήσει. Πώς θα αναγνωρίσεις έναν τέτοιο έρωτα και γιατί πρέπει να τον προσπεράσεις.... γρήγορα.

Ανεκπλήρωτη σχέση Νο1: η πρώτη αγάπη

Είτε μιλάμε για τον έρωτα του σχολείου ή του Πανεπιστημίου, ο άντρας αυτός γυρίζει διαρκώς στο μυαλό σου, ειδικά μετά από κάθε χωρισμό σου. Αναπολείς με νοσταλγία τις στιγμές εκείνες που δίνατε μυστικά φιλιά και μοιραζόσασταν το ποπ κορν στο σινεμά και φυσικά μετά από μια σχέση μεγάλη (που είναι συνήθως η πρώτη σχέση), είναι λογικό να έρχονται στο μυαλό σου αυτές οι γλυκές αναμνήσεις. Γιατί να μείνεις μακρυά του: γιατί πραγματικά δεν έχετε πλέον τίποτα κοινό. Τόσο εσύ όσο κι εκείνος έχετε μεγαλώσει και μια εκ νέου απόπειρα αναθέρμανσης της παλιάς εκείνης ιστορίας είναι σαν να προσπαθείς να αποφύγεις την πραγματικότητα και τις ευθύνες που σου φέρνει και να επιθυμείς να επιστρέψεις στα ανέμελα μαθητικά χρόνια. Ένα καφεδάκι που και που μπορείτε να το πίνετε και να θυμάστε τα χρόνια των παρελάσεων και των καταλήψεων αλλά ως εκεί.

Ανεκπλήρωτη σχέση Νο2: ο ο περίπου κολλητός

Στην αρχή της γνωριμίας σας δεν τον ήθελες εσύ και λίγο μετά που σου βγήκε το ερωτικό εκείνος είχε ήδη προχωρήσει. Από εκεί και πέρα δηλώσατε κολλητοί και μόνο. Όμως στο μυαλό σου αλλά ίσως και στο δικό του γυρίζει η σκέψη του τι θα είχε συμβεί αν τα πράγματα γίνονταν διαφορετικά.. Ειδικά στα μεγάλα σας μεθύσια βρίζετε παρεούλα το κακό το timing που σας στέρησε την τέλεια σχέση. Γιατί να μείνεις μακρυά του:αν ο κολλητός σου ήταν ο έρωτας της ζωής σου θα το είχες καταλάβει από την αρχή. Και εν πάσει περιπτώσει, όλα στη ζωή γίνονται για κάποιο λόγο. Μήπως απλά θυμάσαι ότι υπάρχει μια καβάτζα στην άκρη και γι' αυτό την βγάζεις από το χρονοντούλαπο όποτε νιώθεις ανάγκη για λίγη επιβεβαίωση;

Ανεκπλήρωτη σχέση Νο3: ο παρολίγον σύζυγος

Χωρίσατε μετά τον αρραβώνα και λίγο πριν τον γάμο, μάλλον με δική σου πρωτοβουλία. Ε από τότε όποτε μιλάτε (γιατί τέτοιον δεσμό πως να τον κόψεις μαχαίρι) απορείς γιατί τον χώρισες και μήπως τελικά έκανες λάθος. Άσε που εκείνα τα άνθη σε γιορτές και γενέθλια σε σκλαβώνουν πραγματικά και σκέφτεσαι το ενδεχόμενο της δεύτερης ευκαιρίας, ειδικά σε περιόδους αρσενικής ανομβρίας. Γιατί να μείνεις μακρυά του: κάθισε και κάνε μια γραπτή λίστα με όλα τα μειονεκτήματα και τους λόγους που σε οδήγησαν στο χωρισμό, λίγο πριν τους γάμος και τα πανηγύρια. Μόνο έτσι θα θυμηθείς γιατί ο πρώην αρραβωνιαστικός δεν έγινε σύζυγος και γιατί ο έρωτας αυτός απέχει πολύ μακρυά από το ανεκπλήρωτο, τουλάχιστον για εσένα.

Και ο χειρότερος: αυτός που σε τρέχει διαρκώς

Ένα κόκκινο φανάρι ήταν αρκετό για να σου πιάσει την κουβέντα το αγόρι από το διπλανό αυτοκίνητο. Βρήκε τις πινακίδες σου, σε έψαξε, σε βρήκε, με ένα μαγικό τρόπο σε κέρδισε και εκεί που είπες να κουρνιάσεις στην αγκαλιά του σε έστειλε μονομιάς. Από τότε, ο ανεκπλήρωτος έρωτας - σχέση με τον άντρα φαντομά, καλά κρατεί. Συνήθως εμφανίζεται κάθε δύο τρεις μήνες, και όταν βρίσκει κάποια άλλη το διάστημα αυξάνεται στους 6 με 9 μήνες. Αλλά ποτέ δεν σε αφήνει στην ησυχία σου. Τι κι αν τον βρίζεις, τι κι αν αρνείσαι να τον δεις, με ένα μαγικό τρόπο σε βάζει στο παιχνίδι του και ξέρει να παίζει πολύ καλά. Γιατί να μείνεις μακρυά του: μην τρέφεις την παραμικρή ελπίδα ότι με αυτόν τον τύπο θα κάνεις την κανονική σχέση που κάποτε πίστεψες ότι είναι εφικτή. Όποτε εμφανίζεται και δίνεις το δικαίωμα να το κάνει, θα μπαίνει στη ζωή σου, θα σε γεμίζει ελπίδες, θα νομίζεις πως τον ερωτεύεσαι από την αρχή, θα διαλύεις την σχέση που με κόπο έφτιαξες για να τον χάσεις πάλι ένα πρωί και να περιμένεις απογοητευμένη και μόνη το επόμενό του χτύπημα. Αυτός είναι και ο πιο ύπουλος ανεκπλήρωτος έρωτας. Εξαφανίσου από προσώπου γης. Άλλαξε δουλειά, άλλαξε σπίτι, άλλαξε πρόσωπο, γενικά κάνε ότι μπορείς για να ελαχιστοποιήσεις τον κίνδυνο να βρεθείτε έστω και τυχαία. Και να θυμάσαι: ο άντρας παίχτης πάντα θα παιχνιδίζει κι εσύ μπορεί να είσαι κούκλα, αλλά δεν χρειάζεται να γίνεις κουκλίτσα - μαριονέτα στα χέρια του.