Ευτυχισμένοι μαζί και στις διακοπές

19.07.2011
Οι διακοπές πλησιάζουν και το μόνο που σκέφτεσαι είναι εσένα, εκείνον, δύο ξαπλώστρες και το απέραντο γαλάζιο. Όσο ειδυλλιακό κι αν φαντάζει το σκηνικό αυτό, οι πρόσφατες έρευνες που δημοσιεύτηκαν θέλουν 6 στα 10 ζευγάρια να "βγάζουν" μαχαίρια στις διακοπές. Εσύ μπορείς να μεις στα 40% των ευτυχισμένων διακοπών και να ακολουθήσεις τα 7 βήματα που θα σου εξασφαλίσουν διακοπές χαρισάμενες μαζί με το ταίρι σου.

Οι διακοπές πλησιάζουν και το μόνο που σκέφτεσαι είναι εσένα, εκείνον, δύο ξαπλώστρες και το απέραντο γαλάζιο. Όσο ειδυλλιακό κι αν φαντάζει το σκηνικό αυτό, οι πρόσφατες έρευνες που δημοσιεύτηκαν θέλουν 6 στα 10 ζευγάρια να "βγάζουν" μαχαίρια στις διακοπές. Εσύ μπορείς να μεις στα 40% των ευτυχισμένων διακοπών και να ακολουθήσεις τα 7 βήματα που θα σου εξασφαλίσουν διακοπές χαρισάμενες μαζί με το ταίρι σου.

Βήμα Πρώτο: αποφάσισε τι θέλεις από τις διακοπές

Γιατί; Γιατί μόνο έτσι θα έχετε και οι δύο μια σαφή εικόνα του τι θέλετε και δεν θα καταλήξει ένας από τους δύο απογοητευμένος ή εξαγριωμένος από το πώς πέρασε τις μοναδικές ημέρες ξεγνοιασιάς του μέσα στο χρόνο. Για παράδειγμα, εκείνος μπορεί να θέλει να κάνει τουρ στα μουσεία και συ τουρνέ στα κλαμπάκια.

Πώς: Κάντε σύσκεψη πριν κλείσετε εισιτήρια και ξενοδοχείο. Μην συζητήσετε μόνο τον προορισμό αλλά και το τι περιμένετε από τις διακοπές σας. Θέλετε να βγείτε και να διασκεδάσετε μέχρι πρωίας; Θέλετε να δείτε νέα τοπία, θέλετε να κάνετε το τέλειο μαύρισμα; Βγείτε για ένα ποτό ή φαγητό και μιλήστε ανοιχτά για να μην παρεξηγηθείτε αργότερα.

Βήμα Δεύτερο: οργανώστε το πρόγραμμά σας από πριν

Γιατί; Μην περιμένετε να σχεδιάσετε την κάθε ημέρα τη στιγμή που τη ζείτε. Ο προκαταβολικός προγραμματισμός θα σας εξοικονομήσει αρκετό χρόνο και ενέργεια και φυσικά θα αποφύγετε και τις αναμενόμενες διαφωνίες.

Πώς: Ο καθένας θα πρέπει να κάνει την απαραίτητη έρευνα και προετοιμασία για τον προορισμό που θα επιλέξετε. Αφού βρείτε το μέρος, αποφασίστε το ποιά μέρη θέλει να επισκεφτεί ο καθένας και τι είδους δραστηριότητες θα τον ενδιέφεραν. Μετά θα πρέπει να υπάρξει μια ισορροπία και ένας μικρός συμβιβασμός στο τι θα υλοποιήσετε τελικά. Φυσικά, θα έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε κάποια πράγματα και κατά τη διάρκεια των διακοπών. Το σημαντικό είναι να περάσετε καλά και οι δύο έτσι κι αλλιώς χωρίς να καταπιεστείτε. Μην παραφορτώσετε το πρόγραμμα βέβαια. Γιατί κινδυνεύετε να κουραστείτε και όχι να κάνετε πραγματικές διακοπές.

Βήμα Τρίτο: τράβηξε την πρίζα

Γιατί; Το σύνδρομο του γραφείου ταλαιπωρεί πολλά ζευγάρια και στις διακοπές τους και φυσικά είναι ένα από τα πρώτα αίτια καυγάδων.

Πώς: Είναι προφανές ότι θα πρέπει να αφήσεις κινητό, λαπ τοπ και εργασιακές υποχρεώσεις στο σπίτι. Αν δεν έχεις ελεύθερο χρόνο, καλύτερα να μην πας διακοπές. Άλλωστε, μην έχεις την ψευδαίσθηση πως η γη θα σταματήσεις επειδή θα λείψεις εσύ. Αποσύνδεσε τον εαυτό σου από την πρίζα και αφέσου στον αγαπημένο σου και μόνο. Εννοείται πως το ίδιο θα πρέπει να κάνει και η άλλη πλευρά.

Βήμα Τέταρτο: Προσοχή στα μεγάλα ανοίγματα

Γιατί; Οι διακοπές δεν είναι η στιγμή για να πεις όσα δεν του εξομολογήθηκες τον υπόλοιπο καιρό. Αν για παράδειγμα, θέλεις να σοβαρέψετε τη σχέση σας, δεν είναι οι διακοπές η κατάλληλη στιγμή για να του ζητήσεις να παντρευτείτε.

Πώς; Οι κουβέντες που θα κάνετε πρέπει ν' αποτελούν μια ευκαιρία για να γνωριστείτε καλύτερα. Οικογένεια, προβλήματα, δουλειά, το μέλλον θα είναι μόνο μερικά από τα θέματα που θα γεμίσουν τις ώρες που θα περάσετε μαζί.

Βήμα Πέμπτο: ''Φόρεσε'' τον καλύτερό σου εαυτό

Γιατί; Για να αποφύγεις τους καυγάδες και το ενδεχόμενο να γυρίσεις πίσω μόνη και έρημη από το νησί. Είναι ειρωνικό αλλά οι διακοπές προκαλούν απίστευτο άγχος στα ζευγάρια που αποφασίζουν να τις περάσουν μαζί. Εκτός από εκείνο, έχεις να αντιμετωπίσεις το ταξίδι, ένα άγνωστο (συνήθως) μέρος και μια γενικότερη δοκιμασία του χαρακτήρα σου. Όλο αυτό το άγχος μπορεί να σε τσακίσει (κυρίως τα νεύρα σου).

Πώς: Μην ξεχνάς να τον συγχαίρεις για τα καλά του στοιχεία. Απόφυγε την κριτική στα στραβά που κάνει και τα βλέπεις. Δες τα προβλήματα που θα προκύψουν στη διάρκεια των διακοπών, σαν δοκιμασίες και μαθήματα ζωής, η εμπειρία πάνω στα οποία θα σου χρησιμεύσει στο υπόλοιπο της ζωής σου. Αν πατήσει αχινό, θα ξέρεις να τον περιποιηθείς ή πως να τον οδηγήσεις στο πλησιέστερο κέντρο υγείας. Αν το αεροπλάνο έχει τετράωρη καθυστέρηση, ευκαιρία να δείτε μια πόλη που δεν θα βλέπατε διαφορετικά. Τα ευτράπελα που θα συμβούν, είναι ευκαιρία σας να διασκεδάσετε και να διηγηθείτε τις ευχάριστες ιστορίες στα εγγόνια σας.

Βήμα Έκτο: Μην τον ''πνίξεις'' ? βρείτε χρόνο για τον εαυτό του ο καθένας

Γιατί; Καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς έχετε διαφορετική καθημερινότητα και ρουτίνα γι' αυτό και κινδυνεύετε να πνίξετε ο νέας τον άλλο όταν ξαφνικά θα βρεθείτε μαζί για πάνω από 5 ημέρες. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις και στις διακοπές τον απαραίτητο αέρα για να αναπνεύσει και το ίδιο θα πρέπει να κάνει κι εκείνος μαζί σου.

Πώς; Όσο εσύ χαζεύεις στα μαγαζιά του νησιού, εκείνος μπορεί να κάνει ψαροντούφεκο που τόσο του αρέσει.. Σπάστε τις δραστηριότητές σας μέσα στην ημέρα αλλά μην το παρακάνετε. Το νόημα των κοινών διακοπών είναι να είστε μαζί και όχι απλά να κοιμάστε στο ίδιο κρεβάτι.

Βήμα Έβδομο: Ελάτε πιο κοντά

Γιατί; Συχνά, κατά τη διάρκεια των διακοπών και μέσα στο τρέξιμο από το μπάνιο στη νυχτερινή διασκέδαση, χάνεις μερικές από τις ανεπανάληπτες στιγμές έρωτα και οικειότητας που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν αφού είστε και οι δύο πολλοί κουρασμένοι. Μέσα στην ημέρα, πρώτος στόχος θα πρέπει να γίνει η επίτευξη της μέγιστης οικειότητας, το σεξ και κατόπιν όλα τα υπόλοιπα. Δεν είστε 100 χρονών για να τρέχετε στα λουτρά!

Πώς; Δώστου την προσοχή που πρέπει και δοκίμασε να τον γοητεύσεις κι εσύ. Άναψέ τον και κάνε πραγματικότητα τις φαντασιώσεις σας. Θα είσαι μαυρισμένη, ξεκούραστη, σωστή Θεά και αυτή είναι μια ευκαιρία που έχεις λίγες ημέρες τον χρόνο. Φρόντισε να την εκμεταλλευθείς στο έπακρο. Δώσε σημασία στην εμφάνισή σου. Επειδή είναι διακοπές, δεν σημαίνει πως πρέπει να αφεθείς. Αντίθετα, πρέπει να είσαι εκθαμβωτική και σούπερ ελκυστική. Άλλωστε, δεν θα ήθελες να κοιτάζει τις τουρίστριες και όχι εσένα;

Κ.Π