Πώς να ξεπεράσεις τον χωρισμό σαν σταρ!

30.06.2009
Ο χωρισμός πονάει και όσες τον έχουμε βιώσει, το ξέρουμε πολύ καλά. Φυσικά, δεν αντιμετωπίζουν όλες οι γυναίκες το θέμα του χωρισμού με τον ίδιο τρόπο. Για παράδειγμα, οι διάσημες σταρ του Χόλιγουντ αντιμετωπίζουν μια σχέση που τελείωσε πολύ διαφορετικά. Βρες κι εσύ ποιός τύπος χωρισμού σου ταιριάζει και φυσικά σε ποιά σταρ μοιάζεις!

Ο χωρισμός πονάει και όσες τον έχουμε βιώσει, το ξέρουμε πολύ καλά. Φυσικά, δεν αντιμετωπίζουν όλες οι γυναίκες το θέμα του χωρισμού με τον ίδιο τρόπο. Για παράδειγμα, οι διάσημες σταρ του Χόλιγουντ αντιμετωπίζουν μια σχέση που τελείωσε πολύ διαφορετικά. Βρες κι εσύ ποιός τύπος χωρισμού σου ταιριάζει και φυσικά σε ποιά σταρ μοιάζεις!

Διάσημη χωρισμένη Νο 1: η Τζόρνταν, η πρώην του Πίτερ Αντρέ

Στυλ χωρισμού: το πάρτυ άνιμαλ προσπαθεί να ξεχάσει

Αγαπημένη ατάκα: θα βγαίνω θα πίνω, δεκάρα πια δεν δίνω!

Όπως και η Τζόρνταν, έτσι κι εσύ, πρέπει να δείξεις πυγμή και να μην αφήσεις την προοπτική ενός χωρισμού να καταστρέψει τη διάθεσή σου για διασκέδαση και πάρτυ. Η Τζόρνταν βγαίνει, πίνει και γνωρίζει ενδιαφέροντες άντρες που είναι και ο βασικός τρόπος που έχει για να αντιμετωπίσει το πεσμένο της εγώ. Γυναίκες σαν την Τζόρνταν χρειάζονται να τις επιβεβαιώνουν συχνά μετά από ένα χωρισμό. Η Τζόρνταν προσπαθεί απλά να θυμηθεί τις ευτυχισμένες (όπως θεωρεί πως ήταν) ημέρες και νύχτες, που περνούσε πριν γνωρίσει και παντρευτεί τον Πίτερ. Αν ανήκεις κι εσύ σε αυτό το στυλ χωρισμού, είναι πιθανό να έχεις μαζέψει στο κινητό σου πάνω από 100 νούμερα κινητών ξένων ανδρών που υπάρχουν εκεί για να αναπτερώσουν το εγώ σου. Βέβαια, αυτός ο μηχανισμός άμυνας που έχεις είναι προσωρινός και σκοπό έχει να ελαφρύνει τον πόνο του χωρισμού.

Διάσημη χωρισμένη Νο 2: η Λίλυ Άλεν

Στυλ χωρισμού: τρώω για να ξεχάσω

Αγαπημένη ατάκα: για εσένα θα φάω τα σάντουιτς όλου του κόσμου

Όπως η Λίλυ, έτσι κι εσύ, μπερδεύεις το φαγητό με τα συναισθήματά σου. Το φαγητό γίνεται το μέσο για να επουλώσεις τις πληγές του χωρισμού. Παρόλο που τον τελευταίο καιρό, η σιλουέτα της Άλεν είναι εκπληκτική, το διάστημα που χώρισε με τον τραγουδιστή Εντ Σίμονς, η Λίλυ πήρε πολλά κιλά. Και δεν είναι μόνο η Λίλυ που ακολούθησε αυτή την τακτική. Ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνουμε όταν χωρίζουμε είναι να βρίσκουμε τρόπους να ξεχαστούμε. Το φαγητό είναι ένας αντιπερισπασμός στον πόνο αυτό. Μακροπρόθεσμα βέβαια, μας μένει και ο πόνος και τα περιττά κιλά από τις γαβάθες παγωτού που καταβροχθίσαμε, κλαίγοντας τον πρώην.

Διάσημη χωρισμένη Νο 3: η Σέριλ Κρόου

Στυλ χωρισμού: Ας γυρίσει πίσω

Αγαπημένη ατάκα: γύρνα πίσω θα φαρμακωθώ!

Η Σέριλ όχι μόνο συγχώρεσε την απιστία του καλού της αλλά τον δέχτηκε πίσω άνευ όρων. Σίγουρα, κάθε βιώσιμη σχέση στηρίζεται σε μια σειρά συμβιβασμών και συγχώρεσης, αλλά πρέπει να λαμβάνεις ως δεδομένο πως συγχωρείς και δέχεσαι τον άλλο έχοντας πλήρη επίγνωση του τι έκανε ο πρώην σου. Πολλές γυναίκες δίνουν δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες σε σχέσεις και άντρες, απλά γιατί τις τυφλώνει η αγάπη. Όμως, το ότι δεν θέλει να σκέφτεσαι το τι έγινε, δεν σημαίνει ότι δεν έγινε και ποτέ. Εσύ από τη μεριά σου πρέπει να μην δίνεις δεύτερες ευκαιρίες σε όσους δεν τις αξίζουν.

Διάσημη χωρισμένη Νο 4: η Λίντσεϊ Λόχαν

Στυλ Χωρισμού: καταδιώκοντας την πρώην

Αγαπημένη ατάκα: θα τρέχεις πίσω μου ξανά

Μήπως κατασκοπεύεις τον πρώην σου στο Facebook ή το Twitter; Μήπως βάζεις κοινές φίλες ή φίλους να σε ενημερώνουν για το πού βρίσκεται και τι κάνει; Μερικές γυναίκες, όπως και η Λίντσεϊ Λόχαν δεν μπορούν να ξεπεράσουν εύκολα τον χωρισμό. Προκαλούν τυχαίες συναντήσεις με τους τις πρώην και δεν λένε να το βάλουν κάτω μέχρι να πείσουν το άπιστο να γυρίσει πίσω. Τέτοια συμπεριφορά δείχνεις πως δε έχεις ξεπεράσει ούτε τον χωρισμό αλλά ούτε τον πρώην. Συνήθως, στις περιπτώσεις αυτού του στυλ χωρισμού, προσπαθείς να μείνεις φίλη με τον πρώην αγαπημένο νομίζοντας πως έτσι θα τον κάνεις να τρέξει πίσω σου, ενώ τελικά καταλήγεις ακόμα πι ευάλωτη και πληγωμένη.

Διάσημη χωρισμένη Νο 5: Η Λιζ Χάρλει

Στυλ χωρισμού: έχασα εκείνον αλλά δεν θα χάσω και την αξιοπρέπειά μου

Αγαπημένη ατάκα: πάμε γι' άλλα

Το παράδειγμα της Λιζ Χάρλει είναι χαρακτηριστικό. Λίγο μετά το χωρισμό της με το Χιου Γκραντ έκανε τις πιο αψεγάδιαστες εμφανίσεις της καριέρας της απλά για να του δείξει τι έχασε και τι θα του λείψει. Έτσι κι εσύ, όπως και και η Χάρλει, ακόμα και η πριγκίπισσα Νταϊάνα, ξεπερνάς το χωρισμό προσποιούμενη πως είσαι στα καλύτερα ου. Μπορεί εντός σπιτιού να κλαις και να σπαράζεις, αλλά δεν θα του δώσεις τη χαρά να το καταλάβει. Εφόσον δεν αφήσεις τη θλίψη να σε καταλάβει, αυτός είναι και ο πιο υγιής τρόπος για να ξεπεράσεις έναν χωρισμό.

Διάσημη χωρισμένη Νο 6: η Πάρις Χίλτον

Στυλ Χωρισμού: θα σε λιώσω σκουλήκι

Αγαπημένη ατάκα: θα ευχόσουν να μην με χώριζες ποτέ

Σου υποσχέθηκε να φορέσεις νυφικό, να κάνετε πολλά παιδιά και να ζήσετε μια ζωή χαρισάμενη. Αντίθετα με ότι υποσχέθηκε, σε παράτησε μετά από μια νύχτα (μια εβδομάδα, ένας χρόνος) πάθους. Είναι πολύ λογικό να θέλεις να πάρεις εκδίκηση από τον άντρα αυτό που έπαιξε μαζί σου. Κάτι τέτοιο κάνει η Πάρις με όλες τις σχέσεις της, ακόμα και εκείνες που διήρκεσαν μια νύχτα. Τέτοια συμπεριφορά δεν θα βλάψει εκείνον τελικά αλλά εσένα. Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και τελικά σου κάθεται στο στομάχι. Οπότε καλύτερα να αδιαφορήσεις και να συνεχίσεις τη ζωή σου. Άλλωστε, όσο πιο πολύ μειώσεις και εξευτελίσεις ένα πρώην, τόσο περισσότερο χαμένος πηγαίνει ο χρόνος που σπατάλησες στο πλευρό του.

Χωρισμένη Διάσημη Νο 7: η Τζένιφερ Άνιστον

Στυλ χωρισμού: δεν θα με δεις να κλαίω

Αγαπημένη ατάκα: και καλή τύχη όπου (και με όποια) κι αν πας

Σίγουρα το να χάσεις την αγάπη της ζωής σου είναι μια επώδυνη δοκιμασία αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσεις τα συναισθήματα να σε παρασύρουν. Σίγουρα και η Άνιστον πόνεσε μετά τον χωρισμό με τον Μπραντ (δεν είναι λίγο πράγμα να χάνεις τον πιο κούκλο άντρα του κόσμου) αλλά ποτέ δεν τον κατηγόρησε ανοιχτά. Ίσα ίσα που διατήρησε μια καλή σχέση μαζί του. γυναίκες που αντιμετωπίζουν τον χωρισμό με αυτό τον τρόπο, φαίνεται πως κρατούν μέσα τους πολλά συναισθήματα με αποτέλεσμα να σαμποτάρουν υποσυνείδητα τις επόμενες σχέσεις τους.