Ποιό θαλάσσιο σπορ παίζεις στη σχέση σου;

21.07.2011
Η ηλιοθεραπεία αποτελεί μια από τις αγαπημένες ασχολίες του καλοκαιριού. Κάθεσαι στην ξαπλώστρα και παρατηρεί;ς τα θαλάσσια σπορ στα οποία επιδίδονται πολλά ζευγαράκια. Θαλάσσιο ποδήλατο, μπανάνα, καταδύσεις, τζετ σκι δεν αποτελούν μόνο ιδανικές ιδέες για παιχνίδι και διασκέδαση. Κάλλιστα μπορούν να γίνουν η αντανάκλαση μιας σχέσης. Έτσι, μπορείς κι εσύ να αναγνωρίσεις την δικιά σου σε ένα από αυτά.

Η ηλιοθεραπεία αποτελεί μια από τις αγαπημένες ασχολίες του καλοκαιριού. Κάθεσαι στην ξαπλώστρα και παρατηρείς τα θαλάσσια σπορ στα οποία επιδίδονται πολλά ζευγαράκια. Θαλάσσιο ποδήλατο, μπανάνα, καταδύσεις, τζετ σκι δεν αποτελούν μόνο ιδανικές ιδέες για παιχνίδι και διασκέδαση. Κάλλιστα μπορούν να γίνουν η αντανάκλαση μιας σχέσης. Έτσι, μπορείς κι εσύ να αναγνωρίσεις την δικιά σου σε ένα από αυτά.

Η σχέση - θαλάσσιο ποδήλατο: ξεκινάει με μεγάλες προσδοκίες, φαίνεται απλή όσο και το ποδήλατο (πόσο δύσκολο είναι να γυρίσεις ένα πετάλι) και απαιτεί συγχρονισμό και των δύο. Όμως, όπως και στο θαλάσσιο ποδήλατο, κάπου στη μέση της διαδρομής καταλαβαίνεις πως το εν λόγω σπορ δεν σου προσφέρει την περιπέτεια και την διασκέδαση που περίμενες. Το ίδιο βαρετή είναι και η σχέση. Ο αρχικός συγχρονισμός και των δύο χάνεται σταδιακά, μέχρι που σε έχει ζαλίσει ο ήλιος και βαριέσαι να γυρίζεις το πετάλι. Έλα όμως που έχεις φτάσει μακρυά από την παραλία και βαριέσαι να επιστρέψεις. Οπότε αναβάλλεις τον χωρισμό και ξεπερνάς τη βαρεμάρα με συχνά τσαλαβουτήματα από δω και από κει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: τα ζευγάρια που παντρεύτηκαν από έρωτα, ο οποίος χάθηκε στο δρόμο.

Η σχέση - πάμε για καταδύσεις: η σχέση αυτή ξεκινά διστακτικά και με φόβο και από τις δύο πλευρές. Λίγο το άγχος για τη νόσο του δύτη, λίγο το πού πάμε στα σκοτάδια με μια μπουκάλα στον ώμο, δυσκολεύεσαι να πάρεις απόφαση να προχωρήσεις. Αφού το πάρεις απόφαση, παίρνεις τον αγαπημένο από το χέρι και βουτάς. Στα πέντε πρώτα μέτρα όλα είναι καλά: ψαράκια, μπουρμπουλήθρες, θαλάσσια φυτά. Στα δέκα μέτρα ξεκινά το σκοτάδι, στα 30 σου έρχεται μια δύσπνοια και μια κλειστοφοβία και κει που λες ότι έχεις το χεράκι του καλού σου να σε κρατά και δεν φοβάσαι τίποτα, αποφασίζει να βουτήξει λίγο πιο βαθιά. Μέχρι να γυρίσει πίσω, εσύ έχεις μπλεχτεί στα δίχτυα του ψαρά σαν άλλη Έλενα Ναθαναήλ στο''Εκείνο το Καλοκαίρι'' και οι καρχαρίες κάνουν πάρτυ γύρω σου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: σχέση με τον αγαπημένο σου από το Λύκειο που μεταλλάχτηκε σε πολυάσχολο γιάπη

Η σχέση - θαλάσσια ''μπανάνα'': εσύ είσαι η πιο διστακτική ενώ εκείνος σου λέει πως πρέπει να διασκεδάζετε. Έτσι αποφασίζεις να ανέβεις στη ρημάδα τη μπανάνα μαζί με άλλους πέντε. Στην αρχή περνάς κι εσύ καλά και όλοι οι υπόλοιποι σαφώς. Στη μέση βλέπεις τον καλό σου που πιάνει τον πισινό της μπροστινής κατά λάθος και δεν σου πολυαρέσει το θέαμα. Και στο τέλος ο πίσω σου σπάει κατά λάθος την κλείδα, εσύ κατηγορείς τον δικό σου που σε πίεσε να να ανέβεις στην μπανάνα και παρότι τον χωρίζεις τελικά, σου μένει η κλείδα να πονάει όποτε αλλάζει ο καιρός. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: σχέση με κάποιον που το αρέσει η ανταλλαγή συντρόφων (swingers).

Η σχέση - πάμε για ράφτινγκ: εσύ κοπέλα του σαλονιού, εκείνος αγρότης μόνος ψάχνει. Μπήκατε στη βάρκα της ζωής με στόχο να κατεβείτε τον άγριο ποταμό. Δυστυχώς η πρόβλεψη ήταν σωστή. Ένα κορίτσι του γλυκού νερού, δεν μπορούσε να αντέξει τα άγρια ρεύματα και στα μισά της διαδρομής προτίμησες να φτάσεις μέχρι τον πνιγμό, παρά να αντέξεις την άγρια ζωή και τα κύματα της εξοχής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: το πλουσιοκόριτσο που αγάπησε τον φτωχό βιοπαλαιστή.

Η σχέση - πάμε βαρκάδα: η σχέση αυτή ξεκίνησε ρομαντικά ένα βράδυ καλοκαιριού υπό το φως του Αυγουστιάτικου φεγγαριού. Εκείνος ήταν ψηλός και γεροδεμένος και υποσχέθηκε να σε πάει βαρκάδα και μην χρειαστεί να κουραστείς. Στη μέση της σχέσης και της διαδρομής, κουράστηκε και ο ρομαντισμό ς πήγε περίπατο. Και βρέθηκες εσύ να τραβάς κουπί από το πουθενά. Δεν είπαμε να μην τον βοηθήσεις αλλά αυτός το παράκανε. Φυσικό και επόμενο ήταν να τον πετάξεις από τη βάρκα την ώρα που κοιμόταν... Χαρακτηριστικό παράδειγμα: η σχέση με έναν άντρα τεμπέλη.

Η σχέση - τζετ σκι: πάντα ήθελες κάποιον να σε τραβάει για να προχωράς και να σκίζεις τα κύματα. Έτσι και στο τζετ σκι ή το θαλάσσιο αλεξίπτωτο. Κάποιος σε οδηγεί και σε εσύ σκίζεις τα κύματα ενώ προσπερνάς τις τροφές και τις σημαδούρες. Στη συγκεκριμένη σχέση και εφόσον δεν είσαι εκείνη που οδηγεί, κινδυνεύεις να πνιγείς από τα απόνερα. Γιατί και ο αγαπημένος σου θα βαρεθεί να σε τραβάει, να αποφεύγει τις στροφές να κινείται με την ταχύτητα που θες και θα βρεθείς με κομμένο το σκοινί που τραβάει τη σανίδα, στη μέση του ωκεανού να φωνάζεις Βοήθειααααααα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: της γυναίκας που θέλει να το παίζει θύμα στις σχέσεις και καταλήγει μόνη σαν το λεμόνι.

Κατερίνα Πατούλια