Τα γνωρίσματα του τέλειου ζευγαριού (μέρος Α')

23.09.2009
Κοιμάσαι και ξυπνάς (στο πλευρό του πάντα) με μία απορία: τελικά, είστε γεννημένοι ο ένας για τον άλλο; Σταμάτα να βασανίζεσαι και δες μόνη σου πόσα από τα γνωρίσματα του τέλειου ζευγαριού υπάρχουν στη σχέση σου; Αν πέρα από αυτά, στο μυαλό σου έρχονται άλλα τόσα, βίο ανθόσπαρτο σας εύχομαι!

Κοιμάσαι και ξυπνάς (στο πλευρό του πάντα) με μία απορία: τελικά, είστε γεννημένοι ο ένας για τον άλλο; Σταμάτα να βασανίζεσαι και δες μόνη σου πόσα από τα γνωρίσματα του τέλειου ζευγαριού υπάρχουν στη σχέση σου; Αν πέρα από αυτά, στο μυαλό σου έρχονται άλλα τόσα, βίο ανθόσπαρτο σας εύχομαι!

1. Τα θέλω σας συμπίπτουν: οι επιθυμίες σας συμπίπτουν 9 στις 10 φορές. Δεν έχετε κατακτήσει ακόμα το απόλυτο 100% γιατί το θεωρείς βαρετό να συμφωνείτε παντού. Πάρα ταύτα, δεν έχει προκύψει ποτέ ο καυγάς έξω από το σινεμά για το ποιά ταινία θα προτιμήσετε, ούτε και έχετε καυγαδίσει στις διακοπές για το να θα βγείτε ή να θα μείνετε στο δωμάτιο κάνοντας σεξ. Αν πάλι, οι διαφορές μεταξύ στις επιθυμίες και τα θέλω σας είναι μεγάλες, μην σκας. Το τέλειο ζευγάρι, ξέρει να σέβεται τις επιθυμίες του συντρόφου του και να κάνει αμοιβαίες υποχωρήσεις μέσα στη σχέση. Αυτή η λεπτή ισορροπία διαχωρίζει ένα συμβατικό και χαρούμενο ζευγάρι από δύο συντρόφους πλασμένους να ζήσουν για πάντα μαζί.

2. Η επικοινωνία σας δεν χάνει το σήμα της ποτέ: είτε είστε από τα ζευγάρια που μιλούν 228 φορές στο τηλέφωνο καθημερινά, στέλνουν 555 μηνύματα και ταυτόχρονα τα λένε και στο msn, είτε φροντίζετε να επικοινωνείτε όσο και όπως σας βολεύει (και σας αρέσει), η επικοινωνία μέσα σε ένα ζευγάρι μπορεί να κρίνει το μέλλον και την ευτυχία του. Υιοθετήστε ένα σύστημα επικοινωνίας που να καλύπτει τις ανάγκες και των δύο. Αν για παράδειγμα, ο ένας έχει πάρει διαζύγιο από το κινητό του τηλέφωνο και ο άλλος ξεροσταλιάζει πάνω από αυτό, το σίγουρο είναι ότι κάποιος θα μένει παραπονεμένος. Φυσικά, στο πεδίο της επικοινωνίας συγκαταλέγεται και η δυνατότητα να συζητάτε τα προβλήματα και τις ανησυχίες σας καθημερινά. Όταν ο ένας κλίνεται στον εαυτό του και ο άλλος, προσπαθεί να βγάλει μερικές κουβέντες με το τσιγκέλι, απέχετε πολύ από το τέλειο ζευγάρι.

3. Ταιριάζετε εμφανισιακά: δεν λέμε ότι εφόσον μοιάζετε με τον Κουασιμόδο και την Εσμεράλντα ή την Πεντάμορφη και το τέρας, αυτομάτως δεν έχετε καμία ελπίδα να ευτυχίσετε μαζί. Η εικόνα σας και εξωτερική εμφάνιση έχει να κάνει με το πόσο ο ένας συμπληρώνει και ολοκληρώνει την εικόνα και τα κενά του άλλου. Φυσικά, αν εσένα σε λένε Αντζελίνα και εκείνον Μπραντ, εκεί η αγάπη πηγαίνει παρέα και με την λεγόμενη εξωτερική αντικειμενική ομορφιά. Έπειτα, τα ευτυχισμένα ζευγάρι υιοθετούν αυτόματα ή κατόπιν συζήτησης έναν κοινό κώδικα ενδυμασίας. Σκέψου απλά ότι είστε καλεσμένοι σε κάποια σημαντική κοινωνική εκδήλωση, κι εκείνος προτιμά να έρθει ατημέλητος, τη στιγμή που εσύ χαρακτηρίζεσαι το λιγότερο ως υπερπαραγωγή. Θα ξεκινήσει ή όχι ο Γ' Παγκόσμιος πόλεμος;

4. Ξεπερνάτε τους καυγάδες και τις κρίσεις: τα τέλεια ζευγάρια, στη φουρτούνα φαίνονται. Έτσι, κι εσείς οι δύο τα καταφέρνετε να αντέχετε ο ένας τον άλλο ακόμα και στον πιο δυναμικό καυγά και διαφωνία. Ένα ζευγάρι που ξέρει να λύνει τις διαφορές του και να μην χωρίζει μετά από κάθε καυγαδάκι, μπορεί να μείνει για πάντα μαζί. Άλλωστε για εσάς τους δύο, ο καυγάς είναι απαραίτητος για να το ρίξετε στο σεξ της επανασύνδεσης...

5. Κάθε μέρα είναι σαν την πρώτη μέρα που γνωριστήκατε: μετά από ένα ταξίδι μακρυά σου, το πρώτο πράγμα που κάνει με το που επιστρέψει είναι να σε πάρει τηλέφωνο και φυσικά να σε φιλήσει με το που θα σε συναντήσει. Εσύ πάλι, περιποιείσαι τον εαυτό σου τόσο σαν να είναι η κάθε ημέρα το πρώτο σας ραντεβού. Τέτοιος ενθουσιασμός μετά από χρόνια σχέσης, δεν μπορεί να είναι τυχαίος. Το τέλειο ζευγάρι, νιώθει το φτερούγισμα στην καρδούλα του για το άλλο πρόσωπο ολημερίς και ολονυχτίς. Αυτό σημαίνει ότι εκείνος σκίζεται να κάνει αυτά που θέλεις και να αλλάξει τα ελαττώματά του ενώ κι εσύ από τη μεριά σου δεν σταματάς να περιποιείσαι τον εαυτό σου και να γίνεσαι βασίλισσα για χάρη του, ενώ τον έχεις στα όπα όπα.

Μην χάσεις τα υπόλοιπα 5 γνωρίσματα του τέλειου ζευγαριού, σε λίγες ημέρες.

Από την Κατερίνα Πατούλια