Τα γνωρίσματα του τέλειου ζευγαριού (μέρος B')

25.09.2009
Κοιμάσαι και ξυπνάς (στο πλευρό του πάντα) με μία απορία: τελικά, είστε γεννημένοι ο ένας για τον άλλο; Σταμάτα να βασανίζεσαι και δες μόνη σου πόσα από τα γνωρίσματα του τέλειου ζευγαριού υπάρχουν στη σχέση σου; Αν πέρα από αυτά, στο μυαλό σου έρχονται άλλα τόσα, βίο ανθόσπαρτο σας εύχομαι!

Κοιμάσαι και ξυπνάς (στο πλευρό του πάντα) με μία απορία: τελικά, είστε γεννημένοι ο ένας για τον άλλο; Σταμάτα να βασανίζεσαι και δες μόνη σου πόσα από τα γνωρίσματα του τέλειου ζευγαριού υπάρχουν στη σχέση σου; Αν πέρα από αυτά, στο μυαλό σου έρχονται άλλα τόσα, βίο ανθόσπαρτο σας εύχομαι!

6. Δεν κάνετε τα μέντιουμ αλλά συζητάτε το κάθε πρόβλημα: οι περισσότεροι χωρισμοί ανάμεσα σε ζευγάρια που έδειχναν αγαπημένα, ήρθαν εξαιτίας μια παρεξήγησης. Το τέλειο ζευγάρι δεν αρκείται στο να μαντέψει τι σκέφτεται ο καλός του ή η καλή του. Λύνει τις παρεξηγήσεις με διάλογο Τώρα, αν ο διάλογος καταλήξει σε καυγά, φωνές και σπασμένα πιάτα, αυτό είναι μια άλλη κουβέντα. Πάντως, η παρεξήγηση, θα λυθεί πάσει θυσία χωρίς να μείνουν ερωτηματικά που να παιδεύουν και τους δύο.

7. Κανονίζετε και οργανώνετε τις μέρες (και νύχτες σεξ): τα έξυπνα και τέλεια ζευγάρια γνωρίζουν πολύ καλά, ότι το ακόμα καλύτερο σεξ δεν συμβαίνει τυχαία ή κατά λάθος. Αν έχεις ακούσει από φίλους να κανονίζουν ρομαντικά τριήμερα στα χιόνια ή στο Παρίσι, μην φανταστείς πως στο μυαλό τους έχουν να δουν την πίστα χιονιού ή τον Πύργο του Άιφελ. Αυτό ου κανονίζουν στην πραγματικότητα είναι τις δικές τους υπερωρίες στο σεξ.

8. Θυμάστε καλά τις ωραίες στιγμές σας: τα σούπερ ζευγάρια θυμούνται επακριβώς την πρώτη τους γνωριμία, τα πρώτα λόγια που αντάλλαξαν, τα ρούχα που φορούσαν στο πρώτο ραντεβού αλλά και τις στιγμές που έδεσαν τη σχέση τους. Αν στην παρέα σας έχετε ένα τέτοιο ζευγάρι, θα έχεις παρατηρήσει με πόση σπίθα στο βλέμμα αρέσκονται να περιγράφουν την ιστορία αγάπης τους. Κι όχι μόνο αυτό. Με το να θυμούνται τις καλύτερες στιγμές τους, αυτές που γέλασαν ή διασκέδασαν, βρίσκουν κι άλλες παρόμοιες δραστηριότητες που να του γεμίζουν.

9. Πιστεύετε ότι υπάρχει ένα κοινό μέλλον για εσάς τους δύο: όσο σημαντικό είναι το παρελθόν που δένει ένα σούπερ ζευγάρι, άλλο τόσο σημαντικό είναι και το μέλλον και οι στιγμές που θα έρθουν. Αν ένας από τους δύο δεν βλέπει μέλλον στη σχέση και της έχει δώσει ημερομηνία λήξης, αυτή η σχέση όσο κι αν προχωρήσει, δεν θα είναι ευτυχισμένη. Το τέλειο ζευγάρι κάνει σχέδια για μια ζωή (ακόμα κι αν η ίδια η ζωή τα φέρει αλλιώς). Όσοι δεν κάνουν κοινά όνειρα, ή τα όνειρα αυτά γίνονται από το ένα μέλλον, τη σχέση θα στοιχειώνει μια δυσαρέσκεια και αμφιβολία.

10. Λογαριάζετε τα χρήματα και αντιμετωπίζετε τα οικονομικά προβλήματα: αν νομίζεις ότι οι παλιοί είχαν άδικο όταν έλεγαν το παρακάτω ρητό, κάνεις λάθος. Κι όμως, όταν η φτώχεια μπαίνει από την πόρτα, ο έρωτας βγαίνει από το παράθυρο. Αυτό δεν έχει να κάνει με τις αποδοχές ή το κοινωνικό στάτους καθενός από τα δύο αγαπημένα πιτσουνάκια, αλλά από τον τρόπο που έχουν χτίσει την οικονομία τους και διαχειρίζονται τα οικονομικά τους. Και δεν μιλάμε μόνο για τα παντρεμένα ζευγάρια που έχουν ένα κοινό κουμπαρά συνήθως. Σκέψου απλά πόσο θα σου άρεσε να βγαίνεις με έναν άεργο τύπο, που θα ζητούσε δανεικά κάθε τρεις και λίγο και που θα έπρεπε να τον συντηρείς εξολοκλήρου. Ακόμα κι αν είχες τα χρήματα για να το κάνεις, η ιδέα αυτή δεν θα σε εξίταρε για πολύ.

  • Ναι: στις αγκαλίτσες και τα φιλάκια
  • Όχι: στα μέλια που κινδυνεύεις να γλυστρίσεις
  • Ναι: στο κοινό ταμείο
  • Όχι: στα αμέτρητα έξοδα από σένα και άσε τον άλλο να πληρώνει
  • Ναι: στο σεξ με πρόγραμμα
  • Όχι: στο σεξ με μέτρο
  • Ναι: στις φωτογραφίες και τα βίντεο διακοπών
  • Όχι: στα homemade πορνοβίντεο που ανεβάζετε στο διαδίκτυο και μπορεί να σας εκθέσουν

Από την Κατερίνα Πατούλια