Πώς καταστρέφεις τη δίαιτα σου μέσα σε ένα Σ/Κ

18.09.2013
Είσαι καλό κορίτσι και τιμάς τη δίαιτά σου από Δευτέρα ως Παρασκευή. Τι γίνεται όμως το Σαββατοκύριακο; Μια νέα έρευνα για λογαριασμό της φίρμα συμπληρωμάτων διατροφής Forza αποκάλυψε πως τα Σαββατοκύριακα μπορούν να βάλουν φωτιά στη δίαιτά μας.

Οι άντρες αποδεικνύονται οι πλέον καλοφαγάδες του Σ/Κ με την έρευνα να υποστηρίζει πως ένα αρσενικό καταναλώνει 10.000 θερμίδες μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο σε ποσοστό 57%. Συνήθως, οι 3.000 θερμίδες καταναλώνοντας την Παρασκευή, και από 3.500 Σάββατο και Κυριακή.

Οι γυναίκες από την πλευρά τους καταναλώνουν περί τις 8.000 θερμίδες μέσα στο Π-Σ-Κ, σε ποσοστό 46% με το πλέον ανατριχιαστικό να είναι πως παίρνουν τις μισές θερμίδες της εβδομάδας μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Και τα απανωτά σοκ δεν τελειώνουν εδώ. Περίπου τα ¾ των ατόμων που προσπαθούν να χάσουν βάρος, ομολογούν πως το Σαββατοκύριακο αποτελεί μια ευκαιρία να ενδώσουν στην κραιπάλη.

Οι παγίδες:

Ένα οικογενειακό γεύμα, ένα ποτήρι αλκοόλ παραπάνω, ένα σνακ μετά το ξενύχτι και πριν πέσεις για ύπνο, μπορεί να εκτινάξει τις θερμίδες που καταναλώνεις μέσα στο Σάββατο ή την Κυριακή φτάνοντας τις 3.500.

Οι γυναίκες τρώνε λιγότερο την Κυριακή, εξαιτίας των τύψεων που νιώθουν για το Σαββατιάτικο φαγοπότι.

Την μεγαλύτερη παγίδα του Σ/Κ αποτελούν τα ενδιάμεσα σνακ, ειδικά για εκείνους που δεν εργάζονται. Το Σάββατο μπροστά στην τιβί ή έξω με φίλους, φέρνει μπόλικο φαγητό στο στομάχι, το περισσότερο από αυτό γρήγορο και παχυντικό.

7 στους 10 συμμετέχοντες στην έρευνα ομολογούν πως το Σ/Κ αποτελεί την χαρά του ντελίβερι φαγητού με πίτσες και σουβλάκια να μπαίνουν αβέρτα στο σπίτι!

Και αλκοόλ: σχεδόν σε ποσοστό 100%, οι συμμετέχοντες παραδέχονται πως θα καταναλώσουν αλκοόλ μέσα στο Σάββατο ή την Κυριακή.

Οι αριθμοί μιλάνε:

70% λατρεύει το μπάρμπεκιου ή τα μεγάλα οικογενειακά γεύματα τα μεσημέρια της Κυριακής.

80% παραδέχεται πως η δουλειά είναι εκείνη που τους κρατά στα όρια της κατανάλωσης των θερμίδων που χρειάζονται τις καθημερινές (από Δευτέρα ως Πέμπτη).

73% των συμμετεχόντων τονίζει πως εγκαταλείπει τη δίαιτά του ολόκληρο το Σαββατοκύριακο.

Το κορυφαίο εύρημα της έρευνας είναι πως οι πλέον σκανταλιάρηδες στην κραιπάλη του Σαββατοκύριακου, ακολουθούν την δίαιτα 5:2 στην οποία 5 ημέρες ακολουθείς ασκητική διατροφή και έχεις στη διάθεσή σου δύο ημέρες για να τρως ό,τι θες. Φυσικά, η εν λόγω δίαιτα τονίζει πως οι ελεύθερες ημέρες πρέπει να μην είναι συνεχόμενες.