H πραγματική διατροφή της Ελεονώρας Μελέτη

18.10.2013
Στο προσωπικό της μπλογκ στο mustonline αποκάλυψε η Ελεονώρα Μελέτη τα μυστικά διατρφοής της.

Η Ελεονώρα εξομολογείται πως δεν έχει κάνει δίαιτα ποτέ και προτιμά να τρέφεται σωστά και υγιεινές με τις απαραίτητα τροφές και τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία για να είναι υγιής και να έχει σωστό μεταβολισμό.

Τι προτείνει η Μελέτη:

Όταν βρίσκεται σε περίοδο που θέλει να προσέξει τη διατροφή της ή που απλά γυμνάζεται υπερβολικά, η Ελεονώρα κάνει δίαιτα με τη συμβουλή κάποιου ειδικού διατροφολόγου.

Καταναλώνει 5 με 6 μικρά γεύματα για να κάνει πολλές καύσεις!

Τα γεύματά της περιλαμβάνουν πρωτεΐνη (ασπράδια αυγού, γαλοπούλα, προσούτο, ψάρι, λίγο λευκό κρέας και ακόμα λιγότερο κόκκινο), υδατάνθρακες (ρύζι, μακαρόνια-1 φορά την εβδομάδα αλλά και λαχανικά ή δημητριακά καθημερινά), λιπαρά (ξηρούς καρπούς, λιπαρά ψάρια και λιπαρά τυριά και ελαιόλαδο).

Η Ελεονώρα έχει αντικαταστήσει το γάλα με γιαούρτι και τυρί με χαμηλά λιπαρά.

Το αγαπημένο φρούτο της παρουσιάστριας είναι η μπανάνα και τα βατόμουρα καθώς και τα ξερά φρούτα. Στα σνακ της Μελέτη αξίζει να προσθέσουμε τις μπάρες πρωτεΐνης.

Γάλα δεν πίνω γιατί το σιχαίνομαι, τρώω όμως γιαούρτι, και αρκετό τυρί καθημερινά. Φρούτα, τρώω σε λίγες ποσότητες, με ιδιαίτερη έμφαση στη μπανάνα που είναι πολύ δυνατή για πριν ή μετά την άσκηση, αλλά και βατόμουρα. Τα ξηρά φρούτα επίσης είναι στο πρόγραμμα, ενώ αν βρίσκομαι σε αθλητικό οίστρο συμπληρώνω με μπάρες πρωτεΐνης, ή αντίστοιχα ροφήματα.

Τα μυστικά για να μην παχαίνεις αλά Ελεονώρα:

Μην το παίζεις λιτοδίαιτη στα ραντεβού. Τρώγε και μην καταπιέζεσαι αργότερα τρώγοντας τα πάντα.

Μπορείς να ενδώσεις στην πίτσα, τα γλυκά ή τα μακαρόνια πάντα στο πλαίσιο της παρέας (μοιράζοντας τον πειρασμό και τις μερίδες) και μια φορά στο τόσο.

Απόφυγε τα τηγανητά και το αλκοόλ.

Αν έχεις μια γλυκιά λιγούρα, ικανοποίησέ τη με μαύρη σοκολάτα (πάνω από 70% κακάο), παστέλι, δαμάσκηνα με ταχίνι ή μέλι.

Τέλος, η Ελεονώρα προτείνει να μην ακολουθείς το πρόγραμμα που κάνει η φίλη ή η γειτόνισσα αλλά να ξεκινήσεις την προσπάθεια αδυνατίσματος μόνη!