Άτκινς: η δίαιτα που σμίλεψε τις καμπύλες της Κιμ

23.10.2013
Έχει χάσει ήδη 13,5 κιλά από το τέλος Ιούνη που έφερε στον κόσμο την κόρη της Νόρι. Ο λόγος για την Κιμ Καρντάσιαν που αποκάλυψε στο Twitter πως ακολουθεί τη δίαιτα Atkins!

Για του λόγου το αληθές, η Κιμ πόσταρε και μια ολόσωμη φωτογραφία με το ημίγυμνο κορμάκι της στο Instagram kai τιτίβισε τα εξής στο Twitter:

Η Άτκινς υπήρξε ξακουστή δίαιτα της προηγούμενης δεκαετίας που στηρίζεται στους λίγους υδατάνθρακες. Εκπρόσωπος της Άτκινς, τόνισε πως η Κιμ ως νέα μαμά, καταναλώνει άπαχη πρωτεΐνη, υγιεινά λιπαρά (αβοκάντο, φρούτα, τυρί, λαχανικά) ενώ ο γιατρός της Καρντάσιαν της επέτρεψε να ξεκινήσει δίαιτα από τα τέλη Ιούνη.

Η Κιμ φαίνεται πως έχει χάσει ήδη 13,5 κιλά και το αποτέλεσμα είναι εμφανές για την φρεσκοαρραβωνιασμένη Κιμ.

Τι πρέπει να ξέρεις για την Άτκινς

Η πιο διάσημη απ όλες με εκατομμύρια «οπαδούς» σε όλο τον κόσμο, που την έχουν δοκιμάσει. Στηρίζεται στη φιλοσοφία ότι το λίπος «καίγεται» με λίπος. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1970 και πήρε το όνομά της από τον γιατρό που τη δημιούργησε, τον Δρ. Ατκινς.

Ηταν της μόδας για πολλά χρόνια, αλλά και τελευταία γνωρίζει νέες δόξες, ενώ και πολλές άλλες δίαιτες στηρίχθηκαν στη φιλοσοφία του Δρ. Ατκινς. Κατά καιρούς έχει κατηγορηθεί για πλήθος προβλημάτων υγείας που μπορεί να προκαλέσει. Η συγκεκριμένη δίαιτα στηρίζεται στο σκεπτικό ότι το συσσωρευμένο λίπος οφείλεται στην υπερέκκριση ινσουλίνης, η οποία προκαλείται από την κατανάλωση υδατανθράκων.

Γι αυτό και σε αυτήν τη δίαιτα απαγορεύονται οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, όπως γλυκά, πατάτες, δημητριακά, ζυμαρικά, όσπρια. Κι η έλλειψή τους οδηγεί τον οργανισμό στο να «κάψει» το συσσωρευμένο λίπος που υπάρχει. Σύμφωνα με τον Atkins οι πρωτεϊνες ικανοποιούν καλύτερα το αίσθημα της πείνας.

Τι επιτρέπεται: Κατανάλωση κυρίως ζωικών τροφών, όπως κρέας, αβγά, τυριά, πουλερικά, ψάρια αλλά κάποια λαχανικά, όπως μαρούλι, σπανάκι και λιπαρά όπως βούτυρο, λάδι, κρέμα γάλακτος.

Οι παραπάνω τροφές μπορούν να καταναλωθούν σε απεριόριστες ποσότητες. Τι απαγορεύεται: Οι υδατάνθρακες, όπως ψωμί, ρύζι, πατάτες, φρούτα, κάποια λαχανικά, όπως παντζάρια και αρακάς και γαλακτοκομικά.

Πλεονεκτήματα: Το βασικότερο πλεονέκτημά της είναι ότι μπορεί κάποιος να χάσει βάρος μέσα σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα. Μειονεκτήματα: Εξαιρεί τους υδατάνθρακες και είναι ανεπαρκής σε βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνες C και D, φυλλικό οξύ και ασβέστιο. Είναι πιθανό η υπερβολική πρόσληψη πρωτεϊνών και λίπους να προκαλέσει δυσκοιλιότητα, αφυδάτωση, ακόμη και μείωση της πνευματικής απόδοσης.

Γι αυτό και είναι δύσκολο να την ακολουθήσει κάποιος που εργάζεται πνευματικά. Επίσης μπορεί να προκληθούν πονοκέφαλοι, εκνευρισμός, πόνοι στις αρθρώσεις και είναι απαγορευτική για όσους πάσχουν από νεφρική ανεπάρκεια. Ακόμη, μετά το τέλος της δίαιτας το άτομο μπορεί εύκολα να ξαναπάρει τα κιλά που έχασε και πολλές φορές και περισσότερα.