Οι τροφές που "κόβουν" το κάπνισμα

18.11.2013
Ορισμένα τρόφιμα και ροφήματα ελαττώνουν την επιθυμία για κάπνισμα μετά την κατανάλωσή τους, ενώ άλλα την αυξάνουν.

Οι τροφές που κόβουν... το κάπνισμα!

Για να υποβοηθήσεις, λοιπόν, την προσπάθειά σου να κόψεις ή να ελαττώσεις το τσιγάρο:

Τρώγε περισσότερα:

*Λαχανικά και χόρτα (ιδίως αγγουράκια, καρότα, μαρούλια, μελιτζάνες, μπάμιες, μπρόκολα, ντομάτες, πιπεριές, σέλινα, σπανάκια και φασολάκια).

*Ξηρούς καρπούς (ιδίως αμύγδαλα και καρύδια).

*Όσπρια (ιδίως ρεβίθια και φακές).

*Φρούτα (ιδίως ανανάδες, δαμάσκηνα, μπανάνες, σταφίδες ξερές και σύκα).

Τρώγε λιγότερα:

*Αλλαντικά

*Αρτοσκευάσματα

*Γαλακτοκομικά προϊόντα

*Κρέατα

*Γλυκά

*Ζάχαρη

*Παστά

*Πρόχειρα φαγητά

*Σάλτσες

*Πίτες

*Φαγητά φούρνου

*Ψωμί

Πίνε περισσότερο:

*Νερό

*Ρόφημα δυόσμου

*Ρόφημα μέντας

*Φυσικούς χυμούς φρούτων

*Χαμομήλι

*Χυμούς λαχανικών

Πίνε λιγότερο ή καθόλου:

*Αλκοολούχα ποτά

*Αναψυκτικά

*Καφέ

*Σακχαρούχα ροφήματα

Από το περιοδικό Αρμονία