Τα υλικά για αντιοξειδωτικά κοκτέιλς αντιγήρανσης

17.02.2014
Λευκό τσάι, σταφύλι, καρότο, άλφα λιποϊκό οξύ; Οι σταρ ορκίζονται στα αντιοξειδωτικά, αφού είναι εκείνα που γυρνούν το ρολόι του χρόνου πίσω.

O δρ Λίνζι Ντάνκαν (Dr Lindsey Duncan) είναι o νέoς αγαπημένος του Χόλυγουντ. Διαιτολόγος του Μαρκ Τζέικομπς, παικτών του ΝΒΑ και χολιγουντιανών αστέρων όπως η Ντέμι Μουρ, ο Ντάνκαν ορκίζεται ότι τίποτα δεν κάνει περισσότερο καλό από πρωινό ξεκίνημα με ένα ποτήρι σπανάκι, ακτινίδιο, ρόδι και τζίντζερ, από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά.

Από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Παρίσι και το Λονδίνο, τα αντιοξειδωτικά κοκτέιλ είναι η νέα δύναμη. Τα μπεστ σέλερ εξυμνούν τις χάρες της raw diet για να διατηρούνται όλες οι βιταμίνες και τα ολιγοστοιχεία, τα κορίτσια του Μπαλέτου της Νέας Υόρκης πίνουν όλη τη μέρα λευκό τσάι με κανέλα για τόνωση και οι προπονητές των σταρ γεμίζουν το θερμός με jumbo smoothie με γάλα αμυγδάλου με μαύρα μούρα.

Στο εξωτερικό όλο και περισσότερες έρευνες επιβεβαιώνουν ότι τα αντιοξειδωτικά είναι η μονάδα σωτηρίας του οργανισμού.

Μια σειρά από ουσίες που διορθώνουν τις βλάβες σε κυτταρικό επίπεδο ακόμα κι όταν έχει ξεκινήσει η διαδικασία της φθοράς. Το παράδοξο είναι ότι η φθορά είναι μια καθημερινή διαδικασία που δίνει συμπτώματα όταν πια είναι αργά. Απόδειξη η μικρή γραμμή δίπλα στα μάτια που ανακάλυψες ένα πρωί.

Τα αντιοξειδωτικά, λοιπόν, είναι ο εσωτερικός συναγερμός, η μοναδική άμυνα απέναντι στις ελεύθερες ρίζες, που είναι υπεύθυνες για τη διαδικασία της γήρανσης.

Η κύρια πηγή τους προέρχεται από τα φρούτα και λαχανικά. Τελευταία, όλοι μιλούν για την κινόα, τους σπόρους chia, το λάδι moringa -αν και κανένα δεν μπορεί αν συγκριθεί με το ελαιόλαδο-, ενώ η χρυσή ομάδα αποτελείται από το λευκό τσάι, το νερό καρύδας, το γάλα αμυγδάλου, όλα τα μαύρα φρούτα (δαμάσκηνα, μούρα, κεράσια) και βέβαια, το σταφύλι για τα φλαβονοειδή, το καρότο για τη βήτα-καροτίνη, το ρόδι για τις πολυφαινόλες, τα ξηρά βερίκοκα για τη βήτα-καροτίνη και βιταμίνη C -τη ναυαρχίδα των αντιοξειδωτικών-, η ντομάτα για το λυκοπένιο, τα θαλασσινά για το σελήνιο και τον ψευδάργυρο και όλα τα λιπαρά ψάρια (σαρδέλες, τόνος, σολωμός) και τα καρύδια για τα πολύτιμα ωμέγα 3.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο άλφα λιποϊκο οξύ, που μαζί με τις βιταμίνες C και Ε βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της άμυνας των ελεύθερων ριζών. Επίσης, η ΝAC, η oυσία Ν- acetylcysteine, είναι εκείνη που αυξάνει τα επίπεδα της γλουταθειόνης, ενός από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά.

Ο κανόνας, όμως, των πέντε μερίδων φρούτων και λαχανικών την μέρα δεν αρκεί.

Γι’ αυτό συστήνονται τα συμπληρώματα διατροφής, τα οποία ενισχύουν την ήδη καλή αντιοξειδωτική δράση των λαχανικών με έναν συνδυασμό βιταμινών, ολιγοστοιχείων και λιπαρών οξέων που δρουν συνεργατικά. Αποτέλεσμα, πολύ πιο δυνατό σώμα, καθαρό μυαλό-τα αντιοξειδωτικά είναι νούμερο ένα για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου -και για πρόσωπο σταρ του Χόλυγουντ. Χωρίς Ρhotoshop.

Κάνε κλικ στη φωτογραφία για να δεις τη συνταγή για smoothie για λαμπερή επιδερμίδα

ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΖΑ ΚΡΑΜΕΡΗ