4 απίστευτα πράγματα που αυξάνουν την όρεξή σου!

01.09.2014
Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που μπορούν να αυξήσουν την όρεξή σου χωρίς να το καταλαβαίνεις.
Η Lisa Young, Ph.D., R.D., συγγραφέας του βιβλίου «The Portion Teller Plan», μας αναφέρει 4 πράγματα που μπορεί να σε κάνουν να πεινάς παραπάνω, για να έχεις το νου σου:
1) Το κλιματιστικό
Έχεις παρατηρήσει ότι συνήθως τρως περισσότερο το χειμώνα και μπορεί να αυξηθεί το βάρος σου από το Νοέμβρη μέχρι το Φεβρουάριο;
Να ξέρεις ότι αν όλο το καλοκαίρι χρησιμοποιείς συνέχεια το κλιματιστικό μπορεί να παρατηρήσεις να σου συμβαίνει το ίδιο.
«Συνηθίζουμε να τρώμε περισσότερο όταν η θερμοκρασία πέφτει επειδή το σώμα μας προσπαθεί να παραμείνει ζεστό», εξηγεί η Young.
Δοκίμασε λοιπόν καλύτερα έναν παλιό, καλό ανεμιστήρα για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού και προτίμησε να ιδρώσεις λίγο παραπάνω στο αμάξι αντί να ιδρώνεις το χειμώνα στο γυμναστήριο.
2) Η φαρμακευτική σου αγωγή
Κάποια φάρμακα, ειδικά τα αντικαταθλιπτικά, μπορεί να αυξάνουν την όρεξή σου. «Ο καθένας αντιδρά διαφορετικά στα φάρμακα αλλά ιδιαίτερα τα αντικαταθλιπτικά είναι γνωστό ότι προκαλούν αυξημένη όρεξη», αναφέρει η Young.
Σιγουρέψου ότι ο γιατρός ή ο δερματολόγος σου σε έχει ενημερώσει για όλες τις παρενέργειες της αγωγής που ακολουθείς ώστε να ξέρεις από πριν τι έχεις να αντιμετωπίσεις.
Αν και η υγεία σου είναι πιο σημαντική από την αύξηση των κιλών σου, ο γιατρός σου μπορεί να αλλάξει την αγωγή σου με κάποια παρόμοια η οποία δεν έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της όρεξής σου.
3) Διάφορα συμπληρώματα
Όπως και τα φάρμακα, έτσι και διάφορα διατροφικά συμπληρώματα μπορούν να επηρεάσουν τη γραμμή σου με διαφορετικούς τρόπους.
«Κάποια φυτικά συμπληρώματα και βιταμίνες έχουν αποδειχτεί ότι αυξάνουν την όρεξή μας», λέει η Young.
Αν δοκιμάζεις κάποιο για πρώτη φορά, σιγουρέψου ότι ελέγχεις τα επίπεδα της πείνας σου για να βεβαιωθείς ότι δεν έχουν επηρεαστεί.
4) Η αλλαγή της ρουτίνας σου στο γυμναστήριο
Αν και η αλλαγή της ρουτίνας των ασκήσεών σου σε βοηθάει να διατηρείσαι σε καλή φόρμα, πρέπει να ξέρεις ότι όταν δοκιμάζεις νέες ασκήσεις αυξάνεται και η όρεξή σου.
«Η αλλαγή των ασκήσεών σου μπορεί να σε κάνει να νιώσεις περισσότερο πεινασμένη αρχικά, μόνο επειδή το σώμα σου προσπαθεί να προσαρμοστεί στα καινούρια δεδομένα και αυτό μπορεί να έχει αντίκτυπο στην όρεξή σου», αναφέρει η Young.
Το καλύτερο είναι να διατηρείς ένα ημερολόγιο διατροφής και άσκησης ώστε να μπορείς να εντοπίσεις πόσο τρως σε σχέση με πόση άσκηση κάνεις.