Μαύρη σταφίδα: η ελληνική υπερτροφή!

05.06.2015
Μάθε τα οφέλη της μαύρης σταφίδας στον οργανισμό σου.

Η μαύρη σταφίδα, γνωστή παγκοσμίως και ως «Κορινθιακή» (Currant), προέρχεται από την αποξήρανση στον ήλιο μαύρο σταφυλιών με κουκούτσια.

Λόγω της αποξήρανσής της περιέχει ελάχιστο νερό και έτσι αποτελεί συμπυκνωμένη πηγή ενέργειας, αποδίδοντας γύρω στις 250 θερμίδες ανά 100 γρ. Είναι πλούσια σε φυσικά σάκχαρα (γλυκόζη, φρουκτόζη) και φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, ενώ επίσης αποτελεί πηγή σιδήρου, μαγνησίου, καλίου και πολυφαινολών, ομάδα συστατικών με αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Μπορείς να τις απολαύσεις σκέτες ως σνακ, με φρέσκα ή ψητά φρούτα, μέσα σε γιαούρτι, κρεμώδη τυριά, δημητριακά πρωινού, φρουτοσαλάτες, σαλάτες ωμών λαχανικών, γλυκά αλλά και σε μαγειρεμένα φαγητά, π.χ. ως γέμιση σε πουλερικά, σε ριζότο, με όσπρια κ.ά.