10 trendy τροφές που σου κάνουν καλό!

13.09.2015
Εισαγόμενα τρόφιμα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Αξίζει να τα δοκιμάσεις!

Babacos

Υβρίδια παπάγια με ελαφρύ άρωμα που θυμίζει φράουλα. Περιέχουν πολλά ένζυμα που βοηθούν στον καλύτερο μεταβολισμό των πρωτεϊνών και του λίπους.

Μάνγκο αφρικάνικο

Προέρχεται αποκλειστικά από το Καμερούν. Είναι καλή πηγή β-καροτένιου, βιταμίνης C και φυτικών ινών. Εικάζεται ότι αυξάνει το μεταβολισμό και βοηθά στην απώλεια βάρους.

Miso

Ιαπωνικό άρτυμα σε μορφή πάστας, με κύρια συστατικά τη σόγια, το ρύζι και θαλασσινό αλάτι. Πολύ καλή πηγή βιταμίνης Β12 και ψευδαργύρου. Εντούτοις είναι πλούσιο σε νάτριο, το οποίο μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση.

Μπιφτέκι κόμπε

Προέρχεται από το κρέας των ιαπωνικών αγελάδων wagyu, των πιο καλοζωισμένων του πλανήτη. Οι συγκεκριμένες αγελάδες τρώνε μόνο τα καλύτερα τρόφιμα, πίνουν μπίρα και σάκε, κάνουν καθημερινά μασάζ με ειδικές βούρτσες, ακούνε κλασική μουσική και βολτάρουν ανενόχλητες στη φύση.

Νέκταρ αγαύης

Φυσική γλυκαντική ουσία που εξάγεται από την μπλε αγαύη, έναν κάκτο από τον οποίο βγαίνει και η τεκίλα. Έχει πλούσια γλυκιά γεύση, αλλά χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Pepinos

Φρούτο προερχόμενο από το Περού, με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Η σάρκα του είναι στυφή και η γεύση του θυμίζει χαρμάνι από λεμόνι, ανανά και πεπόνι.

Σκόρδο μαύρο

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και θειούχες ουσίες. Επειδή ζυμώνεται για περίπου ένα μήνα υπό συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας, αποκτά μια πιο γλυκιά γεύση συγκριτικά με το κοινό σκόρδο και δεν έχει καθόλου δυσάρεστη οσμή.

Σπόροι διατροφικής κάνναβης

Προέρχονται από ειδικές βρώσιμες ποικιλίες, χωρίς ψυχοτρόπες ουσίες. Είναι εξαιρετική πηγή ω-3 λιπαρών και πρωτεϊνών. Τρώγονται ωμοί στις σαλάτες ή προστίθενται κοπανισμένοι σε άλλα τρόφιμα.

Στέβια

Φυσικό γλυκαντικό. Χρησιμοποιείται αντί της ζάχαρης σε ροφήματα, γλυκίσματα και φαγητά. Δεν αποδίδει θερμίδες σε οποιαδήποτε ποσότητα, δεν ανεβάζει το σάκχαρο στο αίμα και είναι φιλική προς τα δόντια.

Φακές μαύρες

Εξαιρετικά γευστικές και θρεπτικές. Περιέχουν περισσότερες πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά συγκριτικά με άλλα είδη φακών.


Ενδιαφέρομαι! Πού θα τα βρω;

Αναζήτησέ τα κατά περίπτωση σε καταστήματα με delicatessen, καταστήματα με ασιατικά τρόφιμα, βιολογικά προϊόντα ή τρόφιμα για ωμοφάγους, καθώς και στα ράφια μεγάλων σούπερ μάρκετ που διαθέτουν έθνικ προϊόντα.

Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 139

Update: Σεπτέμβριος 2015.