Πώς φτιάχνει καμπύλες η Shakira

02.11.2015
Η Shakira, χάρη στο εκρηκτικό ταμπεραμέντο της, τη μοναδική φωνή της και το σέξι λίκνισμα των γοφών της, μονοπωλεί τα charts της μουσικής αλλά και του... fitness!

Το σέξι, ερωτικό λίκνισμα των γοφών της όταν τραγουδούσε το διάσημο πια «Hips don't lie» (οι γοφοί δεν λένε ψέματα) της χάρισε αμέτρητους θαυμαστές σε όλη την υφήλιο και έκανε το belly dancing μόδα.

H Victoria's Secret της απένειμε μάλιστα το βραβείο «Sexiest Curves» για την άψογη σιλουέτα της μόλις λίγους μήνες μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της.

Πώς τα κατάφερε; Ας δούμε τα μυστικά της...

Πάθος για το χορό

«Η αλήθεια είναι ότι δούλεψα πάρα πολύ για να φτιάξω το σώμα μου. Το κατάφερα με επίμονη, σχεδόν καθημερινή και προσεκτική διατροφή», εξομολογείται η ίδια στις συνεντεύξεις και δεν διστάζει να αποκαλύψει το πρόγραμμά της. Το πρωί –4-5 φορές την εβδομάδα– κάνω zumba. Τα απογεύματα κάνω cross training, ώστε να τονώσω τους μυς και το σώμα μου. Μετά τον τοκετό η κοιλιά μου ήταν πολύ πλαδαρή και στο πρόγραμμά μου χρειάστηκε να δώσουμε έμφαση στις ασκήσεις κοιλιακών και στη γύμναση της πλάτης και των ραχιαίων. Σε αυτό με βοήθησε πολύ και το belly dancing, πάνω στο οποίο έκανα εξάσκηση τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα από 30 λεπτά. Πολύ συχνά πηγαίνω για τρέξιμο, κάνω βάρη στο γυμναστήριο ή χορεύω. Λατρεύω το χορό! Το μυστικό είναι να κινείσαι συνεχώς!».

Λιτή διατροφή

Το πρόγραμμα fitness που ακολούθησε δεν θα απέδιδε αν δεν συνοδευόταν και από την κατάλληλη διατροφή: «Τρώω οκτώ μικρά γεύματα την ημέρα, των 200 θερμίδων το καθένα. Έτσι ο μεταβολισμός μου δουλεύει καλύτερα, κάνω περισσότερες καύσεις, ενώ δεν αισθάνομαι πείνα. Τρώω ελάχιστο κόκκινο κρέας, μόνο μία φορά την εβδομάδα, και τα κυρίως γεύματά μου είναι ψάρι και λαχανικά στον ατμό με λίγο ελαιόλαδο. Δεν πίνω αλκοόλ ούτε καφέ, δεν τρώω junk food, δεν ξενυχτάω παρά μόνο αν έχω συναυλία, δεν καπνίζω και αποφεύγω τα γλυκά, εκτός από μαύρη σοκολάτα για την οποία τρελαίνομαι – φροντίζω όμως να ελέγχω την ποσότητα και τη συχνότητα που την καταναλώνω». Την καλύτερη συμβουλή όμως μας την άφησε για το τέλος: «Δεν ασχολούμαι υπερβολικά με τα ελαττώματα του σώματός μου, προσπαθώ να το βλέπω σαν ολότητα. Άλλωστε πιστεύω ότι οι άντρες δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην αυτοπεποίθηση παρά στην τελειότητα!».

Κάν’ το όπως το κάνει...

...ακολουθώντας τις συμβουλές της προσωπικής της γυμνάστριας, Anna Kaiser.

  1. Μην μένεις στα ίδια! «Ένας συνδυασμός ασκήσεων cardio, ενδυνάμωσης και ευκαμψίας είναι απαραίτητος αν θέλεις να χάσεις βάρος και να είσαι υγιής».
  2. Χρειάζεται υπομονή! «Είναι σημαντικό βαθμιαία να αυξάνεις την ένταση στην άσκηση και να μην πιέζεσαι υπερβολικά από την αρχή. Κάτι τέτοιο μπορεί να επιφέρει τραυματισμούς».
  3. Προσοχή οι νέες μαμάδες! «Όταν ο γιατρός σού δώσει την άδεια να γυμναστείς μετά τον τοκετό, ξεκίνησε με ένα χαλαρό πρόγραμμα άσκησης με την επίβλεψη ειδικού. Μην το αναβάλλεις. Όσο περισσότερο καθυστερείς τόσο πιο δύσκολο είναι να ξαναβρείς τη φόρμα σου».
  4. Τα tips της διατροφής. «Το μυστικό είναι 6-8 μικρά γεύματα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και αποφυγή της ζάχαρης και της καφεΐνης».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΤΙΤΣΙΑ ΜΟΥΣΤΑΚΗ

Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 154

Update: Νοέμβριος 2015.